Saadetli Gürlü: Eski Bayramlar Mahalle Kültürüyle Gelir

Saadet Partisi Üsküdar İlçe Başkanı Muhammet Gürlü, eski bayramların mahalle kültürüyle geri geleceğini ifade etti.

Saadetli Gürlü: Eski Bayramlar Mahalle Kültürüyle Gelir

Saadet Partisi Üsküdar İlçe Başkanı Muhammet Gürlü, eski bayramların mahalle kültürüyle geri geleceğini ifade etti.

31 Ağustos 2017 Perşembe 15:42
Saadetli Gürlü: Eski Bayramlar Mahalle Kültürüyle Gelir

Saadet Partisi Üsküdar İlçe Başkanı Muhammet Gürlü, Kurban Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınlandı. Sözlerine tüm Üsküdarlıların Kurban Bayramını tebrik ederek başlayan Gürlü, "Hangi görüşe, hangi düşünceye sahip olursa olsun, hangi partiye gönül vermiş ya da hangi parti için çalışıyorsa çalışsın farketmez. Tüm renkleriyle ve tüm fertleriyle Üsküdarlıların bayramları mübarek olsun. Gönülleri bayram sevinciyle dolsun" şeklinde konuştu.

Bayramlar Kutuplaşmaya Karşı Önemli Bir Fırsat

Ülkenin en büyük sorununun kutuplaşma olduğunu ve bunun çok büyük tehlikeler arz ettiğini ifade eden Başkan Gürlü, "Tabii bir bayram mesajında bunu dile getirmek istemezdim. Ama hakikat bu. Bazı siyasiler bunu körüklüyor. Oysa bu, hem bir yanıyla çok tehlikeli birşey. Hem de bir yanıyla da sanal birşey. Biz hepimiz bir arada yaşıyoruz. Aynı görüşü paylaşmayabiliriz ama aynı mahalleyi, aynı işyerini paylaşıyoruz. Komşuyuz, arkadaşız. Biz Saadet Partisi olarak kutuplaşma olmasın, kucaklaşma olsun istiyoruz ve bunun için mücadele ediyoruz. İnsanlarımıza bunları hatırlatıyoruz. Biz Saadet Partisi olarak bunun karşısında dimdik duruyoruz. Umuyorum ki kutuplaşma sorununu çözeceğiz" diye konuştu.

Bayram günlerinin kutuplaşma probleminin aşılması adına önemli fırsatları da barındırdığını ifade eden Gürlü, "Bayram günleri küslerin barıştığı, birlik ve beraberliğin sağlandığı, hoşgörünün önplana çıktığı günlerdir de aslında. Umarım bu bayram ile birlikte bu kamplaşma bu kutuplaşma son bulur" ifadelerini kullandı.

Eski Bayramlar Mahalle Kültürüyle Gelir

Eski bayramlara olan özlemlere de değinen Gürlü, "Öncelikle şunu ifade edeyim, bayramları tatil fırsatı olarak gören, İstanbul'u yönetenlerin bunalım ve stres yumağı haline getirdiği şehrimizden bir an evvel sakin bir yerlere giden vatandaşlarımızı anladığımızı ifade etmek istiyorum. Bununla birlikte biz hepimiz eski bayramları özlüyoruz. Ancak bunun yaşanabilmesi için eski sıkı akrabalıklar, eski komşuluklar, evlerin adeta sokaklara taşmasıyla meydana gelen mahalle kültürü gerekli. Biz bunu özlüyoruz. Üsküdar böyle bir yer olsun istiyoruz. Biz şehre rant, beton ve asfalt gözüyle bakanların bunu gerçekleştiremeyeceklerini düşünüyoruz. Şehre yaşam alanı olarak bakan biz Saadet Partililerin ise bunu hayata geçirebileceğini söylüyor, AVM'ler yerine esnafların, dev rezisdanslar yerine samimi komşulukların yaşandığı evlerin olduğu, mahalle kültürünün hüküm sürdüğü bir Üsküdar'da eski bayramların yaşanabileceğini belirtiyoruz" dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72