İmamoğlu muhtarlarla seslendi: O partili bu partili dönemine son vereceğiz

Ekrem İmamoğlu, Şişli'deki bir otelde düzenlenen 'Muhtarlarlar İle Buluşma' programında konuştu.

İmamoğlu muhtarlarla seslendi: O partili bu partili dönemine son vereceğiz

Ekrem İmamoğlu, Şişli'deki bir otelde düzenlenen 'Muhtarlarlar İle Buluşma' programında konuştu.

18 Haziran 2019 Salı 11:25
İmamoğlu muhtarlarla seslendi: O partili bu partili dönemine son vereceğiz

Millet İttifakının İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu muhtarlara hitaben şunları söyledi;

“İnternetiyle, suyuyla muhtarlarımızın tüm ihtiyaçlarını biz üstleneceğiz. Vatandaşa etkin ve hızlı sistem sağlayacağız. Doğrudan iletişim kanalları sunacağız. Muhtarlarımızı her türlü teknik donanıma kavuşturacağız. Muhtarlarımız harita destekli sistem ile mahallenin neresinde belediye ne iş yapıyorsa bilgisi olacak. Yapılan başvurular anında ilgili birime iletilerek konular hızla çözüme kavuşturulacak. Amaç üzümü yemek.

Mahalle evlerinde çocuklar için ücretsiz kurs imkanı sağlayacağız. Mahalle meclisimizi kuracağız. Buraların en önemli aktörü de milletimizin seçtiği muhtarlarımız olacak. O partili bu partili dönemine son vereceğiz. İlçe ve Büyükşehir belediyesinde alınan kararlarda mahallenin ve muhtarların söz hakkının olmasını sağlayacağız.

Ekonomik sıkıntı yaşadığımız dönemde elbette çözüm önerilerimiz var. Bunu yapmamız için bize yardımcı olacağız. İstanbul’da ilçelere 3-4 tur yaptım. Türkiye tarihinde 7 aylık büyükşehir kampanyasını da bize yaşattılar. Bu dönemde en büyük sorunumuz yoksulluk. Diğeri uyuşturucu, istismar ve sığınmacı sorunu. Dar gelirli ailelere 2500 TL katkı sunacağız. Yoksul kardeşlerimizin sorunuyla hep birlikte mücadele edeceğiz. 200 bin insanımıza 5 yıl içinde iş imkanı sunacağız. 150 adet kırsal nitelikli mahallemizi analiz ettik buralarda üretimi teşvik edeceğiz. Arıcılık süt üretimi desteği vereceğiz. Halk sütü kuracağız üretilen sütü bizzat satın alacağız. İlkokul çağındaki öğrencilere ücretsiz süt dağıtımı yapacağız. Mahalle mutfakları açıldıkları mahallelerde yoksul emekçi ve öğrencilerin günlük ihtiyacını karşılayacak nitelikte olacak diğer yandan da ev kadınlarına iş imkanı olacak.

Girdiğim bazı evlerde gizli gizli konuşmalar yaptım annelerle. Uyuşturucu en büyük sorunumuz. İstanbul’da 4 adet bağımlılık merkezi kuracağız. Her sorunla yüzleşeceğiz. Kafamızı kuma sokamayız. İl eylem planı yapacağız.

Mülteci konusu yanlış yönetildi. Mülteciler bir şehrin içine bu kadar çok dağıtılmaz. Bu gün İstanbul’da 1 milyonun üstünde Suriyeli yaşıyor. Bazı ilçelerimizde göçmenlerin yoğun olarak yaşandığı ilçelerde çatışmalar yaşandığının farkındayız. Sürdürülemeyen politikalar bizi bu noktaya getirdi. Biz vicdanlı bir toplumuz ancak bunun Türkiye’nin kuzeyinden, güneyinden gelmiş vatandaşlarımızın iş ve güvenliğine engel olmasını kabul edemeyiz. Konuyu ulusal ve uluslararası düzleme taşıyacağız. Mutlaka göçmenlerin kendi ülkelerine dönüşü sağlanması gerekir. Tanımlı program ve takvim çerçevesinde yaşamlarının kendi ülkelerinde sağlanması gerekmektedir.”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72