YUSUF POLAT HEM CHP’DEN İSTİFA ETTİ HEM DE MUSTAFA SARIGÜL’E ÇAĞRIDA BULUNDU

CHP önceki dönem meclis üyesi il delegesi Yusuf Polat düzenlediği basın toplası ile partisinden istifa ettiğini açıkladı. Polat parti kurma hazırlığında olan Mustafa Sarıgül’e de bir çağrıda bulundu: Sizi sorumluluğa davet ediyorum. Artık kayıtsız kalamazsınız. Dinlenmekten yorulduğunuzu düşünüyorum. Kalkın lütfen..

YUSUF POLAT HEM CHP’DEN İSTİFA ETTİ HEM DE MUSTAFA SARIGÜL’E ÇAĞRIDA BULUNDU

CHP önceki dönem meclis üyesi il delegesi Yusuf Polat düzenlediği basın toplası ile partisinden istifa ettiğini açıkladı. Polat parti kurma hazırlığında olan Mustafa Sarıgül’e de bir çağrıda bulundu: Sizi sorumluluğa davet ediyorum. Artık kayıtsız kalamazsınız. Dinlenmekten yorulduğunuzu düşünüyorum. Kalkın lütfen..

09 Ekim 2020 Cuma 13:18
YUSUF POLAT HEM CHP’DEN İSTİFA ETTİ HEM DE MUSTAFA SARIGÜL’E ÇAĞRIDA BULUNDU

GÜNDEME BOMBA GİBİ DÜŞEN İSTİFA

CHP Çekmeköy’de gündeme bomba gibi düşen istifa haberi. CHP önceki dönem meclis üyesi il delegesi Yusuf Polat düzenlediği geniş katılımlı basın toplası ile partisinden istifa ettiğini açıkladı. Mustafa Sarıgül’ün Türkiye değişim hareketinin kurucuları arasında yer alan daha sonra CHP’de 2 dönem meclis üyeliğinde etkili muhalefeti ile dikkat çeken Yusuf Polat partisine veda etti. Anadolu Yakası’ndaki bir çok yerel basın mensubunun katıldığı toplantı ile istifa gerekçesini anlatan Yusuf Polat Şu açıklamalarda bulundu:

Basin ve Medya Kuruluşlarının Değerli Mensupları, yapmış olduğum bu kahvaltı davetine katıldığınız için hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim. Ülkemizde yaşadığımız bu süreçte, gerek ekonomik hayattaki, gerekse sosyal hayattaki olumsuzluklar bizlere, Cumhuriyet tarihinin en zor koşullarını yaşatmaktadır. İnsanların ekonomik güçleri azalabilir, yaşam tarzlarıyla ilgili kısıtlar yaşanabilir. İşsiz kalabilir, sıkıntılar yaşayabilir.. Hepsini anlayabiliriz. Buna rağmen yine de mutlu olabilirler. Bizim insanımız kalenderdir. Kabullenebilir yeri geldiğinde..

BU UMUTSUZLUĞUN SEBEBİ MUHALEFETTİR

İnsanların ‘UMUTLARINI’ kaybetmesine neden olursanız, artık onları MUTLU edemezsiniz. Mutlu olmanın en son alt eşiği UMUT' tur. Ülkemizin bireyleri umutsuz ve mutsuzdur. Tabi bu durumun sebebi, Siyaset yapılacaktır. Ülkeyi yöneten iktidar, almış olduğu yanlış kararlar ve beceriksiz yöneticileriyle yaşadığımız bu kriz ve kaos sürecinin asıl sorumlularıdır. İktidarın yanlış politik kararları milletin yaşadığı kriz ve kaosun sebebidir. Bu nettir. Ama milletin yaşadığı Umutsuzluğun sebebi ise Muhalefettir. Bu da nettir. Muhalefet seçmene anlatamamıştır. iktidarın hatalarını da anlatamamıştır. Bunun çözüm yollarını da anlatamamıştır.

