CHP Türkiye'nin ‘Anonim' partisi olmalıdır…

CHP Kartal'da seçimle yeniden göreve getirilen, tecrübeleri ve birikimiyle..

CHP Türkiye'nin ‘Anonim' partisi olmalıdır…

CHP Kartal'da seçimle yeniden göreve getirilen, tecrübeleri ve birikimiyle..

26 Şubat 2013 Salı 11:17
CHP Türkiye'nin ‘Anonim' partisi olmalıdır…

CHP Kartal İlçe Başkanı Kamer Gök…

CHP Türkiye'nin ‘Anonim' partisi olmalıdır…

CHP Kartal'da seçimle yeniden göreve getirilen, tecrübeleri ve birikimiyle siyasette erk olmuş usta siyasetçi Av. Kamer Gök, Kartal kongresini, sonrasını, yenilenme sürecinde CHP'nin genel durumunu ve projelerini Flashaber'e anlattı…

Kişiler üzerinden siyaset konuşma devrini kapattık…

Kartal Kongresi, partinin kendi değerlerinin ortak noktası, geleneklerine ve kültürüne kavuşabilmesi açısından ayrıca artık Türkiye'de baz partisi siyaset modelinin tavsiye olması bakımından çok önemli ve değerli bir örnektir. Kişiler üzerinden siyaset konuşma devrini kapattık biz. Sosyal demokrasi nedir, kongrelerden beklentilerimiz nedir ve Türkiye'nin sosyal demokrasi bakımından beklentisi ve bu günkü koşulları nedir. Bunları tartışarak geldik.

Şunu çok iddia ile söylüyorum, sosyal demokrat partimizin Kartal kongresinden çıkaracağı çok önemli sonuçları vardır. Mahallelerden başlamak üzere biz sürece hiç su katmadan doğrudan bir demokrasi sürecini uyguladık.

""

CHP sosyal demokrasinin limanıdır…

Kongreler,  partinin bütünlüğü açısından partinin ulaşması gereken demokratik süreçtir. Sosyal demokrasi böyle bir zihniyet devrimi yaşarken Türkiye geneline çıkamazsa sadece Kartal açısından bir demokratik deneme olarak kalır. Türkiye'nin beklentisi esas itibariyle bir sosyal demokrat limanı yaratılmasıdır. Türkiye'de bütün ayrımcı politikaların Türkiye'nin dışında bırakılması bakımından önemli büyük bir sosyal demokrat harekâta ihtiyaç vardır. CHP, Alevi yurttaşların, Kürtler'in, kadınların, gençlerin emek dünyasının sığınabileceği büyük bir limandır. Zaten sosyal demokrasi aynı zamanda hak ve özgürlükler limanıdır. Bu manada önümüzdeki İstanbul kongresi ve büyük kurultay Türkiye genelinin siyaset projesiyle yüz yüze gelmesi bakımından önemli bir fırsattır. Parti kendi kültürüne ve birikimlerine yönlenmek durumundadır.

Kartal, gençlere yönelecek…

Gerçekte çok önemli bir gençlik hareketi yoktu. Sosyal demokrat gençlik, partinin vahası olabilmelidir. Siyasi partiler ve ülke bundan beslenebilmelidir. Birikim olarak, sosyal demokrasi olarak, hak ve özgürlükler açısından gençlerin çok iyi değerlendirilmesi gerekmektedir. Bu bakımdan Kartal'da elimizde bulunan genç arkadaşlarımızı güncelleyen, Türkiye'nin meselelerine vakıf olan, doğru tarifi ortaya koyan noktada kendilerini yenileyebilir gençlik modeli oluşturma yolunda çalışmalara başladık. 70 ile 80 arası gençlik bu konuda büyük bir aysberg gibi durmuş, Türkiye'de hak ve özgürlüklerden yana mücadeleler yapılmış, siyasi partilerden beslenmiş gençlik vardı. Böyle bir gençliğin oluşabilmesi için bu modellerin daha çok yardımcı olacağını düşünüyorum. Türkiye'de herkes gelecek gençlere bağlıdır diyor. Bu, siyasi bir oportünist ifade şeklidir. Ben bunu sahiden yapmak istiyorum. Gençlere o bakımdan çok değer vereceğimi ifade etmek istiyorum.

