CHP Şile İlçe Başkanı Aras Arslan'dan ilginç açıklamalar…

CHP Şile İlçe Başkanı Aras Arslan'dan ilginç açıklamalar…

26 Şubat 2013 Salı 11:17
CHP Şile İlçe Başkanı Aras Arslan'dan ilginç açıklamalar…

Geçtiğimiz hafta gazetemizde yayınlanan ve Şile siyasetini hızlandıran Belediye Başkanı Can Tabakoğlu'nun, 2012 yılının son haftasında Şile'de basın mensuplarıyla yaptığı kahvaltılı toplantıda söylemiş olduğu; ‘Bu memlekette geri zekalılar da var' sözünün ardından ilk açıklama, MHP İlçe Başkanlığı tarafından yapılmıştı. Bu kez CHP İlçe Başkanlığı, basın mensupları ile bir araya gelerek gündemdeki ve farklı konular hakkında açıklamalar yaptı.

“Biz kendi üzerimize almadık”

CHP Şile İlçe Başkanı Aras Arslan, yaptığı açıklamada; “Belediye Başkanı Can Tabakoğlu, konuşmasında talihsiz bir cümle kullandı. Bu açıklamaları biz de şaşkınlık içinde okuduk. Sizlerin de bildiği gibi ‘bu memlekette geri zekalılar da var' cümlesi ile ilgili olarak kendisi ile görüştük. Tabakoğlu, bu cümleyi kesinlikle CHP'lileri kast ederek söylemediğini ifade etti. Biz de zaten bu cümleyi her ne kadar üstümüze alınmasak da, her kim ve ne için söylenmiş olursa olsun, bu ifadeyi kendisine yakıştıramadık ve hiçbir belediye başkanının kendi memleketinin insanı için, ne sebeple olursa olsun ‘geri zekalı' ifadesini kullanmasını doğru bulmadığımızı belirtmek isterim” dedi. Aras Arslan; “CHP'liler olarak siyaseti ve muhalefetimizi etik ve ahlaki değerlere bağlı kalarak kaliteyi düşürmeden, halkımızı severek, halkımıza ve onların fikirlerine saygı duyarak yapmaya devam edeceğiz” diyerek Başkan Tabakoğlu'nun sözlerine cevap verdi.

""

“Saltanatı yıkalım”

Aras Arslan, muhalefete ve mevcut yönetime yönelik eleştirisinde ise; “Şile'de yaşayan ve siyaset yapan mevcut yönetime muhalif ve şikayetçi olan, bu yönetimin değişmesini isteyen, hatta daha da ileri giderek söylüyorum, AKP içinde bu yönetimden memnun olmayan, değişim isteyen veya mevcut yönetimi savunan tüm arkadaşlarımıza sesleniyorum: Partimizin kapısı sizlere ardına kadar açık. Gelin, bize destek verin ve bu saltanatı yıkalım. Hakça düzen, hakça paylaşım, şeffaf belediyecilik, dürüst siyaset yaparak yeni bir belediyecilik anlayışı getirelim” diyerek bu konuşması ile Şile'de ilçe örgütü olarak yerel seçim startını verdiği görüldü.

""

“CHP'li bir grup üye AKP'li üye çıktı!”

CHP İlçe Başkanı Aras Arslan daha sonra parti üyelikleri konusunda da önemli açıklamalarda bulundu.

Arslan bu konuda yaptığı açıklamada; “Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan gelen bir yazıda, elli yedi kişiden oluşan CHP parti üyesi arkadaşlarımızın, ne yazık ki AKP Şile İlçe Teşkilatı'nda da üye oldukları ortaya çıktı. Bizler ulaşabildiğimiz partililerimizi aradık. Bu arkadaşlar, ‘Başkan, biz AKP üyesi olmadık, olmayız da. Bu nasıl şey' diyerek tepki gösterdi. İşte bir partilimiz burada. Ancak şunu da belirtmek isterim ki, kendi isteği ile gidip üye olanlar olabilir. Ancak 2820 Sayılı Siyasi Partiler Kanunu'nun 6. Maddesi'nin 2. Fıkrası, ‘Kimse birden fazla partiye üye olamaz. Aksi halde üyelik sıfatı bu siyasi partilerin hepsinde birden sona ermiş sayılır' der… Yani elli yedi kişilik üye şu anda ne CHP'ye ne de AKP'ye üyedir. Biz aradık bu arkadaşlarımızı, yaklaşık otuz kişi gelerek yeniden üye oldu” dedi. Açıklamalarına devam eden İlçe Başkanı Aras Arslan: “CHP üyelik formunu doldurmadan ve imzası olmadan kimse üye olamaz. Şimdi ben de sizlere soruyorum… ‘Kişinin rızası olmadan ve herhangi bir form dahi doldurmadan bu kişiler nasıl ve hangi şartlarla üye oluyor? Veya; burada belediye veya herhangi bir kurum tarafından yaptırılan göz taraması- başka bir sağlık taraması sırasında kimlikleri alınıp da bu kişilerin TC. kimlik numaraları ve diğer kimlik bilgileri ele geçirilip mi üye yapıldı?'. Bu sorularımı kesinlikle suçlama olarak algılamayın… Acaba böyle bir şey mi var, bana gelen bilgiler bu doğrultuda da bu nedenle soruyorum… Çünkü bu üyeler arasında; ‘Bizim o parti ile hiç alakamız yok, ama göz ve sağlık taramasına katıldım' diyenler de var. İşte bu nedenle, bir kişinin sadece TC. kimlik numarası bilinerek bir partiye üye yapılması mümkün müdür? Bu konular hakkında AKP'li yetkililerin bir açıklık getirmelerini istiyorum. Yaptığımız araştırmada gördük ki,  Türkiye genelinde 12728 CHP'li üye, usulsüzce AKP'ye üye yapılmış. Bunların içinde ilginç isimler yer almakta. Örneğin, Yozgat İl Başkanı, Tokat-Zile il genel meclis üyemiz AKP üyesi çıktı. Az önce belirttiğim yasa gereği bu kişilerin üyeliği düştüğü için şu anda bağımsız olarak hukuk mücadelesini devam ettiriyorlar. Bir başka örnekte de; Rize il sekreterimiz, birçok ilçe başkanımız ve eşleri AKP'li çıktı. Bir ilçe başkanı ile görüşmemde ise; ‘Bırakın siyaseti, aile içinde huzursuzluk meydana geldi. Eşim AKP üyesi çıktı' dedi. Bakın nerden nereye. Ayrıca AKP içerisinden edindiğim bilgiye göre, ilçe başkanları ve ilçe yönetimlerinin değerlendirilmesinde, mevcut ilçenin nüfusu ile orada partinin almış olduğu oy ve oradaki partinin üye sayısına doğru orantılı olarak oranlama yapıldığı zaman oran yüksek ise, kişiler başarılı kabul edilerek il veya ilçe başkanı seçiliyor. Bunun karşılığında ayrıca ödül de alıyorlar. Bu bağlamda, AKP Şile İlçe Başkanı İlhan Ocaklı'nın da ödül aldığını duydum. İşte AKP gerçeği budur” dedi.

Başkan Aras Arslan açıklamasını; partide kendi isteği dışında üye olmadığını, bununla ilgili hukuksal mücadeleye girmek isteyen partililerin ilçe örgütü olarak yanında olduklarını ve onlara gereken desteği vereceklerini söyleyerek noktaladı...                    

Son Güncelleme: 26.02.2013 11:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3