‘Halk Meclisi' İstasyon Mahallesi'nde toplandı

Tuzla Belediyesi'nin halkın sorunlarını dinlediği ve belediye faaliyetlerinin anlatıldığı ‘Halk Meclisi Toplantısı' bu kez İstasyon Mahallesi'nde yapıldı.

‘Halk Meclisi' İstasyon Mahallesi'nde toplandı

Tuzla Belediyesi'nin halkın sorunlarını dinlediği ve belediye faaliyetlerinin anlatıldığı ‘Halk Meclisi Toplantısı' bu kez İstasyon Mahallesi'nde yapıldı.

26 Şubat 2013 Salı 11:16
‘Halk Meclisi' İstasyon Mahallesi'nde toplandı

 İstasyon Mahallesi'ndeki Halk Meclisi Toplantısı'na başkan yardımcıları ve birim müdürleri de katıldı. Toplantıda, öncelikle belediye olarak bugüne kadar yapmış olduğu çalışmalar hakkında halka görsel bir sunum yapıldı. Belediyenin uygulamaya koyduğu AKOS (Akıllı Kent Otomasyon Bilgi Sistemleri), nikah sarayı, belediye ek binası ve sosyal tesislerin yapımı gibi yenilikler hakkında mahalle sakinlerine bilgiler veren Başkan Yazıcı, Tuzla'ya daha hızlı ve kaliteli hizmet sunabilmek için çalışmaların yoğun bir şekilde devam ettiğini söyledi.

E-5 Karayolu altında bulunan diğer sitelerde olduğu gibi İstasyon Mahallesi'nde bulunan sitelerin de ruhsat problemleri olduğunu vurgulayan Başkan Yazıcı, belediye olarak bu konudaki çalışmaları tamamladıklarını belirterek, evraklarını tamamlayan sitelerin ruhsatlarını aldıklarını söyledi. Vatan Caddesi imar planlarının askıdan indiğinde buranın da ruhsat ve tapu problemlerinin halledileceği belirtildi. Ayrıca mahallede bir park alanı olmadığı için TÜDEV'in karşısında bulunan boş araziye çevresindeki sitelerden de müsaade alınarak halı saha ve park yapılması kararlaştırıldı.

Mülkiyet sorunlarına da değinen Dr. Şadi Yazıcı, “Bildiğiniz gibi İstasyon Mahallesi Batakçalı Mevkii'ndeki en büyük sorun, bu bölgenin planlarının olmaması ve devlet hazinesinde görünmesiydi. Ancak bölgenin 1/5000'lik planlarını Büyükşehir Belediye Meclisi'nde onaylattık. Bundan sonraki süreçte tapu işlemleri başlayacak” dedi. Yazıcı, TIR'ların geçiş güzergahı ve park yerleri konusundaki şikayetleri göz önünde bulundurarak yol güzergahı üzerinde çalışma yaptıklarını, TIR'ların gelişi güzel park etmelerini denetimlerle engellediklerini ifade etti.

Son Güncelleme: 26.02.2013 11:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72