Çayıroğlu, Bizim FM'de konuştu

Şile'nin renkli yüzlerinden ve ilçede iki dönem Belediye Başkanlığı yapan...

Çayıroğlu, Bizim FM'de konuştu

Şile'nin renkli yüzlerinden ve ilçede iki dönem Belediye Başkanlığı yapan...

31 Temmuz 2013 Çarşamba 17:16
Çayıroğlu, Bizim FM'de konuştu

Eski Başkan Çayıroğlu, Bizim FM’de konuştu

Şile'nin renkli yüzlerinden ve ilçede iki dönem Belediye Başkanlığı yapan İhsan Çayıroğlu; ilçede yayın yapan Bizim FM radyosunda Flashaber Şile Temsilcisi Gazeteci Nurcan Kırcalı'nın sorularını canlı yayında yanıtladı.

Programda; Şile Belediyesi’nin İBB’ye bağlanmadan önceki ekonomik  durumu ve İBB öncesi ilçe belediyesi  yatırımları  ile bugünkü İBB destekli yatırımlar değerlendirildi.

Canlı yayına zaman zaman telefon ile bağlanan dinleyiciler eski Başkan Çayıroğlu na sorularını yönelttiler. Geçmiş dönemler ile  bugün arasında sık sık mukayese yapılan programda en ilginç sorulardan biri ise, Şile Bezi Kültür ve Sanat Festivali ile ilgili soru oldu. Gelen soruyu, başkan Çayıroğlu şu şekilde değerlendirdi. “Görevde olduğumuz dönemdeki ekonomik imkanlar bugünkü gibi olsa ve bugün bir festivalde yapılan harcama ile ben iki dönem festival yaparım” dedi.

 

""

““Eczanem vardı sadece ismi kaldı”

İhsan Çayıroğlu'na gelen en dikkat çekici soru ise şaşkınlık yarattı. ‘İddiaya göre bu dönemde olduğu gibi sizin döneminizde de kardeşlerinizde veya yakın çevrenizde gayrimenkul artışları oldu mu?’ sorusuna Çayıroğlu, “Belediye Başkanlığı dönemim öncesinde eczanem vardı şimdi ise sadece ismi kaldı. Şile’de bir evim var o da babadan kalma. Zamanında Kadıköy bölgesinde bir ev almıştık. Bir o var, bir de Antalya’da 80’li yıllarda kooperatife girerek taksitle aldığım ev. Başka da bir şeyim yok” dedi.

Nurcan Kırcalı'nın gündem sorusu ise kısa zaman önce ilçede satılan araziler ile ilgili oldu… Kırcalı’nın; ‘Belediye Başkanlığı döneminizde Belediye’ye kazandırılan arsalar bu dönemde tek tek satıldı. Daha önce de oldu gerçi bunlar ama, Ak Parti Belediyesi’nde biraz daha fazla oldu. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?’ sorusuna ise ilginç açıklama yaptı.

Çayıroğlu cevabında; “Başkanlık makamı satabilir ama sattığı ile ne yaptığını halka açıklamak zorundadır. ‘Ben burayı sattım ama parasıyla bunu yaptım’ demeli ve demiyorsa şayet, halk hesabını sormalı. Ancak ne yazık ki bu dönemde hesap sorma gibi bir durum yok. Tek mantık var: O da, 'ben yaptım oldu'. Buna karşın olan biteni sessizce izleyen bir toplum yaratıldı. Ayrıca satarak bir şey yaptığın zaman sattığının yerine de başka bir şey koyacaksın” dedi. 

“Can Başkanı ben önerdim”

Çayıroğlu’na gelen dikkat çekici bir diğer soru ise, ‘2004 Belediye Başkanlığı seçimleri döneminde Sayın Can Tabakoğlu'nu başkan adayı olarak siz mi önerdiniz?’ sorusu idi. Bu soruya Çayıroğlu; “O dönemde fen işlerinde görev yapan bu arkadaşımızı dönemin eski Kartal Belediye Başkanı ve o dönemde İstanbul Milletvekili olan Sayın Mehmet Sekmen’e bizzat ben önerdim ve Belediye Başkanı oldu” dedi.  

 

Son Güncelleme: 31.07.2013 17:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72