CHP Maltepe'de Mustafa Zengin'e büyük haksızlık

2009 yerel seçimlerinde Maltepe'de yüzde 52 oy alarak tarihi bir rekora imza...

CHP Maltepe'de Mustafa Zengin'e büyük haksızlık

2009 yerel seçimlerinde Maltepe'de yüzde 52 oy alarak tarihi bir rekora imza...

20 Şubat 2014 Perşembe 15:06
CHP Maltepe'de Mustafa Zengin'e büyük haksızlık

CHP Maltepe’de Mustafa Zengin’e büyük haksızlık

2009 yerel seçimlerinde Maltepe’de yüzde 52 oy alarak tarihi bir rekora imza atan Mustafa Zengin’in önümüzdeki yerel seçimlerde aday gösterilmemesi, ‘CHP Maltepe’de ayağına sıktı, Mustafa Zengin’le birlikte ilçedeki Karadenizliler de görmezden gelindi’ yorumlarına neden oldu.

CHP Genel Merkezi’nin ilçe belediye başkanı atamalarındaki tartışmalar devam ediyor. En büyük sürprizlerden biri de kuşkusuz Maltepe’de yaşandı. Mevcut Belediye Başkanı Mustafa Zengin’in aday gösterilmemesi birçok tartışmayı da beraberinde getirdi.

Maltepe’de tarihi bir zafer kazanmıştı

Oysa ki Mustafa Zengin 2009 yerel seçimlerinde yüzde 51.4 oy alarak tarihi bir rekora imza atmıştı. Zengin, Mart 2009 yerel seçimlerinde yüzde 51. 4  oy almış ve en yakın rakibi Ak Parti’ye 15 puan fark atmıştı. İstanbul’daki CHP’li belediyeler içerisinde partisinin üstünde en fazla oyu alan Mustafa Zengin bu başarısı ile ülke gündemine oturmuştu.

Zengin’in aday gösterilmemesine tepki!

İlçe kamuoyu ve partililer tarihi bir başarı elde eden Zengin’in tekrar aday gösterileceğini düşünüyordu. Ancak Maltepe’de beklenen olmadı ve Zengin’in yerine Ali Kılıç ismi çıktı. Bu atama, ilçe kamuoyunda ve parti içinde büyük tartışmaları da beraberinde getirdi. Herkes seçimi Mustafa Zengin ile rahat kazanacağını düşünürken bu atama parti içinde huzursuzluk yarattı. Yine yapılan meclis üyesi listesi de ayrı bir tartışma konusu oldu. İlçede büyük çoğunluğu oluşturan Karadenizliler’in yok sayılıp Tunceli ağırlıklı olması oldukça manidar bulundu!.

Karadenizliler de yok sayıldı!

Oldukça sıkıntılı bir sürece giren Maltepe CHP, “Genel merkez ilçeler arasında en büyük hatayı Maltepe’de yaptı. Oysa ki Mustafa Zengin ile seçimi çok rahat kazanabilirdik. Sosyal demokrat bir parti Maltepe’de ilk kez bu kadar önemli bir oy potansiyeline ulaşmıştı. Bu atama ile birlikte Ak Parti kanadının sevinç gösterileri zaten hepimizi doğruluyor” görüşünde birleşmiş durumda. Öte yandan ilçede bulunan Karadenizli kanaat önderleri ve sivil toplum kuruluşları da tepkili. Kendilerinin yok sayıldığı söyleyen Karadenizliler CHP Genel Merkezine ateş püskürüyor. 

Son Güncelleme: 20.02.2014 15:06
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3