Cumhurbaşkanı Erdoğan, Üsküdar’da

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Üsküdar’da Burhan Felek Atletizm Stadı ve Çalışma Salonları Açılış Töreni'nde açıklama yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Üsküdar’da

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Üsküdar’da Burhan Felek Atletizm Stadı ve Çalışma Salonları Açılış Töreni'nde açıklama yaptı.

27 Şubat 2020 Perşembe 19:32
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Üsküdar’da

Gerçekleştirilen Atletizm Stadı ve Çalışma Salonları Açılış Töreni’ne Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen’de katılım sağladı.

Uluslararası Atletizm Federasyonu standartlarında yapılan yeni atletizm pistinde, doğal çim saha ve 8 kulvarlı atletizm pistinin yanı sıra, 60 metre uzunluğunda 5 kulvarlı ısınma pisti, bin 800 metrekare kapalı atletizm salonu ve 2 bin 425 seyirci kapasiteli kapalı tribün de bulunuyor.

Spor kompleksi olma özelliğine sahip tesiste ayrıca, sporcu, hakem ve idari görevliler için odalar da yer alıyor.

Sporcu sağlığı ve gelişimi için de gerekli alanların bulunduğu tesis, engelli atletizm sporcuları için de salon ve rehabilitasyon merkezine sahip.

Farklı spor dallarına hizmet verecek olan tesiste, karate, tekvando, judo ve temel jimnastik salonları da bulunuyor.

Gerçekleştirilen açılışta konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, tesislerin, haftanın 7 günü, 24 saat hizmet vereceğini vurguladı. Şu ifadeleri kullandı: "Ülkemizin istinasız her şehrini stadyumlarla, yüzme havuzlarıyla, spor salonlarıyla, kortlarla, kayak merkezleriyle, mahalle tipi spor alanlarıyla donattık. Bugüne kadar spor tesislerimiz için yaptığımız toplam yatırım rakamı 9.5 katrilyon liradır eski rakamla. Bir başka daha önemli karar alarak, yüzme havuzlarımızı günün 24 saati açık hale getiriyoruz. 1 milyon kişiye yüzmeyi öğreteceğiz." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu yıl olimpiyatlarda sporcuların atacağı adımlarda büyük bir beklentileri olduğunu belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü: Olimpiyatlarda ülkemizi temsil edecek sporcularımıza inanıyor ve güveniyoruz. Gençlik ve Spor Bakanlığımız devrim niteliğinde bir adım attı. Yetenekli gençlerimiz okul mu, spor mu ikileminde kalmayacak. Anlaşma sağlanan 28 vakıf üniversitesinde yüzde yüz bursla eğitim ve öğretim görebilecek.” şeklinde konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3