Uysal'dan Dünya Şampiyonu Eroğlu'na daire sözü

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, Dünya Bedensel Engelliler Yüzme Şampiyonası'nda 50 metre kelebekte altın, 50 metre sırtüstünde de bronz madalya alan Beytullah Eroğlu'na bir daire hediye etme sözü verdi.

Uysal'dan Dünya Şampiyonu Eroğlu'na daire sözü

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, Dünya Bedensel Engelliler Yüzme Şampiyonası'nda 50 metre kelebekte altın, 50 metre sırtüstünde de bronz madalya alan Beytullah Eroğlu'na bir daire hediye etme sözü verdi.

14 Aralık 2017 Perşembe 11:04
Uysal'dan Dünya Şampiyonu Eroğlu'na daire sözü

Başkan Uysal, Beytullah Eroğlu'nu, belediyenin Saraçhane'deki binasında kabul etti. Görüşmenin ardından etkinlik salonunda basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Uysal, Eroğlu'nun, dünya şampiyonasında altın madalya kazanarak Türk bayrağını dalgalandırdığını ve Türkiye'yi gururlandırdığını belirtti.
İstanbul Büyükşehir Belediye Spor Kulübü'nün bir sporcusunun dünya şampiyonu olmasının kendilerini ayrıca sevindirdiğini dile getiren Uysal, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın belediye başkanlığı döneminde başlatılan sporculara desteklerin, sağlanan imkanların devam ettiğini anlattı.
Şampiyonada biri birincilik, diğeri üçüncülük iki madalya kazanan Uysal, "5 kategoride yarış var. İnşallah bundan sonra 5'te 5 madalya alırım." dediğini hatırlatan Uysal, Büyükşehir Belediye Spor Kulübü'nün 20 yılı aşkın sürede, Türkiye'ye bin 300'ün üzerinde madalya kazandırdığını belirtti.
Uysal, olimpiyatlarda, dünya şampiyonalarında, özellikle güreşte kazanılan madalyalara şimdi de yüzme kategorisinin eklendiğini ifade ederek, "Spora küçük yaşta başlanmalı, diyoruz. İşte gördüğünüz gibi örneği. 6 yaşında başladı, 10 yaşında Türkiye birincisi oldu. Devamında Avrupa ve arkasından dünya şampiyonu oldu. O yaşlarda başlanıldığı zaman madalyalar geliyor." dedi.
İstanbul'daki gençlere spor yapmaları için imkanlar sağlamaya çalıştıklarını kaydeden Uysal, "Şu ana kadar 184 okulumuzun bahçesinde spor salonları yapıldı. Bunların devamı gelecek. İstanbul'da bahçesinde spor salonu olmayan okul kalmayacak. Yine mahallelerimizde okullardan bağımsız yüzme havuzuyla kompleksiyle her bölgede spor salonları olacak. İstanbul halkının çocuk ve genç yaşta sporla buluşması ve devamında da gerçekten ülkemizin sporda iyi bir noktaya gelmesi adına Büyükşehir olarak görevlerimiz olduğunu düşünüyoruz." diye konuştu.

Şampiyona ev sözü

Beytullah Eroğlu'nun yetişmesinde emeği geçenleri kutlayan Uysal, şampiyona bir hediyeleri olduğunu şu sözlerle dile getirdi:
"Büyükşehir olarak şampiyonlarımıza bir ev hediye etme geleneğimiz var. Bu geleneğimizi devam ettiriyoruz. Beytullah kardeşimize, o geleneğimizi devam ettirerek Büyükşehir olarak bir ev sözü veriyoruz. Kısa zamanda bunu anahtarıyla ulaştırmış olacağız. Bu şu manaya geliyor: Bundan sonra madalyalar geldiği zaman yine aynı şekilde, ödüller devam edecek. Temennimiz şu ki, madalyalarımız çoğalsın. Bu madalyalarla ülkemiz insanları gerçekten gururlansın. Beytullah kardeşimizin başarısı aynı zamanda İstanbulluların.İstanbul Büyükşehir Belediye Spor'un sporcusunun başarısı, İstanbul halkının başarısı demektir. Ben kendisini tebrik ediyor, İstanbul halkı adına kendisine teşekkür ediyorum."

"Emanetine sahip çıktı"

Eroğlu ise İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Uysal'ın da kendisini onurlandırdığını belirterek, bundan sonraki organizasyonlara daha iyi hazırlanacağını söyledi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan kendisini İstanbul Büyükşehir Belediye Spor Kulübü'ne emanet ettiğinde bu kadar başarılı bir sporcu olmadığını ifade eden Eroğlu, "İstanbul Büyükşehir Belediye Spor Kulübü emanetine sahip çıktı. Beni bugün dünya şampiyonu yaptı. Allah, emeği geçen herkesten razı olsun. Sayın Başkanımız da beni böyle gururlandırdı. Bundan sonraki organizasyonlarda birden fazla madalya sözünü buradan veriyorum. Çok teşekkür ediyorum." dedi.

Toplantı sonunda Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, Beytullah Eroğlu, kardeşi Recep Eroğlu ve antrenörü Mehmet Fatih Kurt'a çiçek ve çeşitli hediyeler takdim etti.
Basın toplantısı, aile fotoğrafının çektirilmesinin ardından sona erdi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3