Bu mecliste kararları çocuklar veriyor

Kendileri için nasıl Pendik olacağına çocuklar bu meclisten karar verecek,...

Bu mecliste kararları çocuklar veriyor

Kendileri için nasıl Pendik olacağına çocuklar bu meclisten karar verecek,...

11 Nisan 2014 Cuma 15:16
Bu mecliste kararları çocuklar veriyor

Kendileri için nasıl Pendik olacağına çocuklar bu meclisten karar verecek, projeler üretecek ve geleceklerini şekillendirebilecekler. Pendik kent Konseyi çatısı altında oluşturulan Çocuk Meclisi ilk toplantısını gerçekleştirdi.

Pendik Kent Konseyi çatısı altında Çocuk Meclisi’nin ilk genel kurulu toplantısı Pendik Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleşti.  Okulların 4. ve 7. sınıflarından sağlanan 28 öğrenciyle oluşturulan meclisin açılış konuşmasını Kent Konseyi Başkanı Ayşenur Türkay yaptı. Türkay, konuşmasında kent konseyinin çalışmaları ve üyeleri hakkında bilgiler verdi. Çocuklardan Pendik hakkında bazı kararlar alması, öneriler getirmesi ve projeler üretmesini isteyen Türkay, çocuk gözüyle nasıl bir Pendik olmalıdır? Sorusuna en iyi bu meclisin karar verebileceğini kaydetti.

 

Meclis Başkanı Ali Ozan Durmuş oldu

 

28 kişilik meclisin ilk toplantısında meclis başkanı ve meclis organlarının seçimi gerçekleşti. İlk önce meclis başkanlığı seçimi yapıldı. 9 çocuk başkanlık için aday oldu. Üyelerin birbirlerini henüz tanımadıkları için meclisin ortak kararı ile kura çekimine gidildi. Adaylar arasında yapılan kura çekiminde Velibaba Ortaokulu 6. Sınıf öğrencisi Ali Ozan Durmuş Meclis Başkanı oldu. Yine 2 başkanvekili, 3 divan üyesi ve 1 meclis sekreterinden oluşan divan oluşturuldu. Meclis, bu yılın ikinci toplantısını Mayıs ayı içerisinde gerçekleştirecek.

 

Çocuk meclisi nasıl oluşuyor?

 

Pendik Kent Konseyi Genel Sekreterliği’nin, Pendik İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne 2 yılda bir çocuk meclisini yeniden teşkil etmek üzere yazılı talepte bulunması ile meclis oluşum süreci başlar.İlçe Milli eğitim Müdürlüğü, ilçedeki Orta Okullarda okuyan öğrencilerden meclisi teşkil ettirmek için okul idarelerine, okullarını temsilen 1 asil 1 yedek olmak üzere iki Çocuk Meclisi üyesi seçilmesi konusunda bilgi verir. Okul idareleri, öğrencileri arasından demokratik bir seçimle Okullarını Çocuk Meclisinde temsil edecek bir asil, bir de yedek üyenin seçilmesini sağlar, Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bildirir. Her okulu temsilen seçilen 1 asil ve 1 yedek Çocuk Meclisi üyeleri, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nce iletişim bilgileri ile birlikte Kent Konseyi Genel Sekreterliği’ne bildirilir.

 

Son Güncelleme: 11.04.2014 15:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3