Saadetli Gürlü'den memurlara tam destek

Saadet Partisi Üsküdar İlçe Başkanı Muhammet Gürlü, yaklaşık 20 milyon kişiyi ilgilendiren toplu sözleşme görüşmelerine dair açıklamalarda bulundu.

Saadetli Gürlü'den memurlara tam destek

Saadet Partisi Üsküdar İlçe Başkanı Muhammet Gürlü, yaklaşık 20 milyon kişiyi ilgilendiren toplu sözleşme görüşmelerine dair açıklamalarda bulundu.

13 Ağustos 2017 Pazar 13:16
Saadetli Gürlü'den memurlara tam destek

Saadet Partisi Üsküdar İlçe Başkanı Muhammet Gürlü, memur ve memur emeklilerini kapsayan, aileleri ile birlikte düşünüldüğünde yaklaşık 20 milyon kişilik bir kitleyi ilgilendiren toplu sözleşme sürecine dair açıklamalarda bulundu.

Memurlar iş arkadaşlarımız

Öncelikle memurları bütçeye yük ve atık personel olarak görmediklerinin altını çizen Gürlü, "Memurlarımız iş yapan, hizmet üreten, bu ülkeye değer üreten kişilerdir. Biz onları bugün böyle görüyoruz. Yarın iktidara geldiğimizde ya da belediyeleri kazandığımızda ise birlikte başarılara imza atacağımız iş arkadaşlarımız olarak göreceğiz" şeklinde konuştu.

Hükümet Memur-Sen'in teklifine ‘evet’ demeli

Toplu sözleşmelerde birçok talebin dile getirildiğinin, ancak kamuoyunda esas olarak zam oranlarının konuşulduğunun altını çizen Muhammet Gürlü, memurlar adına görüşmeleri yürüten tüm sendikalara destek olduklarını belirtti. Yetkili sendika olan Memur-Sen'in 3 zam önerisini de incelediklerini ifade eden Gürlü, "Çok kabul edilebilir, makul rakamlar. Hükümet henüz teklifini sunmadı. O noktada bir yorumda bulunamayız ancak direkt evet demelerine mani bir durum göremiyorum" değerlendirmelerinde bulundu.

Saadet iktidarında memur daha fazla zam alacak

54. Erbakan Hükümeti döneminde memurlara bir yılda yaklaşık yüzde 250 zam verdiklerini anımsatan Gürlü, "Geçtiğimiz seçim vaatlerimizden birisi de memurlara yüzde 50 zam yapmaktı. Kimse bize kaynak soramaz çünkü biz bunu daha önce yaptık. Şimdi de iktidarda olsaydık ben inanıyorum ki Memur-Sen'in teklifinin çok üzerinde bir oranı memurlarımıza zam olarak verirdik" şeklinde konuştu.

Son Güncelleme: 13.08.2017 13:18
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72