Çiçek: Vahşet ramazanda da devam ediyor

Çiçek: Vahşet ramazanda da devam ediyor

26 Şubat 2013 Salı 11:16
Çiçek: Vahşet ramazanda da devam ediyor

 Türkiye Büyük Millet Meclis (TBMM) Başkanı Cemil Çiçek, Van'daki terörist saldırısına ilişkin, "Türkiye demokratik bir ülkedir. Türkiye'de kimin ne talebi varsa demokratik yollardan bunu dile getirme, bunu siyaseten, düşünce olarak ortaya koyma imkanları varken kan dökmek, kin kusmak insan olmakla bağdaşır bir husus değildir" dedi.

 

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Keçiören Belediyesi tarafından düzenlenen Uluslararası Ramazan Etkinleri'nin açılışına katıldı. Etkinliklerde basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Çiçek, "Van'da 3 askerin şehit olması" ile ilgili soruya, Türkiye'nin huzurunu kaçıran vahşetin Ramazan'da da devam ettiğini belirterek, bu terör eylemlerini gerçekleştirenlerin insan olmasının mümkün olmadığını söyledi.

 


"Çocukları katlettiler, yeri geldi hamile kadınları katlettiler, yeri geldi yaşlı, masum insanların hayatlarına son verdiler" diyen Çiçek, "Sonra da bunlar barış, demokrasi dediler. Her türlü alçaklığın, vahşetin önüne demokrasiyi, barışı getirmek suretiyle bu kirli oyunlarını örteceklerini zannettiler.

 

Herkesin kendi vicdan muhasebesini yaptığı, iç dünyasında barışı, huzuru aradığı böylesine güzel bir atmosferde, mübarek bir ayda bu vahşeti icra edenlerin milletimizle, ülkemizle, insanlarımızla hiçbir alakası olamaz. Bunlar bu ülkedeki hiçbir kimseyi temsil etmiyor. Bunların arkasında kimler varsa, ki biz onu biliriz, onların hak ve çıkarlarını koruyor, korumaya devam ediyor bunu zaman zaman kendileri de itiraf ediyor" dedi.

 


Türkiye'nin demokratik bir ülke olduğunu belirten Çiçek, "Türkiye'de kimin ne talebi varsa demokratik yollardan bunu dile getirme, bunu siyaseten, düşünce olarak ortaya koyma imkanları varken kan dökmek, kin kusmak insan olmakla bağdaşır bir husus değildir. Bu son üzücü olayla maalesef bu bir defa daha anlaşılmıştır" dedi.

 


"Son günlerde çok önemli olaylar yaşandı. Yüksek Askeri Şura (YAŞ) noktasında siz hiç değerlendirme yapmadınız" sorusuna ise Çiçek, "Ben bilerek yapmadım. Çünkü Türkiye'de artık yerli yerinde konuşmamız lazım. Ben Yasama organının başkanıyım. Sizin bahsettiğiniz olay bunlar yürütme organının tasaruflarıyla alakalıdır. Bence bu işi biraz kuralına göre götürmeliyiz. Bence TBMM başkanının her konuda konuşmaması doğru olacaktır diye düşünüyorum" diye konuştu.

 

Son Güncelleme: 26.02.2013 11:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3