Ataşehir'de ‘kadın hakları' paneli!..

Ataşehir Kent Konseyi'nin düzenlediği panelde siyasi partilerden kadınların aktif siyaset yapması için engelleri kaldırması istendi.

Ataşehir'de ‘kadın hakları' paneli!..

Ataşehir Kent Konseyi'nin düzenlediği panelde siyasi partilerden kadınların aktif siyaset yapması için engelleri kaldırması istendi.

26 Şubat 2013 Salı 11:16
Ataşehir'de ‘kadın hakları' paneli!..

Türk Kadınına Seçme ve Seçilme Hakkı verilişinin 76. yılı nedeniyle Zübeyde Hanım Öğretmen Evi'nde düzenlenen panele, konsey üyeleri, kadın muhtarlar, CHP ve Ak Parti'li yöneticiler ile çok sayıda Ataşehirli kadın katıldı.

Panelin açış konuşmasını yapan Ataşehir Belediyesi Sağlık İşleri Müdürü Gamze Akkuş İlgezdi, Başkan Battal İlgezdi'nin tüm kadınlara saygı ve sevgilerini gönderdiğini belirterek, “Bundan 76 yıl önce Atatürk'ün özgürleştirmek için en büyük adımı attığı kadınlar ne yazık ki, 2010 yılında sosyal ve siyasal alanda haklarını almak için mücadele ediyor” dedi.

Fabrikalarda, tarlalarda, emeğin yoğun olduğu her yerde çalıştırılan, sosyal hakları yok sayılan kadınların, üretkenliğinin sadece doğurganlık olarak algılandığını vurgulayan İlgezdi, “Atatürk'ün hedefleri doğrultusunda çağdaş, ekonomik ve siyasal bağımsızlığını kazanmış bir Türkiye istiyorsak, kadınların önünde ki siyaset yapma engelleri kaldırmalıdır” diye konuştu.


""

Yazar Neşe Doster, Tiyatro Sanatçısı Şebnem Sönmez, İnönü Mahalle Muhtarı Songül Ercan Tulunay, Yeditepe Kadın Dayanışma Derneği Başkanı Begüm Yavuz'un konuşmacı olarak katıldığı panelde de, Türkiye'de kadın haklarının sadece tartışıldığı vurgulandı. Siyasi partilerin daha fazla sayıda kadının TBMM'ye girmesi için tüm engelleri kaldırmasını isteyen panelistler, ‘Tüm kadınları aktif siyaset yapmaya' çağırdı. Toplantı, kadınların sorunlarına ve kadın haklarının savunulmasına katkıda bulunan katılımcılara plaket verilmesi ile sona erdi.

 

Son Güncelleme: 26.02.2013 11:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3