CHP eski İl Sekreteri Metin Kaya'dan Kılıçdaroğlu'na destek

CHP İstanbul İl eski Sekreteri Metin Kaya, Taksim Hill Otel'de düzenlediği..

CHP eski İl Sekreteri Metin Kaya'dan Kılıçdaroğlu'na destek

CHP İstanbul İl eski Sekreteri Metin Kaya, Taksim Hill Otel'de düzenlediği..

26 Şubat 2013 Salı 11:16
CHP eski İl Sekreteri Metin Kaya'dan Kılıçdaroğlu'na destek

CHP İstanbul İl eski Sekreteri Metin Kaya, Taksim Hill Otel'de düzenlediği basın toplantısında, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na destek verdi. Kaya, “Gelin CHP'yi önce İstanbul'da sonra Türkiye'de iktidar yapalım” çağrısında bulunduğu basın açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

 

“Değerli basın mensupları ve yıllarca kendinden fedakarlık edip emeğini ortaya koyan, yol arkadaşlarım hoş geldiniz. CHP'nin tarihsel sürecine baktığımızda geçmişte genel başkanlık ve yöneticilik yapmış olanlara saygı duyuyoruz. Geçmiş 20, 30 yıl boyunca, demokratik bir tüzük olmamasına rağmen sesimizi çıkartmadık. Neden bugün en ufak bir eksiklikte hemen hadi imza toplayalım! Diye yollara düşüyoruz?

 

Ufak bir sıkıntı olduğunda bile hemen hadi imza toplayalım anlayışı neden ağır basıyor? Doğrudur. CHP sol partidir, zor partidir, sorgulayan partidir, bizde biat kültürü yoktur. Kendi ideolojilerimizden asla vazgeçmeyiz. Buradan şunu sormak istiyorum. Acaba yıllarca parti içerisinde köşeleri tutan menfaat ve çıkar guruplarının tezgahları mı bozuluyor ?

 

""

Bizler CHP'nin geçmişinden bu güne samimiyeti ile emeği ile mücadele eden, devrimin, demokrasinin, sosyal hukuk devletinin, M. Kemal Atatürk'ün çizmiş olduğu, Laik Türkiye Cumhuriyeti'nin savunucuları olan emekçiler olarak; 16 aydan beri doğruluğu, dürüstlüğü, emeği ve devrimci kimliği ile mücadele eden halkın örgütün, sokağın, caddenin, insanın sesi olan sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nun karşısında partinin menfaatlerini hiçe sayan sadece kendi menfaat ve çıkarlarını ön plana koyan ara ara ortadan kaybolan ara ara ortaya çıkan grupların karşısındayız. Sonuna kadar genel başkanımızın yanındayız ve yanında olmaya devam edeceğiz.

 

Bakınız geçtiğimiz 16 aylık süreç içerisinde genel başkanımız ve ekibi neler yapmıştır. Gelir gelmez referandum, genel seçim, kısır döngü çatışmalar, seçimler, parti meclisi, MYK ve iller. Sayın genel başkan geldikten sonra, bundan önce ön seçimin “ö” harfi ağza alınmazken 29 ilde ön seçim yapılmıştır. Siyasette herkesin memnun etmek mümkün değildir. Eksikliklerde olmuştur. Yıllarca sesini çıkartmayan delegelere sesleniyoruz! Ne odlu da bugün bu kadar bağırışma içerisindeyiz? Partimiz bir değişim içersinde mutlaka olmalıdır. Fakat, bizim istediğimiz pozitif bir değişimdir.

 

Bizlerin isteği şudur; partimizin genel merkezi acilen tüzük kurultayını yapmalı ve ivedi bir şekilde hayata geçirmelidir. Bundan böyle; gerek illerde, gerek ilçelerde, gerekse diğer yönetim kurullarında örgüt, kendi iradesi ile seçmeli ve seçilmelidir. Çünkü bu örgüt, partimizin barajın altında kaldığında da dimdik her şeyinden fedakarlık yaparak mücadele edip partimizin bayrağını sallamıştır. Bundan sonra da böyle olacaktır. As olan CHP'dir. CHP, halkın, emeğin, yoksulun ve haksızlığa uğrayanların hakkını arayan partidir.


""

 

Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu, göreve geldiği günden bu güne yaklaşık 570 defa ilçelere, 210 defa illere gitmiştir. İnsanda ayrım yapmamıştır. İşçiye, köylüye gitmiştir. Günün 24 saatinin en az 16 saatini mücadele ederek geçirmiştir. Seçim öncesi ve sonrası, hiç çalışmadan, üretmeden sadece ama sadece mazbatayla, makamla, mevkii ile siyaset yapıyorum diye ortaya çıkanlar ise şunu yapmışlardır. 5 dakika bile çalışmayanın 1 dakika konuşmaya hakkı olmamalıdır. Yoksa bizler CHP'yi savunanlar, insana dair olan her şeyi savunanlar olarak hiçbir partili arkadaşımızı yok sayma anlayışında asla olmayız.

 

İl kongresi için imza veren veya vermek isteyen arkadaşlarımızın kendi demokratik haklarıdır. İradelerine saygısızlık yapmayız. Ama gelin CHP'yi yüceltelim, gelin demokrasiyi, ortak aklın egemenliğini, sevgiyi, barışı egemen kılalım. Bir an önce tüzük kurultayını hayata geçirelim tek isteğimiz budur. Gelin CHP'yi önce İstanbul'da sonra Türkiye'de iktidar yapalım.”

Son Güncelleme: 26.02.2013 11:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3