CHP İl Başkanı Şahin: ‘Bu kez kazanan CHP olacak'

Şahin “Bu bir kurtuluş savaşı mücadelesidir ve bu mücadeleyi halk kazanacak'

CHP İl Başkanı Şahin: ‘Bu kez kazanan CHP olacak'

Şahin “Bu bir kurtuluş savaşı mücadelesidir ve bu mücadeleyi halk kazanacak'

26 Şubat 2013 Salı 11:16
CHP İl Başkanı Şahin: ‘Bu kez kazanan CHP olacak'

12 Haziran'a 3 hafta kala Flashaber'e özel değerlendirmelerde bulunan CHP İstanbul İl Başkanı Yrd. Doç. Dr. Bahri Şahin, “Bu bir kurtuluş savaşı mücadelesidir ve bu mücadeleyi halk kazanacak” dedi.

 

Kemal Kılıçdaroğlu liderliğindeki yeni Cumhuriyet Halk Partisi'nin kılcal damar örgütlenme çalışmasının mimarı ve 60 gündür İstanbul İl Başkanı Yrd. Doç. Dr. Bahri Şahin, 12 Haziran seçimlerine yaklaştığımız şu günlerde gazetemiz Flashaber'e çok özel açıklamalarda bulundu. Flashaber İmtiyaz Sahibi ve İstabul Yerel Basın Birliği Kurucu Başkanı Ali Rıza Yıldız ve Flashaber Yazı İşleri Müdürü Kenan Baylam ile editörlerimizden Emel Yazıcı Çay'a Beşiktaş'taki CHP Seçim Koordinasyon Merkezi'nde yaklaşık iki saati bulan çok özel bir röportaj veren CHP İl Başkanı Şahin, iddialı konuştu.


""

 

CHP'DE İLKLER YAŞANIYOR

Sözlerine seçime ilişkin çalışmaların değerlendirilmesi ile başlayan Bahri Şahin, “2 aydır il başkanlığı görevinde bulunuyorum. Daha önceleri de 4.5 yıl partime eğitim danışmanlığı hizmeti verdim. Şimdi bu görevdeyim ve tüm Türkiye genelinde olduğu gibi İstanbul'da da bütün örgütlerimizle 12 Haziran seçimlerine yürüyoruz” dedi. Seçim sürecinde 711 aday adayından 85 adaya gelindiğini söyleyen Şahin, yeni CHP'deki değişim sürecinin dönüşüme de yansıdığını ve bunun eseri olarak da hep ilkleri yaşadıklarını kaydetti.

 

""

HERKESİ KUCAKLIYORUZ

“Örneğin 711 aday adayından 85 adaya gelindiğinde aday adayı olmuş tüm partililerimize ıslak imzalı birer mektup yazıp, teşekkür ettik ve onları partideki diğer kademelerde görev almaya davet ederek bir ilke imza attık” diyen Şahin, seçim sürecine ilişkin hazırlıklarını şöyle açıkladı:

“Deneyimli partili büyüklerimizi görevlendirerek onların bilgi, birikim ve tecrübelerinden yararlanmaya çalıştık ki bu da bir ilk. Tüm ilçelerimiz ve il örgütümüzün internek web sayfalarını yenileyerek halkımızın bize daha kolay ulaşması ve bizden haber alarak bizle iletişime geçmesi için zemin hazırladık.”

 

""

6 BİN KADIN 3 BİN GENÇ EĞİTİLDİ

CHP'de yaşanan ilklerin sürdüğünü kaydeden Şahin; “Seçim merkezlerimizde her hafta stratejik koordinasyon toplantıları düzenliyoruz. Siyaset iletişimi ve propaganda teknikleri konulu eğitim programları organize edip adaylarımıza kişisel imaj eğitimleri veriyoruz. Aynı zamanda bir eğitimci olmam nedeniyle de tüm bu çalışmaların bizzat başında bulunuyorum. Yine Beşiktaş Belediyesi Mustafa Kemal Merkezi'nde 6 bin kadın ve 3 binden fazla gencimize siyaset iletişimi konulu eğitimler verdik” dedi.


