Stadyum yerine yararlı tesis yapalım……

Stadyum yerine yararlı tesis yapalım……

05 Mart 2017 Pazar 19:54
Stadyum yerine yararlı tesis yapalım……

Günümüzde her ne kadar bazı kişi ve kurumlar tarafından ‘ekonomi şahane' palavraları atılsa da gözlemlediğim kadarıyla çevremde açlık, yoksulluk, işsizlik arttı gidiyor. Dolayısıyla, ‘Az da olsa hangi ihtiyaç sahibine yardım edebilirim' diye düşünüyorum. Bir tarafta da belli bir elit kesim var ya, onlar da ‘vur patlasın çal oynasın' misali gününü gün ediyor. Durum bu kadar açık ve ilerisi için kaygı verici olmasına rağmen birtakım çarpıklıklarla da gündemde kalmayı beceriyoruz.


Türkiye’nin çeşitli illerinde devamlı olarak modern stadyumlar yapılıyor… Sanki ülkemizde futbol varmış da, o kaliteli oyuncularımızın oynayacağı statlar yok da! Harca paraları gitsin… Türkiye’de oynanan futbol ortada. Süper ligimizin kalitesi ortada. Alt yapıdan oyuncu yetişmiyor. Düşünüyorum da bizim parası bol aklı kısa o kadar çok insanımız var ki… Yahu senin futbol maçında küfür eden, adam döven, öldüren vahşi bir seyirci kitlen varken bu statları ne yapacaksın… Bak devlet hastaneleri dökülüyor. İnsanlar perişan… Yapsana hastane, stat yapacağına… Yapsana okul stat yapacağına…


Yabancı temaslarda görüyoruz salonlar bomboş… Yerli maçlarda da durum aynı… Futbol maçlarında az olan seyirci bağırıp çığırsın, küfür etsin, slogan atsın diye gidiyor stada… Bizim insanımız her konuda cahil… Ve de hangi kulübün taraftarı ise mutlaka o takımın her yıl şampiyon olmasını ister nedense… Seyircisi olmayan saha veya salondan başarılı Türk sporcusu çıkmaz… Yıllardır ‘tesis yok, sporcu yetişmiyor' diye yırtındık durduk. Alın size tesisler… Seyirci yok ki... Sporcu ilgi, alaka, alkışlanmak ister. Başarısını seyircisi ile paylaşmak ister… Bu nedenle büyük organizasyonlar almaya heves etmeyelim… Formula pisti yapıldı ne oldu? Şimdilerde inekler otluyor… Atatürk Olimpiyat Stadı bomboş bekliyor… Salonlarda in-cin top oynuyor…Yazık o organizasyonlarda harcanan paralara.


O paralarla daha faydalı işler yapılabilir. Öncelikle insanımızı eğitelim… Nasıl eğiteceğimiz de soru işareti ya… Bu kadar kültürsüz, eğitimsiz, agresif, fanatik bir toplum nasıl eğitilir acaba… Haaa unutmayalım… Bizim vatandaşımız havaalanında Survivor yarışmacısını ulusal kahraman olarak omuzlara alıyor… Gerisi lafı güzaf sevgili okurlar…

Son Güncelleme: 05.03.2017 19:54
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72