Bitki kokulu panolara yoğun ilgi

Pendik Belediyesi'nin ?8 Mart Dünya Kadınlar Günü' dolayısıyla tertip...

Bitki kokulu panolara yoğun ilgi

Pendik Belediyesi'nin ?8 Mart Dünya Kadınlar Günü' dolayısıyla tertip...

17 Mart 2013 Pazar 18:02
Bitki kokulu panolara yoğun ilgi

Pendik Belediyesi'nin ?8 Mart Dünya Kadınlar Günü' dolayısıyla tertip ettiği ve KİŞGEM (Pendik Kadın İş Geliştirme Merkezi), İSMEK ve Pendik Halk Eğitim Merkezi'nde eğitim gören kadın kursiyerlerin başarılı el sanatı eserlerinin yer aldığı Kadın Emeğine Saygı sergisinin açılışı, Pendik sahilindeki Etkinlik Çadırı'nda gerçekleştirildi. Sergiye AK Parti İstanbul Milletvekili Erol Kaya ve Pendik Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin de katıldı. Açılışta konuşan Başkan Şahin, kadınların Dünya Kadınlar Günü'nü kutlayarak kadın emeğinin önemine vurgu yaptı.

Kadın kursiyerlerin eserleri göz kamaştırdı

Sergide Pendik Belediyesi, KİŞGEM(Pendik Kadın İş Geliştirme Merkezi), İSMEK ve Pendik Halk Eğitim Merkezi'nde eğitim gören kadın kursiyerlerin ebrudan iğne oyasına, Boşnak kiliminden ahşap boyamacılığına kadar 23 farklı el sanatı eserler stantlarda göz kamaştırdı. Bir hafta sürecek sergide, stantlar arasında en ilgi çekicilerden biri de bitki kokulu boncuklarla takılar, kokulu aynalar ve motifli panolar yapan Leyla Dereköy'ün standı.

 Bitki kokulu ayna ve panoların benzeri yok

 Leyla Dereköy'ün birbirinden güzel kokulu ayna, pano ve takılardan oluşan ilginç sanatının ilham kaynağıysa şaşırtıcı. Kırk yıl önce eşinin bir Afrika ziyaretinden kendisine getirdiği karanfilli takıdan etkilenen Dereköy ve arkadaşları, uzun yıllar süren çalışmalar ve kurslar neticesinde karanfil, dut, tarçın ve çörek otu gibi kokulu boncuklar üretmeyi başararak bunları motiflerle aynalara, desen ve filografi sanatıyla panolara ve özel şekillerle takılara yansıtmayı başardı. 24 saat koku veren boncuklarla oluşan bu benzersiz sanat eserleri, Pendik El Sanatları Satış Mağazası'nda fiyatları 100 ile 5 Bin TL arasında değişen değerleriyle adeta yok satıyor. Özellikle Avrupa ve en yoğun Almanya'dan rağbet gören eşsiz eserler, Kadın Emeği'ne Saygı sergisinde bir hafta süreyle meraklılarını bekliyor.

 

Son Güncelleme: 17.03.2013 18:02
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3