‘Okumak Yaşamaktır' ödülü Ataşehir'in oldu

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün himayesinde başlatılan ‘Türkiye Okuyor'...

‘Okumak Yaşamaktır' ödülü Ataşehir'in oldu

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün himayesinde başlatılan ‘Türkiye Okuyor'...

26 Şubat 2013 Salı 11:17
‘Okumak Yaşamaktır' ödülü Ataşehir'in oldu

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün himayesinde başlatılan ‘Türkiye Okuyor' projesinin İstanbul ayağı olan ‘Okumak Yaşamaktır' konulu yarışmada, adını başarılılar duyuran Ataşehir Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi öğrencisi İpek Arkan karikatür dalında ödüle laik görüldü. Ataşehir Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi'nin, Spor-Müzik-Resim dallarında başta yurtdışı olmakla birlikte il ve ilçelerde yapılan müsabaka ve yarışmalarda birçok kupa ve birincilikleri okullarına taşıyan başarılı öğrencileri bulunmakta. 

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve NT Mağazaları'nın ortaklığıyla resim, fotoğraf, karikatür ve kompozisyon dallarında düzenlenen ‘Okumak Yaşamaktır' konulu yarışmanın ödül töreni, Bahçelievler Mümtaz Turhan Sosyal Bilimler Lisesi Konferans Salonu'nda yapıldı. Törene İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız, Ataşehir ilçesini temsilen Prof Faik Somer Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi Müdür Yardımcısı Beycan Esen Koyuncu, NT Mağazaları Genel Müdürü Murat Kaya, İlçe Milli Eğitim Müdürleri, ünlü karikatürist Salih Memecan, okul müdürleri, çeşitli okullardan gelen öğrenciler ve veliler katıldı.

Tören öncesi bir konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız, okuma başlıklı birçok projeyi hayata geçirdiklerini söyledi. Okumanın önemine dikkat çeken Yıldız, okullarda okuma saatleri getirdiklerini ama bu saatlerin sadece kitap okuma olarak değil kitap seçimi, okuma kültürü, okuma alışkanlığı gibi birçok konunun işlendiği bir ders olduğunu belirtti.

Temel sorunun kitap okumama olduğuna değinen Yıldız, “Büyükler olarak kitap okumuyoruz. Bırakalım çocuklarımız ne okumak istiyorlarsa okusunlar, kimi okumak istiyorlarsa okusunlar” dedi. Yıldız'ın konuşmasının ardından geçilen ödül töreninde karikatür dalında İstanbul ilinde dereceye giren İpek Arkan, onurluk ve madalyasını NT Mağazaları Genel Müdürü Murat Kaya'nın elinden aldı. Haber: Durmuş Acar

 

 

 

 

 

Son Güncelleme: 26.02.2013 11:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72