Avrupalı sosyalistler Kadıköy'de buluştu

AB Sosyalist Çalışma Grubu üyeleri ile İstanbul'daki sosyal demokrat...

Avrupalı sosyalistler Kadıköy'de buluştu

AB Sosyalist Çalışma Grubu üyeleri ile İstanbul'daki sosyal demokrat...

26 Şubat 2013 Salı 11:17
Avrupalı sosyalistler Kadıköy'de buluştu

AB Sosyalist Çalışma Grubu üyeleri ile İstanbul'daki sosyal demokrat belediyeler, Kadıköy'ün ev sahipliğinde bir araya geldi. Toplantıda, yeni Anayasa'nın uzlaşma ve diyalogla hazırlanması gerektiği vurgulandı.

Türkiye'nin AB'ye üyelik sürecinin de tartışıldığı toplantıda, Bölgeler Komitesi Türkiye ile Çalışmalar Grubu Başkanı Fransız Bernard SOULAGE, Türkiye'nin AB'ye katılmasını istediğini net bir şekilde ifade etti. Soulage, ‘Türkiye'nin Avrupa'ya ihtiyacı var' diye düşünenlerden değilim. Oysa Avrupa'nın Türkiye'ye ihtiyacı var. AB, bir Hıristiyan kulübü olamaz. Ama neticede karar verecek olan sizsiniz...” dedi.

""

Kadıköy Belediyesi ev sahipliğinde ve Türkiye genelinde 57 belediyenin üye olduğu Sosyal Demokrat Belediyeler Derneği'nin (SODEM) işbirliği ile düzenlenen konferans,  Moda'daki Double Tree by Hilton Oteli'nde gerçekleştirildi. Toplantının açılış konuşmasını ev sahibi ve SODEM Başkanı sıfatıyla yapan Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, yeni Anayasa'nın uzlaşma ve toplumsal bir mutabakat sonucunda oluşturulması gerektiğine dikkat çekti.

İktidarda bu uzlaşma kültürünün olmadığını söyleyen Öztürk, “Yeni Anayasa'da hukuk devleri ilkesinin güçlendirilmesini ve kuvvetler ayrılığı ilkesinin işler hale getirilmesini istiyoruz” dedi. Türkiye'deki idari yapılanmaya merkeziyetçiliğin hakim olmasının, hem halkın yönetime katılımını kısıtladığını ve hem de verimli hizmet verilmesini engellediğini anlatan Öztürk, yeni Anayasa'da mahalli idarelerin yetkilerinin arttırılmasını istedi.

AB Bölgeler Komitesi Sosyalist Grup Başkanı, Belçika Alman Komünitesi Hükümet Başkanı Karl-Heinz Lambertz, Türkiye'nin yeni Anayasa yapmak için diyalog ve demokrasiye ihtiyaç duyduğunu söyledi. Lambertz, “Eğer yerel ve bölgesel karar alıcılar, politik gelişimin gereklilikleri içinde, kendi yöre hakları için neyin ihtiyaç olduğunu belirtmekte özgür iseler ve kendi deneyimlerini yansıtabiliyorlarsa ancak o zaman politika ve programlarının başarılı bir şekilde uygulanmasına olanak sağlanmış olur” dedi.

 

 

Son Güncelleme: 26.02.2013 11:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72