Mustafa Sarıgül'den Velilere 'Aidat' Müjdesi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Sarıgül, eğitimle ilgili...

Mustafa Sarıgül'den Velilere 'Aidat' Müjdesi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Sarıgül, eğitimle ilgili...

26 Mart 2014 Çarşamba 16:49
Mustafa Sarıgül'den Velilere 'Aidat' Müjdesi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Sarıgül, eğitimle ilgili projelerini Gezi Parkı eylemlerinde hayatını kaybeden Berkin Elvan’ın okuduğu okulun fotoğraflarıyla anlattı. İstanbul’daki depreme dayanıksız bütün okulları yıkıp, yerine yeni okullar yapacağını söyleyen Sarıgül, “Hiçbir velimiz artık okullara aidat ödemeyecek” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Sarıgül, eğitimle ilgili hazırladığı projelerin detaylarını basın mensuplarıyla paylaştı. Beyoğlu Hüviyet Bekir İlkokulu önünde CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Beyoğlu CHP İlçe Başkanı İnan Güney, Beyoğlu Belediye Başkan adayı Aylin Kotil ile birlikte kameraların karşısına geçen Mustafa Sarıgül, eğitime çok önem verdiklerini dile getirdi.

Depremin İstanbul için önemli bir tehlike ve tehdit oluşturduğunun altını çizen Mustafa Sarıgül, “Şişli Bölgesi’nde nasıl okullarımızın yüzde 99’unu yıkıp depreme dayanıklı hale getirdiysem, İstanbul’da da bizim dönemimiz süresi içerisinde önce okullarımız yıkılarak depreme dayanıklı hale gelecek. Ama okullarımız yeni baştan yapılırken de bilgisayar laboratuarları, fen laboratuarları, kütüphaneleri, konferans salonları, spor salonları, okulun arazisinin konumuna göre yeniden dizayn edilecek” dedi.

 

“HER ŞEYİ ANKARA’DAN, BAKANLIKTAN BEKLEYEMEYİZ”

“5 yıllık belediye başkanlığım sürecinde İstanbul’da yıkılıp yapılmayan bir tek okulumuz kesinlikle ve kesinlikle kalmayacak” diyen Mustafa Sarıgül, “Buradaki amacım 2,5 milyon öğrencimiz var. Bu 2,5 milyon öğrencimiz okullarında huzurlu, mutlu olsun. Öğrencilerimiz mutluysa ülkemizin geleceği mutludur. Öğrencilerimiz gerekli eğitimi alırken fiziksel ortamlarının da son derece iyi olması lazım. Bunları yaparken bütün okullarımızın temizlik hizmetlerini İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) olarak üstleneceğiz. Her şeyi Ankara’dan, Bakanlıktan bekleyemeyiz” diye konuştu.

""

“HİÇBİR VELİMİZ OKULLARINA AİDAT ÖDEMEYECEK”

Okul aile birliklerinin olanaklarını çok iyi noktaya taşıyacaklarını dile getiren Mustafa Sargül, "Özellikle İBB olarak hiçbir velimiz okullara artık aidat ödemeyecek. Çünkü velilerimizin ekonomik durumları ortada. Birçoğu emekli, birçoğu asgari ücretle geçiniyor. Birçoğu ne yazık ki iş olanakları bile yok. Annelerine babalarına okulumuzun aidatını götürmedikleri için okulda çok mahcup duruma düşüyoruz kesinlikle demeyecekler. Hiçbir öğrencimiz ve velimiz okullarına aidat ödemeyecek. İBB bütçesinden okullarımızın imkanlarını en iyi noktaya taşıyacağız” şeklinde konuştu.

 

“ÖĞRENCİLER 'GÖSTERGEÇ' KARTI İLE ULAŞIMDAN ÜCRETSİZ YARARLANACAK”

Öğretmenlere ve öğrencilere ayrıcalıklar tanıyacağının altını çizen Sarıgül, şöyle konuştu: “Meslektaşlarıma sesleniyorum. Bütün meslektaşlarım İBB’nin bütün toplu taşıma araçlarından 12 ay boyunca ücretsiz yararlanacaklar. Hiçbir anne baba çocuğunu okula gönderirken yol parası aldın, almadım, akbil verdim, vermedim diye bir düşüncesi olmayacak. 'Göstergeç' kartını inşallah ayın 30’undan sonra uygulamaya koyacağız.”

Açıklamalarının sonunda Gezi Parkı eylemlerinde hayatını kaybeden Berkin Elvan’ın okuduğu Fuat Soylu İlköğretim Okulu’nun fotoğraflarını elinde gösteren Sarıgül, “Burası Berkin Elvan’ın okuduğu ilköğretim okulu. Bizden önceki ve bizden sonraki halini görüyorsunuz. Bütün okullarımız yıkılıp yapıldıktan sonra bu hale gelecek” dedi.

Son Güncelleme: 26.03.2014 16:49
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72