Özkes “Her kesime eşit mesafede olacağım”

CHP Üsküdar Belediye Başkan Adayı, eski müftü ve CHP İstanbul Milletvekili ...

Özkes “Her kesime eşit mesafede olacağım”

CHP Üsküdar Belediye Başkan Adayı, eski müftü ve CHP İstanbul Milletvekili ...

18 Şubat 2014 Salı 14:20
Özkes “Her kesime eşit mesafede olacağım”

İhsan Özkes: “Her kesime eşit mesafede olacağım”

 

CHP Üsküdar Belediye Başkan Adayı, eski müftü ve CHP İstanbul Milletvekili İhsan Özkes geçtiğimiz Perşembe günü bölgede yayın yapan yerel gazetecilerle bir araya geldi.

Özkes, Beylerbeyi Berivan Kafe’de yapılan kahvaltılı toplantıda yaptığı konuşmada; “Eğer seçimleri alırsam herkese eşit mesafede duracağım. Hiç kimsenin giyim kuşamına karışmadan, ayrımcılık yapmadan herkese aynı hizmetleri götüreceğim” dedi.   

“Halka hizmet için varım”

Özkes konuşmasında, başkan olduğu takdirde uygulamaya koyacağı projeleri tüm açıklığı ve samimiyetiyle açıkladı. Özkes, açıklamasında;  “Her belediye başkanı milletvekili olmak ister. Ben ise halka hizmet için milletvekilliğini bırakacağım. Bu benim Üsküdar sevdamın lafta olmadığının, Üsküdar’a olan aşkımın, sevgimin, saygımın açık delilidir.

“Gençlere önem vereceğim”

“Üsküdar’da muhafazakâr gençlerin, başörtülü gençlerin sevgilileriyle, nişanlılarıyla, eşleriyle birkaç saat geçireceği alanlar kalmamıştır. Ağababaların villaları veya kasalarını dolduracak yerler haline getirilmiş Üsküdar. Dünyanın en güzel tepeleri ve boğazı, halkın yararından uzak, muktedirlerin doymak bilmeyen ihtiraslarına teslim edilmiştir”.

“Ben Türkiye’yim”

“Seçimde öne çıkaracağımız ana tema sevgidir, muhabbettir, hoşgörüdür, dostluktur, kardeşliktir. Mevlana gibi, herkesi sevgiyle, saygıyla kucaklayacağız. Hacıyı da, hocayı da kucaklayacağız. Başı açık olan da, başörtülüsü de başımızın tacıdır. Benim babam Türk, rahmetli anacığım Kürt, eşim Çerkez, damadım Laz, gelinimin biri Bingöllü Kürt, diğeri Çanakkaleli göçmen, bir diğeri de İzmirli Türk kökenlidir. Yani ben Türkiye’yim. Üsküdar’da 81 vilayetten gelen vatandaşlarımız yaşamaktadır. Türkiye mozaiğini oluşturan şehir Üsküdar’dır”.

“Ben din adamıyım”

“7 yıl Üsküdar Müftüsü olarak görev yaptım. 35 yıldır da Üsküdar’da oturuyorum. Emekli bir müftü olarak CHP Parti Meclisi Üyesi ve İstanbul Milletvekiliyim. Bu Allah’ın kulları arasında bir ayrım yapmadığımın göstergesidir. Şimdi düşününüz; Üsküdarlı teveccüh gösterir ve 30 Mart’ta Üsküdar Belediye Başkanı olursam; hacısı, hocası, dini çevreler hepsi benim dostlarım. Yıllarca onlara hizmet ettim. Aynı şekilde belediyede de hizmetler sunarım.

""

“Allah beni Üsküdarlılara ihsan eylesin”

“Üsküdar belediyesinde ‘ben’ yok, ‘biz’ olacak. Ancak bu ‘biz’in, ‘siz’i olmayacak. Yani, ayrıştırma, ötekileştirme asla olmayacak. Benim en büyük projem, gönülleri birleştirme projesidir. Allah’ın yarattığı kullara aynı gözle bakma projesidir. Üç günlük dünyada, betona değil, insana insanca davranış projesidir. Bu güzelliği Üsküdar’da başarmak, Üsküdarlılara yaraşır. Her gün gerginliğin, ayrıştırmanın giderek arttığı ülkemizin buna ihtiyacı var.

 “Ramazan da bizim, Muharrem Ayı da…”

“Ramazan çadırları ve Ramazan iftarları daha fazla ve daha güzel olacaktır. Özellikle bunu yazmanızı istiyorum. Çünkü söylemediğim sözleri ‘söyledi’ diye yazacak, iftira ve karalamalara sarılacak zavallılar olacaktır diyorum ki ‘Ramazan da bizim, Muharrem Ayı da bizim’.

“Hiçbir Belediye çalışanının ekmeğiyle oynamayacağım” 

“Üsküdar Belediyesi’nde çalışan tüm görevlilere de sizlerin aracılığıyla selam, saygı ve sevgilerimi iletiyorum. Kimsenin kimseyi ezmediği, bir tarağın dişleri gibi eşit olunan bir atmosferde daha özgür, daha hür ve daha adil bir huzur ortamı yaşanacaktır” dedi…

 

 

Son Güncelleme: 18.02.2014 14:20
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3