CEO dönemi hastanelere kalite getiriyor

CEO dönemi hastanelere kalite getiriyor

26 Şubat 2013 Salı 11:17
CEO dönemi hastanelere kalite getiriyor

Sağlık Bakanlığı hastanelerde yaptığı devrimlere bir yenisini daha ekledi. Kamu hastanelerinde başlayan CEO dönemiyle kazanan hem kamu hastaneleri, hem de vatandaş olacak. 

2 Kasım 2012 tarihinde yürürlüğe giren kanun hükmünde kararname ile Türkiye Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği kuruldu ve bu kapsamda İstanbul 5 bölgeye ayrıldı. Kamu hastanelerinde hizmet kalitesinin artırılması için kurulan sistemde temel amaç, bütün hastanelerin eşit şartlarda kalkınabilmesi… 

İstanbul 5 bölgeye ayrıldı

İstanbul'daki hastaneleri bölgelere ayırarak kalkındırmayı amaçlayan Kamu Hastaneleri Birliği, bu bölgeleri Fatih Bölgesi, Beyoğlu Bölgesi, Bakırköy Bölgesi, Anadolu Kuzey Bölgesi ve Sultanbeyli'nin de içinde bulunduğu Anadolu Güney Bölgesi olarak belirledi.

Hastanelerde başlayan yeni dönemle ilgili açıklamalarda bulunan Sultanbeyli Devlet Hastanesi Yöneticisi ve Başhekim Vekili Çağrı Dalkılıç, oluşturulan yapıda Sultanbeyli'nin de içinde bulunduğu Anadolu Güney Bölgesi'nde toplamda 13 hastane bulunduğunu ifade etti. Dalkılıç, “Bu yapıdaki temel hedef, hastanelerin veriminin artırılması ve vatandaşa daha kaliteli hizmet verilmesidir” dedi. Yapılan çalışmayla hastaneler arası hizmet rekabetinin artacağının altını çizen Dalkılıç, Sultanbeyli Devlet Hastanesi yönetimi olarak bu çerçevede bütün hazırlıkları yaptıklarını ifade etti.

""

Hastaneler mali açıdan da eşitlenecek

Bu yapıyla ekonomik açıdan da kamu hastanelerinin eşit olarak kalkınacağını belirten Dalkılıç, ‘kamu hastaneleri özelleşiyor' algısının yanlış olduğunu söyledi. Yeni dönem ile bölgelere ayrılan hastanelerin daha uyumlu çalışacağını ifade eden Dalkılıç, “Biz de bu çerçevede Kartal Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi'yle işbirliği içerisindeyiz. Bu uygulamayla hastaların işlemleri giderek daha da kolaylaşacak” dedi.  

Sultanbeyli'nin kazanımları

Sistemin sağlık kurumlarına profesyonellik getireceğinin altını çizen Dalkılıç, “İlçemizde bulunan hastanelere bu çerçevede birçok poliklinik eklenecek. Bu da Sultanbeyli halkının tedavilerinin tümünü artık kendi ilçelerinde olabilmesi anlamına geliyor.” dedi. Ayrıca hastaların kendi veri tabanını oluşturabileceğini ve gördüğü tedavileri adım adım takip edebileceğini ifade eden Dalkılıç, “Kısa zamanda Sultanbeyli'nin ikinci basamak bir yoğun bakım ünitesine kavuşacağının müjdesini verdi. Her hastanenin tıbbi dağılımının eşitleneceğini söyleyen Dalkılıç bu çerçevede hizmetin kalitesinin artacağını belirtti.

""

Yeni devlet hastanesiyle birlikte sağlıkta devrim yaşanacak

Sağlıktaki yeni sistem tüm hastanelere önemli ölçüde kalite getirirken Sultanbeyli'de yapımı devam eden Devlet Hastanesi'yle birlikte, sağlıkta yaşanan sorunlar önemli ölçüde geride kalacak. Hastaneler donanımlarını  tamamlayıp yeni sisteme entegre olunca ilçe halkı, bazı tedaviler için gitmek zorunda kaldığı çevre ilçelere artık gitmeyecek. Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın bizzat ilgilendiği 400 yataklı yeni devlet hastanesi de tamamlandığında Sultanbeyli, sağlıkta bugüne kadar yaşadığı sıkıntılardan kurtulacak.

 

Son Güncelleme: 26.02.2013 11:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3