900. VEFÂT YILINDA GAZZÂLÎ SEMPOZYUMU

Ümraniye Belediyesi, Marmara İlahiyat Fakültesi ve İslami Araştırmalar...

900. VEFÂT YILINDA GAZZÂLÎ SEMPOZYUMU

Ümraniye Belediyesi, Marmara İlahiyat Fakültesi ve İslami Araştırmalar...

26 Şubat 2013 Salı 11:16
900. VEFÂT YILINDA GAZZÂLÎ SEMPOZYUMU

Ümraniye Belediyesi, Marmara İlahiyat Fakültesi ve İslami Araştırmalar Vakfı'nın ortaklaşa düzenleyeceği ‘900. Vefat Yılında Gazzâlî' isimli sempozyum, 7 Ekimde başlıyor. Üç gün sürecek sempozyuma yurt içi ve yurt dışından 50 akademisyen konuşmacı olarak katılacak.

 

Ümraniye Belediyesi önemli bir kültürel etkinliğe daha imza atmaya hazırlanıyor. Belediye, Marmara İlahiyat Fakültesi ve İslami Araştırmalar Vakfı ile ortaklaşa düzenleyeceği bir sempozyumla büyük İslam düşünürü Gazzâlî'yi vefatının 900. yılında anacak. 3 gün sürecek sempozyuma Türkiye'den 36, dünyanın çeşitli ülkelerinden ise 14 akademisyen konuşmacı olarak katılacak.

 

GAZZÂLÎ TÜM YÖNLERİYLE TARTIŞILACAK

 

Toplantıda genel anlamda Gazzâlî'nin biyografisi, entelektüel kimliği, yaşadığı dönemin ilmî, siyasi ve kültürel açıdan değerlendirilmesi; onun tefsîr, hadîs, kelâm, fıkıh, fıkıh usûlü, tasavvuf, felsefe, mantık ve ahlâk gibi disiplinlere olan katkıları; eserlerinin otantikliği, içeriği ve özgünlüğü; kendisine yöneltilen geleneksel ve çağdaş tepkiler; düşünce sisteminin etkileri ve günümüze yansımaları ele alınacak.

 

50 AKADEMİK TEBLİĞ SUNULACAK

 

Sempozyuma tebliğle katılmak isteyen bilim adamlarının iştirakini sağlamak üzere sempozyum konusu ve alt başlıkları internette ilân edilerek talepler toplandı ve fakültede tespit edilen bilim kurulunca 600'ün üzerinde tebliğ teklifi değerlendirilip içlerinden bir konu bütünlüğü oluşturacak şekilde 50 tebliğ seçildi ve bu tebliğleri hazırlayacak ilim adamlarıyla gerekli yazışmalar yapılarak konuşmacı listesi oluşturuldu.

 

Sempozyum 7-9 Ekim tarihleri arasında, Üsküdar Bağlarbaşı Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek.

Son Güncelleme: 26.02.2013 11:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3