 

""

Büyülü söz ‘kabul'lerin hızla değişmesi lazım…

Muhtarlıklar esas olmak üzere yeni bir örgüt düzelme modeli düşünüyorum. Çünkü seçim kanunu en temel örgüt modelini sandık olarak tarif etmiştir. Sandıkta ne var, seçmen var. Dolayısıyla seçmen odağında neler yapmamız gerektiğini inceleyerek, seçmene dokunabilen çalışma modelini geliştirmek ve yapmak esastır. Bütün bunların olabilmesi için CHP'nin kabullerinin hızla değişmesi lazım. Seçmen kabulleri, demokratik kabuller, önderlik ve çalışma modeline kadar bütün kabulleri ilkeldir. Bunları aşıp, kendisini yenileyebilecek yeni kabullere mutlaka ulaşması lazım. Aksi takdirde bu mevcut kabuller bizi % 20 ile % 25'lik dilimde tutar ve böyle bir partiden etkili bir muhalefette çıkmaz. Bu bakımdan her manada hızla değişmemiz lazım. Türkiye'deki sosyal demokrasi bakımından en temel büyülü olan söz budur ve partinin kabulleri hızla değişmelidir.

 Parti, kendi kültürüne ve birikimlerine yönlenmek durumundadır…

Dayanışmayı,  içindeki diyalogun geliştirilmesini, yüzümüzü ve cephemizi Türkiye'ye dönen, Türkiye'nin meselelerini somut bir politik çözünürlük noktasına taşıyabilmek bakımından, gençlik ve kadın hareketini önemsiyorum. Zaten bu bağlamda gençlerimizin ve kadınlarımızın kongresini yapmayı önerdik. Kongreler;  dayanışma, yeniden yapılanma ve enerji toplama süreçleridir. Türkiye'nin ihtiyacı olan gençlik bu kongreler üzerinden yeniden hayata geçirilecektir. Ben buna inanıyorum.

""

Partiyi kaos zemininde tutanlar var…

Partiyi kaos zemininde tutanlar bu kongrelerle hiçbir şey olmadıklarını görebilecekler. Partiyi kaos zemininde tutarak bir şey olmak isteyenlerin bu partide çok etkin ve ağırlıkta olduğunu bilmekteyiz. Bu süreç bu meseleleri halledecektir, diye düşünüyorum.

Biz, sosyal demokrat bir limana ulaşabilirsek parti kendisine öz güvenini yakalamış, dil, din meselelerini halletmiş, dayanışmayı yukarılara taşımış, iktidar zeminini kurmuş bir harekete dönüşürse Türkiye'de bu parti iktidar olur. Bunu başarabilirsek siyasete küçük bir katkımız olmuştur diye düşünüyorum.

CHP, Türkiye'nin 'Anonim' partisi olmalıdır…

Türkiye, kendi içinde hızla dağılıyor. Bizim daha hızlı bir şekilde toparlanmaya ihtiyacımız var. Toparlanırken de eskinin geleneklerine göre değil, evrensel boyutta kendi tarihsel birikimi ile geleneklerini de arkamıza, yanımıza alarak bu yola girmemiz gerekir.

Esas olan, Türkiye gerçeklerine yüzümüzü dönerek hızlı bir şekilde projelerimiz hayat geçirmektir. Bu geniş deniz üzerinde gürültü çıkaran, maraza çıkaran insanlar var. Bu parti yönünü evrensel hukuka dönmelidir.  Kendi tarihsel birikimini sosyal demokrasiyle birleştirerek yüzünü ve cephesini buna dönmelidir. Giyiminden kuşamına kadar, dilinden politikalarına kadar, sosyolojik dayanakları bakımından yenilenmeli ve CHP, ülkenin ‘anonim' partisi olarak herkesi kucaklamalıdır.

Bizim iddiamız toparlanmak…

Bu toparlanma bir miktar sahada olabilmiştir. Sadece Kartal'da olabilecek bir iş değildir. Genel manada toparlanmaya gidilirse mutlak başarı elde edilir.

Biz bunları gerçekleştirirsek çok rahat bir şekilde ifade edebilirim ki, Kartal'da ve Türkiye genelinde iktidar olacağız.

Türkiye'nin CHP'ye çok ihtiyacı var…

CHP bu konuda çok ciddi ve doğru adımlar atmalıdır. Türkiye'nin sosyal demokrasiye ve CHP'ye çok ihtiyacı var. Bu bakımdan partimizin etkin ve sonuç getirecek çalışmaları hayata geçirmesi gerekmektedir.

 

Son Güncelleme: 26.02.2013 11:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72