CHP Maltepe'de ‘Kıpırtı' dönemi başladı

2014 yerel seçimleri öncesi siyasi parti adayları da yoğun bir çalışma...

CHP Maltepe'de ‘Kıpırtı' dönemi başladı

2014 yerel seçimleri öncesi siyasi parti adayları da yoğun bir çalışma...

26 Şubat 2013 Salı 11:17
CHP Maltepe'de ‘Kıpırtı' dönemi başladı

CHP Maltepe İlçe Başkanı Süleyman Kıpırtı…

CHP Maltepe'de ‘Kıpırtı' dönemi başladı

2014 yerel seçimleri öncesi siyasi parti adayları da yoğun bir çalışma ortamına girdi. Yapılacak ilçe başkanları seçimleri öncesinde siyasi partiler başkan adaylarını belirledi ve yapılan seçimler sonunda yeni başkanlar görevi teslim aldı.

CHP Maltepe'de beş isim ilçe başkanlığına aday olmuştu. Kongreye sayılı günler kala tabanın isteği doğrultusunda, Cemal Atagül, Süleyman Kıpırtı ve Hüseyin Kılıç birleşerek tek isim ile seçime gitti. Seçimleri, Dr. M. Haluk Özsaraç ve Ali Cengiz Erol'la yarışan Süleyman Kıpırtı kazandı.

Daha önce hiçbir yere aday olmadığını belirten Maltepe'nin yeni başkanı, kongre sürecini ve sonrasını Flashaber'e anlattı.

""

Maltepe halkının güvenini boşa çıkarmayacağız…

Yeni Başkan Süleyman Kıpırtı açıklamasında şunları söyledi: “Kongre sürecinde bizim mesajlarımız netti. Hedefimiz birleşmek ve bütünleştirmekti. Bunu da gerçekten başardığımıza inanıyorum. Örgüt içine çok farklı bir konumda girdim ve çok değişik düşüncedeki arkadaşlarımızın desteğini aldık. Ben hepsine teşekkür ediyorum. Burada bölgemizin sorunu ve sıkıntılarından yeterince bahsettik. E-5 üstündeki kentsel dönüşümle ilgili sorunlarımızı biliyoruz. Mesleğim gereği bunlara daha çok vakıfım. Bu mutlu süreçten itibaren de bu sorunların içinde olacak ve hepsine müdahil olacağız. Bu sorunları, ilçe örgütüm, belediyemiz, başkanımız ve de parti meclisimizle birlikte çözeceğimize eminim. Onun için Maltepe halkı bize gerekli desteği verdi. Onların desteğini ve güvenini boşa çıkarmayacağım. Bu konuda elimizden gelen her türlü fedakârlığı yapmaya hazırız. Bu konuda kendimize güvenimiz tamdır. Buradaki en büyük desteğimiz de halkımız, örgütümüz ve belediye başkanımızdır.

""

Başkanın en büyük destekçisi biz olacağız…

Belediye başkanımızla çok güzel bir diyaloğumuz var. Başkanımızla omuz omuza, kol kola olacağız. Bütün çalışmalarında kendisinin yanında, destekçisi olacağız ve halkımıza bunları anlatacağız. Önümüzdeki 10-15 gün içinde belediyemizin yaptığı eserlerin açılışını birlikte yapacağız. Belediye başkanımızın şimdiye kadarki çok güzel çalışmalarının yeterince anlatıldığı kanısında değilim. Burada üzerimize düşen görevleri fazlasıyla yapacağız. Bundan sonra geçmişte yaptığı hizmetler ve bundan sonraki yapacağı hizmetlerin hepsinin yanında, destekçisi ve takipçisi olacağız. Ve en büyük tanıtımını da biz yapacağız.

Tabanın isteğine kayıtsız kalamazdık…

Kongre sürecinde Hüseyin Kılıç ve Cemal Atagül arkadaşlarıma, bana gösterdikleri güvenden dolayı çok teşekkür ediyorum. Bu güvenin neticesini hep birlikte aldık. Gerçekte bu istek, Maltepe halkının tabandan gelen bir isteğiydi ve biz o isteğe kayıtsız kalamadık. Şimdiye kadar bu siyasi sürecin öyle ya da böyle dışında kalmış birçok arkadaşımızı göreve getirdik. Geçmişte yapılan birtakım farklı uygulamalara tepkiydi aslında bu.

İlk defa aday oldum…

Buradaki asıl mesele şudur: ‘İnsanlar; inandığını, güvendiğini yaptı'. Ben, 25 yıldır siyasetin içinde olan bir insanım. İlk defa ilçe başkanlığı gibi bir göreve aday oldum. Bu; bize, örgütümüze, yönetim kurulumuza ve partili kadromuza olan güvendir. Çok güzel bir yönetim kurulumuz var. Kadrolarımız yeni, dinamik, genç ve tabii olarak bu da partiye güç veriyor.

