İSMAİL ERDEM’DEN ATAŞEHİRLİLERE MÜJDE: BIRAKIN BİZ YAPARIZ!

AK Parti Ataşehir İlçe Başkanı İsmail Erdem, İmar İskan Blokları 1. Etap yıkım işleminin yapıldığı yerde basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Erdem, Ataşehir Belediyesi Başkanı Battal İlgezdi’ye seslenerek “İmar planlarının çıkarılması lazım, eğer bunu yapabiliyorsanız yapın, yapamıyorsanız yapacaklara bırakın” dedi.

İSMAİL ERDEM’DEN ATAŞEHİRLİLERE MÜJDE: BIRAKIN BİZ YAPARIZ!

AK Parti Ataşehir İlçe Başkanı İsmail Erdem, İmar İskan Blokları 1. Etap yıkım işleminin yapıldığı yerde basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Erdem, Ataşehir Belediyesi Başkanı Battal İlgezdi’ye seslenerek “İmar planlarının çıkarılması lazım, eğer bunu yapabiliyorsanız yapın, yapamıyorsanız yapacaklara bırakın” dedi.

10 Şubat 2021 Çarşamba 15:24
İSMAİL ERDEM’DEN ATAŞEHİRLİLERE MÜJDE: BIRAKIN BİZ YAPARIZ!

AK Parti Ataşehir ilçe başkanı İsmail Erdem, İmar İskan Blokları sakinlerine TOKİ Müjdesi verdi. Erdem, "Hizmetin önünde hiçbir engel yok. Vatandaşa hizmet için yürüyeceksin, koşacaksın ve mücadele edeceksin" dedi.

‘’SPEKÜLASYONLARLA VATANDAŞLARIMIZI FARKLI İSTİKAMETE YÖNLENDİRENLER OLDU’’

İlçe Başkanı Erdem, “Yıllardır halkımızın beklentisi olan İmar İskan Blokları’nın yıkımıyla karşı karşıyayız. 2 yıl önce burada belediye başkan adayı iken halkımızın talepleri üzerine Çevre ve Şehircilik Bakanımız Murat Kurum ve dönemin TOKİ Başkanı ile görüşmeler yapmıştık. Daha öncede burada yaşayan vatandaşlarımız kendi imkanları ile mücadele vermiş ama netice alamamışlardı. 2 yıl önce Ankara ziyaretimizde 1072 konutlu İmar İskan Blokları sakinlerimizin buranın dönüşümünü istediklerini hem de buranın deprem riski ile karşı karşıya kaldığını beyan etmiştik. Sayın Bakanımız bölgeyi iyi bilen birisi olarak o gün TOKİ Başkanı ile birlikte o kararın alınmasını sağladık. 2 yıllık zaman diliminde çok farklı dedikodular, spekülasyonlarla vatandaşlarımızı farklı istikamete yönlendirenler oldu. TOKİ yapmaz, TOKİ sizi buradan alır başka yerde yapacakları konutlara gönderir, buradaki yerlerinizi kaybedersiniz. Bilmem X firma gelse daha faydalı olur gibi vatandaşımızın kafasını karıştırdılar” dedi.

“DEVLET İSE HER ZAMAN VATANDAŞININ YANINDADIR”

Ülkemiz genelinde TOKİ, 1 milyonun üzerinde konut üretti. Başta Cumhurbaşkanımıza halkımız adına şükranlarımızı sunuyoruz. 1 milyon konut ülke genelinde az bir rakam değil. Ülkemizin birçok noktasındaki konutlarda TOKİ’nin imzası var. Ama TOKİ üzerine oluşturulan bir algı var. Bu algıyı da burada tekrar tekrar yıkılmış olacak, buradaki konutların inşaasına da sizlerde bir yıl içerisinde şahitlik etmiş olacaksınız. TOKİ devletin kuruluşu, devlet ise her zaman vatandaşının yanındadır. Devlet hiçbir zaman vatandaşının mağdur olmasını istemez. Yerel yönetimlerde Çevre ve Şehircilik Bakanlığına ayak uydurursa, ülke genelinde yapılan yenileşme süreci hızla devam eder” diye konuştu.

“ATAŞEHİR’İN YILLARDIR İMAR VE MÜLKİYET SORUNU VAR”

Başkan Erdem, “Anadolu Yakasının gözde, coğrafi olarak merkez İlçesi Ataşehir, Türkiye’nin finans merkezi olacak. Konum olarak çok önemli stratejik konuma sahip Ataşehir İlçesi’nde çağdaşlıktan dem vuran yerel yöneticilik yapanlara vakti gelince deriz ki; Ataşehir’in yıllardır imar ve mülkiyet sorunu var. Buradaki gecikmenin sebebi buradaki yerel belediyedir. Çünkü vatandaşlarımızı TOKİ ile protokole davet ederken, yerel yönetimlerdeki birileri vatandaşları farklı algılarla TOKİ’ye ulaşmakta engellediler. Bugün devlet geldi buraya vatandaşı ile yüzleşti herşey açık ve şeffaf. Nihai sonuç gördüğünüz gibi konutlar yıkılıyor, yerine yenileri yapılıyor.

“ATAŞEHİR’DE 12 YILDIR İMAR ÇIKMAYAN MAHALLELER VAR”

Ama Ataşehir’de ise 12 yıl geçti. Halen İçerenköy, Kayışdağı, İnönü, Yeniçamlıca, Mimar Sinan, Mevlana, Ferhatpaşa, Aşıkveysel, Mustafa Kemal Mahalleleri imar bekliyor. Bunları vatandaşlarımız farkına varsın diye söylüyorum. Algılarla söylemlerle gemi yürümüyor. Çözüm ne uyumayacaksın, kafa yoracaksın, uğraşacaksın, gece uykuyu kaçıracaksın. Cumartesi – pazar evinde oturmayacaksın. İş böyle gidiyor, biz böyle yaptık Sancaktepe’de… 5 Ayda Sancaktepe’de Cumhuriyet tarihinin en hızlı imarını çıkardık”

Son Güncelleme: 12.02.2021 00:31
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3