SİYASET ÇIKMAZ SOKAKTA YOLUNU KAYBETTİ

Bu necip milletin, yokluğun ve fakirliğin en çoğunu yaşadığı Kurtuluş savası yıllarında da UMUDU Vardı. Ve o umutla Emperyalist ülkeleri dize getirdi. Bugün ihtiyacımız olan duygu, o günkü duygulardır. Öte yandan, Türkiye son 20 yılda bir şeyi daha kaybetti. Sevgi ve Barış dilini. Siyasi Partilere ve liderlerine kutsiyet yüklendi. Sağ Partilerde de durum budur, sol partilerde de durum budur. Halk bu kutsiyete teslim olan faktör durumuna düştü. Tek adam rejimine hayır diyenler, tek adam ile seçim yapar oldu. Sağda ve solda düşüncelerini ifade eden, çözümü anlatan Siyasetçilerden, sağda ve solda birbirine hakaret eden, küfreden siyasetçilere evrilen bir politik ortam oluştu. Herkes çok katılaştı ve taraftarlarına da bunu aşıladı. En alt kademedeki bir Partili, liderin hatasını savunup, rakibinin doğrularını eleştirir oldu. Siyaset çıkmaz sokakta yolunu kaybetti.

CUMHURİYET HALK PARTİSİ'NDEN İSTİFA EDİYORUM

Oysa bu vatan, bu memleket hepimizin. Politik ortamda şahsen benim paydaşım şudur; Memleketini seven, milletini seven, işçinin köylünün emeğin hakkını savunan, üretenin yanında olup destekleyen, farklılıklarımızı ayrışma konusu değil, zenginliğimizin sebebi gören, Türkiye Cumhuriyetini Atatürk ilke ve inkılaplarıyla bölünmez bir bütün gören, doğusuyla, batısıyla, kuzeyi güneyiyle hep birlikte kardeşlik türkülerini söyleyebilen herkes benim paydaşımdır. Bu duygularla üyesi olduğum Cumhuriyet Halk Partisi'nden istifa ediyorum. Cumhuriyet Halk Partisi'nden istifamın özel sebepleri benimledir. Ama genel sebepleri yukarıdaki açıklamaların içerisindedir. Güzel dostlarım, güzel arkadaşlarım, güzel anılarım oldu. Hepsine müteşekkirim. Bu ülkenin güzel geleceğini inşa ederken, harcını beraber karacağımıza eminim.

BU TIKANMIŞLIK ORTAMINDA BURADAN BİR DE ÇAGRI VE DAVETTE BULUNMAK İSTİYORUM

Sayın Mustafa SARIGÜL,

Yukarıda memleketin çetin halleriyle ilgili bir durum tespiti yaptım. Size buradan sesleniyorum; Sizi sorumluluğa davet ediyorum. Artık kayıtsiz kalamazsınız. Yaşadığımız bu tıkanmış ve katılaşmış siyaset ve siyasetçi ortamında, ülkemizin size ihtiyacı vardır. Kullandığınız sevgi diline ihtiyacı vardır. Çözüm önerilerinize ihtiyacı vardır. Anadolu'nun her bir köşesinde DEĞIŞİM isteyen vatansever kadrolara ihtiyaç vardır. Küskünlüklerinizi, yaşadığınız haksızlıkları bir kenara bırakıp, unutun lütfen.

Dinlenmekten yorulduğunuzu düşünüyorum. Kalkın lütfen..

GELIN ONCE UMUDU TESÍS EDELIM, SONRA MUTLULUGU.. Saygılarımla..”

Son Güncelleme: 09.10.2020 14:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Cascan 2020-10-09 17:50:10

M.SARIGÜL..! den CHP ye kalkındıracak bir hizmet beklemek. Şişlideki yönetim anlayışıyla,çalışma şekliyle,Beldiye seçimlerinde gösterdiği Belediye Bşkn. adaylarından nasıl bir niyetinin olduğu belli olanbir kişiden umut beklemek. Herkes kurudu da bir omu kaldı sarılacağınız. Hepinizin niyeti belli oluyor. Dolayısıyla da CHP ye yazık oluyor. Gerçekleri, partinin iyi yönetilmediğini söyledikleri için, kendine rakip gördüğü, Dışlanmış, partiden uzaklaştırılmış gerçek CHP li cevherler dururken...

banner3

banner72