CHP'li Hamzaçebi ESSİAD'ı ziyaret etti

ESSİAD, bu kez İstanbul 1. Bölge Milletvekili Adayı Hamzaçebi'yi ağırladı...

CHP'li Hamzaçebi ESSİAD'ı ziyaret etti

ESSİAD, bu kez İstanbul 1. Bölge Milletvekili Adayı Hamzaçebi'yi ağırladı...

26 Şubat 2013 Salı 11:16
CHP'li Hamzaçebi ESSİAD'ı ziyaret etti

 Son günlerde siyasilerin ilgi odağı olan Necmettin Sarı başkanlığındaki Anadolu Yakası Esnaf Sanatkarları ve İşadamları Derneği ESSİAD, bu kez CHP Grup Başkanvekili ve İstanbul 1. Bölge Milletvekili Adayı Akif Hamzaçebi'yi ağırladı. 

 

Beraberinde Seçim İşlerinden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı İlay Aksoy ve İlçe Başkanı Nurkal Dedetaş'la önce Resul Taşçı başkanlığındaki Ümraniye Bakkallar ve Bayiler Odası'nı ziyaret eden CHP'nin etkin ismi Akif Hamzaçebi, daha sonra ESSİAD'a geçti ve burada önemli açıklamalarda bulundu. ESSİAD'daki buluşmada kısa bir selamlama konuşması yapan Başkan Necmettin Sarı, derneğin kuruluş aşaması ve hedefleri üzerine açıklamalarda bulundu.

 

""

""

Esnaf ve sanayici işadamlarının ESSİAD çatısı altında bir araya gelerek Türkiye'de bir ilki gerçekleştirdiğine değinen Necmettin Sarı, “Amacımız, esnaf ve sanayicilerimizin sesini daha gür bir şekilde duyurup, istek ve taleplere yetkililerin ilgi gösterip çözüm bulmasını sağlamak” dedi.

 

""

CHP Adayı Hamzaçebi ise, esnaf ve sanayici işadamlarına her zaman önem veren bir parti olduklarını söyleyerek başladığı konuşmasında, siyasi ve ekonomik istikrarı hedefleyen programlar yaptıklarını ifade etti. Türkiye'nin 2002'den bu güne büyüme oranının ortalama % 4.5 seviyesinde olduğunu ve bu oranın aynı dönemlerde Afrika ülkelerinde bile % 5'in üzerinde bulunduğunu hatırlatan Hamzaçebi, Ak Parti iktidarını sert bir dille eleştirdi.


""

 

“Bu dönemde tüm dünyada bir büyüme var ve biz en az büyüyen bir ülke konumundayız” diyen Hamzaçebi, “Büyümenin en önemli göstergesi istihdamdır. İşsizlik oranları her geçen gün yükseliyorsa bu nasıl bir büyümedir. Türkiye iddia edildiğinin aksine büyümeyen ve üretmeyen bir ekonomiye sahip. Büyüme varsa neden istihdam üretmiyor. İşsizlik rakamları neden % 11.9'lara dahandı ve 5 milyon insanımız neden işsiz? Başbakan çıkıp bunu açıklamalı” dedi.


""

 Yüksek faiz, düşük kur uygulamasının eninde sonunda patlamaya yol açacağını da ifade eden Hamzaçebi, “Bu gidişle Türkiye, kendi krizini yaşayabilir” dedi. CHP olarak kendilerinin bu gidişatı değiştirecek projeler ürettiklerini kaydeden Hamzaçebi, “İç tasarrufa dayalı bir yatırım ve üretim ekonomisi hakim kılacağız” dedi. Esnaf ve sanayicinin ülke ekonomisinin can damarı olduğunu da kaydeden Hamzaçebi sözlerini şöyle tamamladı:


""

 

“Üretim ve katma değerin % 25'ini, istihdamın da 3'te 2'sini siz sağlıyorsunuz. Ancak buna rağmen hakettiğiniz konuma bir türlü gelemiyorsunuz. CHP iktidarında herkes gibi siz esnaf ve sanayicilerimiz de rahatlayacak. Her şeyden önce krediye ulaşımınızı kolaylaştıracağız ve krediyi beş kat arttıracağız. İktidarın tozlu raflara kaldırdığı hipermarketler yasasını derhal çıkaracağız.”

 

""

Daha sonra esnaf ve sanayicilerin sorularını yanıtlayan Akif Hamzaçebi, başörtüsü sorununun çözümü, ergenekon sanıklarının adaylığı ve CHP'nin ekenomik programına yönelik konulara ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Çıkışta ESSİAD üyeleri ile toplu fotoğraf çektiren Hamzaçebi, Erzurum Aşkaleliler Derneği Başkanı Hüseyin Alpkan ve yöneticilerinin davetini de geri çevirmeyerek derneğe kısa bir ziyarette bulundu. HABER: KENAN BAYLAN 

 

""

 

Son Güncelleme: 26.02.2013 11:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72