Biz sadece Maltepe'de değil, İstanbul ölçeğinde siyaset yapacağız. Genel merkezde Türkiye ölçeğinde bir siyaset yapacağız. Maltepe artık bundan sonra çok aktif olacak. Birçok çalışmada, birçok konuda öncü olacağız.

Maltepe bu tabloyu özlemişti…

Kongre sonrasında güzel bir tablo çıktı ortaya. Birlikte mücadele ettiğimiz diğer aday arkadaşlarımız bizimle omuz omuza oldu. Belediye başkanımız en yanımızda oldu, parti meclis üyelerimiz, il yönetim kurulu üyelerimiz, hepsi yanımızda oldu. Muhteşem bir devir-teslim töreni yaptık. Maltepe, yıllarca böyle bir tabloyu özlemişti. Ben herkese tekrar çok teşekkür ediyorum. Partiye, sanki seçim havasındaymış gibi çok büyük ilgi ve katılım vardı. Hiç bir kırgınlık yaşanmadı. Çok seviyeli bir mücadele oldu.

Bu seçimde kaybeden yok…

Maltepe, siyasi anlamda örnek bir davranış gösterdi. Demokratik mücadele sırasında hiçbir arkadaşımız birbirinin aleyhinde tek cümle kullanmadı. Seçimden sonra biz salondan kol kola çıktık. Görev tesliminde de kol kolaydık ve bundan sonra da hep böyle olacağız. Bu seçimde kaybeden yok, sadece yarışta geride kalan var. Bu arkadaşlarımızın bize her türlü katkı sunacaklarına eminim. Her çalışmada yanımızda olacaklar.

Belediye başkanımızla birlikte hareket edeceğiz…

Biz önümüzdeki 2014 yerel seçim çalışmalarına şimdiden başladık. Çok hızlı çalışacağız. Seçmene Maltepe'de yapılan hizmetleri ve partimizin programını en iyi şekilde anlatacağız. Bundan sonra yapılan tüm çalışmaların içinde olacağız. Birçok konuda belediye başkanıyla birlikte hareket edeceğiz ve her yerde Maltepe artık şunu görecek: Belediye başkanı nerdeyse yanında ilçe başkanı da var. Yine aynı şekilde ilçe başkanı nerdeyse yanında belediye başkanı da var.

Maltepe gençliğine güveniyorum…

Gençlerle ilgili çalışmalarımız başladı. Yakında gençlerimiz kendi kurultayını yapacak. Bilgisine, birikimine ve deneyimlerine güvendiğimiz, çok başarılı olacağına inandığımız Erkan Dimçel kardeşimizi gençlerden sorumlu olarak atadık. Gençliğe müdahil olmak istemiyorum. Biz her zaman onlara destek olacak, onların çalışmalarının yanında olacağız. Önlerini açarak tecrübelerimizden yararlandıracağız. Onlar kendi projelerini üretecek ve biz her türlü desteği sağlayacağız. Ben Maltepe gençliğine çok güveniyorum.

Hem ekmeğimizi, hem projelerimizi paylaşacağız.

Kadın kollarımızla mahalle mahalle çok ciddi çalışmalarımız olacak. Zaten var olan çalışmaları daha örgütlü bir hale getireceğiz. Her mahalle kendi çapında bir ilçe örgütü gibi olacak. Herkesin kapısını çalıp sofrasına oturacağız. Onlarla hem ekmeğimizi, hem sorunlarını hem de projelerimizi paylaşacağız.

Basın bizim için ayrı bir önem taşıyor…

Basına da ayrıca bu süreçte gereken özeni ve önemi göstereceğiz. Basın bizim için ayrı bir önem taşıyor. Bizim yaptığımız çalışmaları basın yoluyla halka doğru ve etkili anlatacak, basınla aramızdaki koordinasyonu sağlıklı bir şekilde yürütecek bir birim kurduk ve bu konuyla alakalı iki arkadaşımızı görevlendirdik. Biz henüz çok yeniyiz. Elbette eksiklerimiz olacak ama bu eksikleri ve sorunları en kısa sürede aşacağımıza inanıyorum.

İnsanlar yüzlerini bize döndüler…

Maltepe CHP Örgütü şu an itibariyle toparlanmış durumda. Çalışmalarımız hızla sürüyor. Örgüt üyeleri yüzlerini bize döndü. Bize, heyecanla ve umutla bakıyorlar. Aramızdaki bu uyum, seçmene de, sokaktaki insanlara da yansımaya başladı. Bu süreçte projelerimizi doğru orantılı olarak hayata geçirirsek hem yerelde, hem de genelde iktidar olacağımıza inancım tamdır”.

 

Süleyman Kıpırtı Kimdir?

1959 Erzincan doğumlu olan Süleyman Kıpırtı, İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat-Mühendislik bölümü mezunu. Kıpırtı, evli ve iki çocuk babasıdır. Halen kendi kurduğu inşaat şirketini yöneten Kıprtı, siyasi hayatına 1974 yılında başladı. SODEP, SHP ve CHP'de çeşitli görevlerde bulundu.

Haber-Foto: Güldür Bilgili

Son Güncelleme: 26.02.2013 11:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3