200 ruhu geri geldi

200 ruhu geri geldi Galatasaray 3-0 Liverpool

200 ruhu geri geldi

200 ruhu geri geldi Galatasaray 3-0 Liverpool

26 Şubat 2013 Salı 11:16
200 ruhu geri geldi

Galatasaray, yeni sezon hazırlıkları kapsamında İngiltere'nin Liverpool takımı ile Türk Telekom Arena'da karşı karşıya geldi. Sarı-kırmızılı takım, karşılaşmayı 3-0 kazandı.

Galatasaray, hazırlık maçında Türk Telekom Arena'da İngiliz devi Liverpool'u 3-0 yendi. Teknik direktör Fatih Terim, "Galatasaray'ın bana ihtiyacı olduğu bir ortamda ben buradayım. Bazı sıkıntılar olacaktır, bize yakışan kendi sorunlarımızı kendi içimizde halletmektir" dedi.

Sarı-kırmızılı takımın Liverpool'u 3-0 mağlup ettiği hazırlık maçının ardından düzenlenen basın toplantısına katılan tecrübeli teknik adam, taraftarlarının Türk Telekom Arena'yı Ali Sami Yen Stadı gibi yaptığını belirterek, "Ali Sami Yen'i unutmak mümkün değil. Türk Telekom Arena'da benim birinci maçım oldu. Arena'da bizi karşılayanlara destek olan herkese teşekkür ediyorum. Burada Aslantepe'de Ali Sami Yen'de elde ettiğimiz başarıları yakalayacağız" diye konuştu.

Bir gazetecinin medyada yer alan "Fatih Terim istifa ediyor" şeklinde çıkan haberleri hatırlatması üzerine deneyimli teknik adam, oldukça sert sözler söyledi: "Florya'da tüm Galatasaraylıların gurur duyacağı bir takım oluşturmaya çalışıyoruz. Bu yol uzun ve sıkıntılı olacağını hep söyledik. Bizim ortak paydamız Galatasaray'dır. Galatasaraylılığın gerektirdiği Galatasaraylı terbiyesi içinde davranmak zorundayız. Sorunları da kendi içimizde halletmemiz gerekiyor. Benim hayatta en son isteyeceğim şey Galatasaray'a zarar vermektir. Galatasaray'ın bana ihtiyacı olduğu için ben buradayım. Zaten olağanüstü bir yönetim oluştu göreve geldim. Tabi ki sıkıntılar olacaktır. Ancak bunu kendi içimizde bir şekilde çözmemiz gerekiyor. Benim yerim bellidir sorunu olan gelsin çözelim. Yönetim kurulu toplantısında sanki gazeteciler var gibi bir durum ortaya çıktı. Sorunlar hemen medyada yer aldı. Ancak bu sorunları paylaşırken doğru olmalı ve abartılı olmaması gerekiyor. Benim yetki alanım çok açıktır. Ben bu takımın idari, sportif, teknik direktörüyüm. Ben olaylara teknik olarak müdahale ederim. Bazıları doğru söylemiyor. Transfer için başkanın haberi yok mu tabi ki var. Bir transfer yapmak için insanlar geberiyor. Bu futbolu alınıyor bir de hakaret görüyor. Her yönetici benimle diyalog kurabilir. Ama herkeste haddini bilecektir. Herkes kendi sorumluluk alanı içinde çalışacaktır" açıklamasında bulundu.

Bir başka gazetecinin şike iddiaları nedeniyle ligin ertelenmesinin takımı nasıl etkileyeceğini sorması üzerine Fatih Terim, "Tabi ki bu durum üzerine yeni bir pozisyon almamız gerekecek. Milli maçlar nedeniyle oyuncular erkenden kampa alınacak. 1 hafta izin vereceğiz. 5 Ağustos'ta takım tekrar çalışmalara başlayacak. Türk futbolu olağanüstü hallerden geçiyor. Olağanüstü hallerde yardımcı olmak gerekiyor" diye cevap verdi.
Sarı-kırmızılı ekibin kadrosuna kattığı ve maliyeti nedeniyle yönetim içinde de eleştirilere neden olan Melo'nun performansı için Terim, şunları söyledi: "İyi oyuncu olduğunu düşünüyorum. 4 senede 130 yakın maç oynadı. Geçen yıl Juventus'un en kötüsüydü ama transfer rekorları kıran bir oyuncu. İlle de yapılan her transfer tutacak diye bir kural yoktur. Kendisi iyi bir oyuncudur. Melo'nun iyi işler yapacağını düşünüyorum."

Öte yandan Melo'ya verilen ücret konusundaki eleştirilerin transfer politikalarına etkileyip etkilemeyeceği yönündeki bir başka soruya Fatih Terim, "Ben Galatasaray'a geldiğim gibi bir tane oyuncu istemiyorum desem hiçbir Galatasaraylı bana kızmazdı. Bazılarını denemek istediğimi söyledim. Tabi ki takımın eksikleri var. Yerli ve yabancı oyuncular almalıyız. Ben fikrimi söylemeye devam edeceğim. Sıkıntılı günler olacak kaliteli kadroya ihtiyacımız var. Transferdeki tüm gelişmeleri sizinle paylaşıyorum" şeklinde cevap verdi.

Liverpool Teknik Direktörü Kenny Dalglish, sadece kendi takımının durumu ile ilgilendiğini söyledi. Dalglish, bir gazetecinin "Arda Turan'ın performansını nasıl buluyorsunuz" sorusuna "Kim" diye sordu. Gazetecilerin "10 numara" demesi üzerine "Ben sadece kendi takımımla ilgileniyorum" diye cevap verdi.

Son Güncelleme: 26.02.2013 11:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3