Çekmeköy eğitim vadisine dönüşüyor

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer ve İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu'nun...

Çekmeköy eğitim vadisine dönüşüyor

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer ve İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu'nun...

26 Şubat 2013 Salı 11:16
Çekmeköy eğitim vadisine dönüşüyor

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer ve İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu'nun da katılımıyla gerçekleşen törenle yeni bir liseye daha kavuşan Çekmeköy'e Başkan Ahmet Poyraz'dan eğitim vadisi olacağız' müjdesi geldi.

 

Çekmeköy Belediyesi'nin bağışladığı arsaya 3 bağışçı kardeş tarafından yapılan Güç Kardeşler Anadolu Lisesi hafta sonu eğitime açıldı. Okulun açılışını Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Ömer Dinçer yaptı. Açılışa ayrıca İstanbul Milletvekili Alev Dedegil, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Kaymakam Mehmet Arslan, Belediye Başkan Ahmet Poyraz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sıtkı Verim, Ak Parti İlçe Başkanı Şahmettin Yüksel, okulu yaptıran Prof. Dr. Ülker Güç ve Avukat Şaziye Güç, öğrenciler ve veliler katıldı.


""

DİNÇER; KIZLARI OKUTUYORUZ'

Açılışta Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Ömer Dinçer, bir ülkede krizle, yoksullukla, eşitsizlikle, sağlık problemleriyle ve asayiş sorunlarıyla baş etmenin tek yolunun çocukların eğitiminden geçtiğini söyledi. Bakan Dinçer, ilk olarak ilköğretim düzeyindeki çocukların okulla gönderilmeleri için ailelerle yüz yüze görüşerek çocukları eğitime kazandırmak istediklerini, bunu %98.5 oranında başardıklarını, hedefin %100 olduğunu söyledi.


""

BAĞIŞ OKULLAR HIZLA ARTIYOR

İkinci hedef olarak kız çocuklarının okula gönderilmesi için uğraştıklarını, bu çalışmalar sonucunda, bu yıl kız çocuklarının oranının erkek öğrencileri geçtiğini söyledi. Bağışlarla yapılan okulların çok önemli ve umut verici olduğunu söyleyen Bakan Dinçer, hayata tutunabilecek donanımda çocuklar yetiştirilmesi konusunda velilere de büyük görevler düştüğünü belirtti.


""

POYRAZ'DAN BAKANA HEDİYE

Törende daha sonra okulu yaptıran Güç Kardeşler'e teşekkür plaketi verildi ve ayrıca okul öğrencilerinin kaleme aldığı teşekkür yazılarından oluşan bir ajanda hediye edildi. Belediye Başkanı Ahmet Poyraz Bakan Dinçer'e bir hediye sundu. Alkışlar eşliğinde kurdeleyi kesen katılımcılar daha sonra okulu gezdi.


""


""

""

Sınıflardaki öğrencilerle sohbet eden Bakan Dinçer, okul hakkında bilgi aldı ve öğrencilere diş fırçası ile diş macunundan oluşan set hediye etti. Çekmeköy Belediyesi'nin bağışladığı arsada Güç kardeşler tarafından yaptırılan 20 derslikli okul, son teknoloji donatılı ve 1 yıl içinde eğitime açıldı.



""

Poyraz: Bu haklı gurur hepimizin'

Belediye Başkanı Ahmet Poyraz ise Çekmeköy'ün eğitim vadisi olmasını amaçladıkları çalışmalarda belediyeye destek veren, Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Ömer Dinçer, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve bağışçılara teşekkür hediyelerini sundu. Kısa zamanda Çekmeköy'de büyük hizmetler başarmanın haklı gururunu tüm kamuoyu ile paylaştıklarını kaydeden Poyraz, Çekmeköy çok daha güzel bir geleceğe emin adımlarla yürüyor dedi.


""

""


""

 

Son Güncelleme: 26.02.2013 11:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3