8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ

8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ

17 Mart 2013 Pazar 18:02
8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ

Sultanbeyli Kaymakamı Mehmet Ceylan ve Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, kamu kurumlarında çalışan kadın personelle 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde düzenlenen kahvaltıda biraraya geldi.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde Belediye Büyük Salon'da kadınlara özel anlamlı bir program düzenlendi. Sultanbeyli Kaymakamı Mehmet Ceylan ve Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, ilçedeki kamu kurumlarda çalışan kadın personelle düzenlenen kahvaltıda biraraya geldi.

Keskin: "İsteriz ki, bu toplumun kadın korunma evlerine ihtiyacı kalmasın"

Programda konuşan Başkan Hüseyin Keskin, kadın haklarının korunmasının önemine değindi ve bu anlamda yapılan çalışmalardan bahsetti. Keskin, "Kadın hakları noktasında tüm toplumun bilinçlenmesi büyük önem arzediyor. Bizler ilçemizde kadınlarımıza yönelik pozitif ayrımcılıktan yanayız ve bunu sürdüreceğiz. Mevcut olumsuz anlayışın yıkılması için de elimizden geleneği yapacağız." dedi. Sultanbeyli'de hizmete giren Kadın Korunma Evi'nden bahseden Keskin, "Gönlümüz hiçbir kardeşimizin oraya gitmek zorunda olmamasından yana. İsteriz ki, tüm sorunları geride bırakalım ve bu toplumun kadın korunma evlerine ihtiyacı kalmasın. Ama şu anda maalesef buna ihtiyacı olan kadınlarımız var. Biz de bunun için ilk misafirlerimizi ağırladık." dedi.

""

Ceylan: "Kadınlarımızın yeri Türk ve İslam geleneğinde çok farklı, çok özeldir"

Ardından konuşan Kaymakam Mehmet Ceylan ise bu toplantıları geleneksel hale getirdiklerini söyledi ve "Hem bugünü hatırlamak,  hem de sizlerle birlikte kadınlarımız için yapılabilecek çalışmaları masaya yatırmak adına bu toplantıları önemsiyorum. Biliyorsunuz, kadınlarımızın yeri Türk ve İslam geleneğinde çok farklı, çok özeldir. Bizim zaten kendi özümüzde kadınlara saygı ve sevgi göstermek var. Maalesef yine de ülkemizde ve dünyanın her yerinde kadına karşı şiddete şahit oluyoruz. Ancak bunun önüne geçmek için yapılan çalışmalar, atılan adımlar her geçen gün artıyor. Belediyemizle birlikte halkımızın bilinçlenmesi konusunda çeşitli adımlar atıyoruz." şeklinde konuştu.

 

 

Son Güncelleme: 17.03.2013 18:02
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3