CHP lideri STK iftarında

CHP lideri STK iftarında

26 Şubat 2013 Salı 11:16
CHP lideri STK iftarında

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Terörün olmadığı, dostluğun, kardeşliğin olduğu, birbirimize tahammül ettiğimiz, demokrasiyi yücelttiğimiz bir Türkiye'de yaşamak istiyoruz" dedi.
Kılıçdaroğlu, Tüm Sivil Toplum Kuruluşları Konfederasyonu tarafından verilen iftara katıldı. Boğazda tekne turu ve fasıl eşliğinde verilen iftar programına Kılıçdaroğlu'nun yanı sıra, CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, CHP İstanbul Milletvekili Oktay Ekşi, partililer ve konfederasyon yöneticileri katıldı.


İftarın ardından gündeme ilişkin soruları değerlendiren Kılıçdaroğlu, "Terörün olmadığı dostluğun, kardeşliğin olduğu, birbirimize tahammül ettiğimiz, demokrasiyi yücelttiğimiz bir Türkiye'de yaşamak istiyoruz. Bu geceyi düzenleyenlere teşekkür ediyoruz" diye konuştu. Kılıçdaroğlu, Ankara'daki imar yolsuzluğuna ilişkin gazete haberinin sorulması üzerine, "İddiaları ciddiye aldık. İddiaları incelemek üzere bir grup oluşturduk. Sizin aracılığınızla Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına çağrıda bulunuyorum.
Onlarda iddiaları araştırsınlar. Bir yolsuzluk var ise ortaya çıksın. Yolsuzluklara karşı duyarlı bir partiyiz. AK Parti gibi değiliz. Bizim etik görüşümüz dünya görüşümüz her şeyin üzerindedir" diye yanıtladı.
Aynı soru yöneltilen CHP'li Gürsel Tekin ise, "Türkiye'de bu kadar önemli konu varken bir gazetenin bu dedikoduları manşetine taşıması nasıl bir gazetecilik anlayışıdır. Ankara'daki ilçe belediyelerin imar konusu üzerinde bir yetkisinin olmadığını herkes iyi bilir. Bir ihmal varsa Ankara Büyükşehir Belediyesi'dir. Bu iddialar çok çirkindir. İstanbul dahil olmak üzere imar rantlarına ilişkin belgeler elimde. O gazetenin yüreği yetiyorsa o belgeleri kendilerine veririm onları manşet yapsınlar. CHP bundan
sonra bu tarz çirkin saldırıların karşısında suskun kalmayacak. Herkes haddini bilecek. Söz konusu gazete ile de yargı yoluyla hesaplaşacağız" şeklinde yanıtladı.

Son Güncelleme: 26.02.2013 11:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3