""

 

YERELE ÖZGÜ ÇALIŞMA PROGRAMI

Çalışma stratejilerini ilçelerin yerel özelliklerine göre planladıklarını ifade eden Bahri Şahin, kampanya stratejileri hakkında şu bilgileri verdi: “Her yerde aynı olan, ortak programlar değil, her ilçeye ve her bölgeye özgü çalışmalar yapıyoruz. Kalabalık gruplar halinde değil, 2 kadın 1 erkekten oluşan 3'er kişilik ekipler halinde saha çalışmaları yapıyoruz. Hiç bir broşürümüzü kapıya bırakmıyoruz ve kapalı kapılar altından atmıyoruz. Tüm bunlar da partimiz için bir ilk ve biz bu ilkleri gerçekleştiriyoruz.”

 

“AKP, CHP'Yİ TAKLİT EDİYOR”

AKP'nin vaatlerinin hayalden öteye geçemeyeceğini söyleyen Bahri Şahin CHP'nin projeleriyle var olan bir parti olduğuna dikkat çekerek şunları söyledi: “Yalnızca seçim sürecine değil son altı aya bakarsanız sürekli proje üretiyoruz, kamuoyu ile paylaşıyoruz. Biz ürettiğimiz projelerle halkın duygularına dokunan bir partiyiz. CHP'nin televizyon reklamlarını bile taklit etmeye çalışıyorlar. Şunu unutmasınlar ki aslı varken taklidinin yüzünü kimse bakmaz. Çünkü biz, profesyonel çalışıyoruz. Gece 2'lerde evimize gidip sabah 6'larda görevimizin başına geçiyoruz. Hiç kimse bizden kirli siyaset, bel altı vuruşlar beklemesin. Biz, toplum yararına projeye dayalı çalışmalarla halkımızın karşısına çıkıyoruz, AKP ise bunun tam tersini yapıyor.”

 

CHP, ANKETLERDE SÜREKLİ YÜKSELİYOR

İstanbul genelinde bugüne kadar 3 anket yaptırdıklarını ve her ankette de CHP oylarının 1.5 puan arttığını kaydeden Bahri Şahin, “2007 seçimlerindeki il genel meclisi oy oranımız % 33.5 ve son üç ayda yaptırdığımız anketlerin her birinde 1.5 puan yükseliş kaydeden partimiz CHP % 35'leri geçmiş durumdadır. Hedefimiz ise % 40'ları aşmak ve tek başına CHP'yi iktidara taşımak. Bizim her seçim çalışmamız mitinge dönüşüyor. Bu mitinglerde halkımızın genel başkanımız sayın Kılıçdaroğlu'na olan teveccühünü gördükçe daha bir şevkle mücadele ediyoruz” dedi.

 

AKP'NİN ANKETLERİ YANILTICI

AKP'nin iki çeşit anket uygulaması yaptırdığını da iddia eden Şahin, “Onlar, biri kamuoyu ve basına açıklanmak üzere diğeri de kendi içlerinde gerçekleri görmek üzere iki anket uygulaması yapıyorlar. Basına ve kamuoyuna gösterilen AKP anketleri hep şişirilmiş oluyor diğeri ise gerçekleri söylüyor. İşte AKP'nin gerçekleri söyleyen anketlerinde CHP'nin yükselişini görmüş olmalılar ki İstanbul'a apayrı bir önem veriyorlar. Ama ne yaparlarsa yapsınlar 12 Haziran akşamı CHP'nin sandıktan tek başına iktidar olarak çıkmasını bu kez engelleyemeyecekler” dedi.

 

32.145 SANDIĞA ÇİVİ ÇAKACAĞIZ

Seçim kazanmanın sandıklara sahip çıkmaktan geçtiğini de ifade eden Şahin, bu konuda hazırlıklarını şöyle sıraladı: “12 Haziran'da sandıklara sahip çıkmaları için 2 bin avukat görevlendirdik ve bu avukat arkadaşlarımızı 30'ar, 40'arlı gruplar halinde ilçelere ayırdık. Bu avukat ve hukukçu arkadaşlar sandık sandık gezip, itirazları yerinde kayda alacaklar. Sandıklar sayılırken oluşabilecek itirazların kayıt altına alınması için matbu evraklar hazırlattık. 32.145 sandığa gerekirse çivi çakılacak. İlçeler sandık görevlilerine sahip çıkacak, sandık görevlileri de sandıklara sahip çıkacak.”

 

Bahri Şahin, “12 Haziran akşamı sandıklar açıldığında kazanan bu kez CHP olacak ve 13 Haziran sabahına Türkiye yepyeni bir güne uyanacak. Bu bir kurtuluş savaşı mücadelesidir ve bu mücadeleyi halkımız kazanacaktır” diyerek sözlerini noktaladı.  

 

Son Güncelleme: 26.02.2013 11:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72