CHP'de büyük revizyon

CHP'de büyük revizyon

26 Şubat 2013 Salı 11:16
CHP'de büyük revizyon

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Merkez Yürütme Kurulu'nda (MYK) 9 kişiyi değiştirerek, Örgütlerden ve Örgüt Yönetimleri'nden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin'in yerine daha önce Parti Meclisi(PM) üyesi olan Nihat Matkap'ı getirdi.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yeni MYK'yı açıkladı. 16 kişilik listede, 9 kişi MYK'nın yeni üyeleri olarak açıklandı. Listede göze çarpan en büyük değişiklik ise, daha önceleri parti kulislerinde dile getirildiği gibi Gürsel Tekin'in görevinin değiştirilmesi oldu. Örgütlenme ve Örgüt Yönetimlerinden sorumlu olan Gürsel Tekin'in yerine PM üyesi Nihat Matkap getirildi. Gürsel Tekin ise, daha önce Erdoğan Toprak'ın yürüttüğü Tanıtım, Basın ve Propaganda'dan Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevine atandı.
Ayrıca, Süheyl Batum, Hurşit Güneş, İzzet Çetin ve Umut Oran gibi partinin ağır topları da MYK üyeliğinden alındı. Genel Sekreter Bihlun Tamaylıgil'in de daha önceleri değiştirileceği kulislere yansımıştı fakat, yeni açıklanan MYK listesinde Tamaylıgil'in Genel Sekreterlik görevine devam edeceği belirtildi.
Listede MYK'ya yeni katılan üyeler ise şunlar: "Mithat Matkap, Atilla Emek, Gökhan Günaydın, Yakup Akkaya, Faruk Loğoğlu, Birgül Ayman Güler, Zeki Gündüz, Ayten Kayalı ve Perihan Sarı."
MYK dışında kalan CHP'li vekiller ise şunlar: "Hurşit Güneş, Süheyl Batum, Volkan Canalioğlu, İzzet Çetin, Umut Oran, Osman Korutürk, Gülsün Bilgehan, Engin Altay ve Alaattin Yüksel."

Son Güncelleme: 26.02.2013 11:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3