Üsküdar ‘En'ler için startı verdi

“Üsküdar En'lerini Arıyor” yarışması Burhan Felek Spor Kompleksi'nde başladı.

Üsküdar ‘En'ler için startı verdi

“Üsküdar En'lerini Arıyor” yarışması Burhan Felek Spor Kompleksi'nde başladı.

26 Şubat 2013 Salı 11:16
Üsküdar ‘En'ler için startı verdi

‘Sporu Yayma ve Geliştirme Projesi' kapsamında Üsküdar'daki okullar arasında çeşitli branşlarda düzenlenen “Üsküdar En'lerini Arıyor” yarışması Burhan Felek Spor Kompleksi'nde başladı.

 Üsküdar'daki 64 ilköğretim okulunda okuyan yaklaşık 67 bin öğrencinin sportif taranması sonrası seçilen 800 öğrencinin katılımıyla düzenlenen yarışmalarda sürat, güç, dayanıklılık ve patlayıcılık açısından en yetenekli öğrenciler belirlenecek. 3 aşama halinde yapılacak yarışmalarda Salı günü 1. kademe seçme yarışları yapıldı. Yarışmalara ilköğretim okullarında okuyan öğrencilerin aileleri büyük ilgi gösterirken genç sporcuların rekabet duygusu ve hırsları gözlerden kaçmadı. İlk kademe yarışları sonunda yarı finale yükselmeyi başaran sporculara ödülleri Başkan Mustafa Kara ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Şube Müdürü Zeki Kıran tarafından verildi.

Organizasyon hakkında bilgi veren Başkan Mustafa Kara, spor yapmayı teşvik etmek ve sağlıklı nesillerin yetişmesine yardımcı olmak amacıyla bu etkinliği başlattıklarını belirterek, “110 bin öğrencimiz var. Amacımız sporu tabana yayarak sadece yarışma değil, sağlıklı yaşamak için gerektiği bilincini aşılamak. Bu çocukları seçerken Milli Eğitim Bakanlığımız ile ortak çalıştık. Özellikle beden eğitimi hocalarımıza teşekkür etmeliyim ki onlar bizden çok daha iyi tanıdıkları için yardımcı oldular. Biz sadece kendilerini teşvik ettik. Onlara malzeme desteği sunduk, onlar da bize bu pırıl pırıl çocukları yetiştirmede yardımcı oldular” dedi.

Yarışmalarda başarılı olarak bir üst tura çıkmayı başaran sporcular, 28 Aralık'ta ikinci kademe yarışmalarına katılırken Üsküdar'ın ‘en hızlı, en güçlü ve en dayanıklı' sporcularının belirlenecek. Final müsabakaları ise 18 Ocak'ta. Yarışmalar, kız ve erkek öğrenciler arasında; durarak uzun atlama, 30 metre koşusu, sağlık topu ile atış, dikey sıçrama ve her sınıftan 1 öğrencinin katılımıyla 7x Bayrak Yarışı kategorilerinde düzenleniyor. Yarışmalara katılan tüm sporculara madalya verilirken, takım halinde dereceye giren okullara Üsküdar Belediyesi tarafından çeşitli ödüller verilecek.

 

Son Güncelleme: 26.02.2013 11:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3