Türk: O kararı tartışmayız

BDP'nin 'Yaz kampı' Van'da başladı.

Türk: O kararı tartışmayız

BDP'nin 'Yaz kampı' Van'da başladı.

26 Şubat 2013 Salı 11:16
Türk: O kararı tartışmayız

Barış ve Demokrasi Partisi'nin (BDP) 4 gün sürecek olan 'Yaz kampı' Van'da başladı.

'Yaz kampı' için Edremit ilçesinin Van Gölü'nün kenarındaki turistik bir otelde toplanan BDP milletvekilleri, sabah saatlerinde kampa girdiler. Basın mensuplarının görüntü ve fotoğraf almasına izin verilmezken, BDP Iğdır Milletvekili Pervin Buldan, gazetecilerin ayrılmasını isteyerek, "Bu bizim iç toplantımızdı. Boşuna beklemeyin, 4 gün boyunca basına kapalı olarak devam edecek" dedi.
Toplantıya gecikmeli olarak katılan BDP Mardin Milletvekili Ahmet Türk ise, salona girmeden gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Gruptaki arkadaşları ile birlikte gündemdeki gelişmeleri, günlük olayları ve yine bu dönemde yapacakları tartışmalarla ilgili detaylı bir çalışma yürüteceklerini belirten Türk, "Seçimlerden sonra bir araya gelerek süreçle ilgili gelişmeleri tartışmak üzere bir araya geldik. Burada yapacağımız tartışmalardan sonra daha derli toplu basına bilgi vereceğiz. Toplantıya tam kadro bir arkadaş grubu ile katılıyoruz" dedi.
Gazetecilerin, Aysel Tuğluk'un 'Demokratik özerkliği zamansız açıkladık' şeklindeki açıklaması ile ilgili değerlendirmesi sorulan Ahmet Türk, "Bu kongrenin kararıdır. Kongrenin kararını tartışmak durumunda değiliz" diye cevap verdi.
Toplantıya gecikmeli olarak katılan Aysel Tuğluk ise, basındaki açıklamalarının sorulması üzerine, "Doğrudu,r söyledim" şeklinde cevap verdi. Şerefettin Elçi rahatsızlığı nedeniyle Levent Tüzel ise Avrupa'da olması gerekçesiyle toplantıya katılmadı. BDP İstanbul Milletvekili Sırrı Sürreya Önder ise, gecikmeli olarak toplantıya katılacak.

Son Güncelleme: 26.02.2013 11:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3