Çekmeköy'de vefa örneği

Şehit düşen Binbaşı Ömer Aktuğ'un adı Çekmeköy Belediyesi'nin bu güne kadar hizmete açtığı en büyük parka verildi.

Çekmeköy'de vefa örneği

Şehit düşen Binbaşı Ömer Aktuğ'un adı Çekmeköy Belediyesi'nin bu güne kadar hizmete açtığı en büyük parka verildi.

26 Şubat 2013 Salı 11:16
Çekmeköy'de vefa örneği

11 bin metrekarelik parkın açılışına yoğun bir katılım oldu.

 Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, Şehit Binbaşı Ömer Aktuğ'un anısına vefa örneği gösterdi. 1987 yılında Hakkari'nin Şemdinli kırsalında bölücü terör örgütü PKK ile girilen bir çatışmada 12 askeri ile birlikte şehit düşen Binbaşı Ömer Aktuğ'un adı, Çekmeköy Belediyesi'nin bugüne kadar hizmete açtığı en büyük parka verildi.


""

""

Şehit Binbaşı'nın anısına sahip çıkan Çekmeköy Belediyesi, Çavuşbaşı Caddesi üzerinde harabe durumda bulunan garaj alanını çok kısa sürede ilçenin en prestijli ve estetik parklarından biri haline getirdi. Toplam 10 bin 735 m2'lik toplam kullanıma sahip parkın içinde 880 m2 doğal gölet, 325 metrelik yürüyüş-koşu parkuru, 100 m2 çocuk oyun alanı, spor aletleri ve çok sayıda kameriye yer alıyor.

Parkın açılış törenine Çekmeköylüler'in ilgisi yoğun oldu. Açılış töreninde ilk konuşmayı şehit Binbaşı Ömer Aktuğ'un devre ve silah arkadaşı emekli Albay Kadir Bağlan yaptı. Albay Bağlan konuşmasında duygulu anlar yaşarken, açılışa katılan konukları da duygulandırdı.

Şehidinin adına sahip çıkan Çekmeköylüler'i ve Başkan Poyraz'ı kutlayan Bağlan'dan sonra konuşan Ak Parti Çekmeköy İlçe Başkanı Şahmettin Yüksel, halkımıza hizmet sunmanın yanı sıra, şehit binbaşının adının açılan parka konulması örneğinde olduğu gibi, bizi bir arada tutan değerlerin de yaşatılmasından duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Kaymakam Mehmet Arslan'ın yapılan hizmetin maddi kısmının yanında manevi yönünün güzelliğine vurgu yaptığı konuşmasının ardından, parkın ağaçlandırılmasında emeği geçen Kadir Gümüş ve Ebru Kahraman'a plaketlerini Başkan Ahmet Poyraz ve Başkan Yardımcısı Şenol Çetin sundu.

Başkan Ahmet Poyraz, ilçe protokolü ve şehit Binbaşı Ömer Aktuğ'un silah arkadaşlarının hep birlikte açılış kurdelesini kesmesinin ardından konuklar ile beraber park gezildi. Açılış töreni, Çekmeköylüler ve özellikle de çocukların Başkan Ahmet Poyraz ile sık sık fotoğraf çektirmesi, sohbet etmeleri ile sona erdi.


""

Model ve modern Çekmeköy

Ak Parti İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyesi Coşkun Özden'in parkın yapımında emeği geçenlere teşekkür ettiği kısa konuşmasından sonra mikrofona gelen Başkan Ahmet Poyraz, şu an üzerinde pırıl pırıl bir parkın yükseldiği alanda kısa bir süre öncesinde bir harabe bulunduğunu, hizmete açtıkları bu parkın devamında gelecek projeler ile birlikte ‘model Çekmeköy, modern Çekmeköy' hedefine hızla ilerlemeye devam edeceğini söyledi.


""
 

Haber: Gürhan DEMİRTAŞ

 

Son Güncelleme: 26.02.2013 11:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72