CHP Beykoz tercihini yapacak. Delege, kaybedeni mi, umut vereni mi seçecek?

CHP Beykoz delegesi Pazar günü sandığa giderek ilçe başkanını seçecek. Bir yandan partinin ve örgütün desteğini arkasına alan, Beykoz’da yeniden umutları yeşerten Aydın Düzgün, diğer tarafta daha önce seçim kaybetmiş, Mahir Taştan…

CHP Beykoz tercihini yapacak. Delege, kaybedeni mi, umut vereni mi seçecek?

CHP Beykoz delegesi Pazar günü sandığa giderek ilçe başkanını seçecek. Bir yandan partinin ve örgütün desteğini arkasına alan, Beykoz’da yeniden umutları yeşerten Aydın Düzgün, diğer tarafta daha önce seçim kaybetmiş, Mahir Taştan…

08 Ocak 2020 Çarşamba 18:00
CHP Beykoz tercihini yapacak. Delege, kaybedeni mi, umut vereni mi seçecek?

Gözler Delegelerin tercihinde!

CHP Beykoz’da merak ve heyecanla beklenen 37. Olağan ilçe kongresi Pazar günü İBB Recep Şahin Köktürk Spor Kompleksi’nde gerçekleşecek. Kongreye sayılı günler kala başkan adayları son hazırlıkların yaparken, gözler delegelerin tercihinde. İlçe örgütü, partili ve delege, mevcut ilçe Başkanı Aydın Düzgün’e karşı daha önce seçim kaybetmiş olan Mahir Taştan’ın bu rövanşı da alamayacağını konuşuyor.

Mevcut ilçe başkanı Aydın Düzgün ve rakibi, bir dönem ilçe başkanlığı yapan Mahir Taştan’ın performanslarına bir göz atalım…

Biri sahada biri kayıplarda!

İlçe başkanlığının 2. Yılını dolduran Aydın Düzgün, Beykoz’da güzel çalışmalara imza attı. Hep sahadaydı, ekibiyle iyi organize oldu. Özellikle 23 Haziran’daki İBB seçimlerinde CHP Beykoz’da 30 yıl aradan sonra 800 oyla önde bitirmesi, bu çalışmalarının meyvesi olarak yorumlandı. Beykoz’da umutları yeniden yeşertti. 2023 yerel seçimleri için CHP’nin Beykoz’u alma umudu doğdu. Mahir Taştan ise ilçe başkanlığında ise CHP bir arpa boyu yol alamadı. Kendi çıkarlarını parti çıkarlarının her zaman üstünde tuttu. Beykoz’da birilerinin emir ve talimatlarını yerine getirmekten öteye gidemedi. Zaten bu yüzden de seçimi kaybetti. Seçimden sonrada kayıplara karıştı. 2 senedir partinin yolunu unuttu.

Aydın Düzgün’ü öne çıkaran en önemli özelliği ise insani ilişkileri. Hem öncesinde hem de ilçe başkanlığı döneminde herkesin düğün ve cenazesine katıldı. İlçede hiçbir ayrım göstermeksizin herkesin yardımına koştu. Herkesin kendinden gördüğü Düzgün, sadece CHP’liler değil, diğer partililerce de sevilen bir figür haline geldi. Diğer tarafta ise başkanlığında, sosyal hayattan tamamen kopuk bir portre çizen bir başkan adayı Mahir Taştan. Taştan, başkanlık sürecinde Beykoz CHP’de umut olamadı. Hemşerileri bile kendisine mesafeli durdu.

Beykoz’un kronik sorunlarını kim çözer?

Aynı zamanda harita mühendisi olan Aydın Düzgün, ilçenin kronik sorunu olan mülkiyet, imar ve tapu sorunlarına hâkim bir isim. Bu konuda bir çok bilgilendirme toplantısı yapıp bu sorunları partinin üst mercilerine taşıdı. Partililer ise bu konuda Mahir Taştan’ı bu konularda yetersiz görüyor. Yine ilçenin en önemli sorunlarından olan işsizlik konusunda ise Aydın Düzgün yine öne çıkıyor. Düzgün’ün bir çok parti emekçisi, genç isimleri İBB’de işe soktuğu biliniyor.

İBB’yi Beykoz’da kim daha iyi temsil eder?

Mevcut ilçe başkanı ve adayı Aydın Düzgün hem il başkanı Canan Kaftancıoğlu hem de İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile iyi ilişkileri olan bir isim. Partililer, Düzgün’ün İBB ve Beykoz arasında iyi bir köprü kuracağını söylüyor. Parti örgütü, Beykoz’un sorunlarını iyi ilişkilerinden dolayı direk İBB Başkanı İmamoğlu’na iletebilecek ve sorun çözebilecek bir isim olan Aydın Düzgün’e bu konuda güvenleri tam. Mahir Taştan ise bu konuda bir soru işareti. Başkanlık dönemi performansı bu soruyu güçlendiriyor. Parti örgütü, Taştan’ın geçmiş dönemde verdiği bir çok vaatleri yerine getirmediğini ve sözüne güvenilmez biri olduğunu söylüyor.!

Kaybedenler kulübü! Toplama isimler bir arada

İlçe başkan Adayı Mahir Taştan’ın ekibi için; gönülden değil, çıkar birlikteliği olan, toplama bir ekip olduğu yorumları yapılıyor. Kim mi bunlar? Daha önce meclis üyesi olamayan, yönetime girmek veya il delegesi olmak için bekleyen isimler. Yine kapalı kapılar ardında Taştan’a destek veren; Beykoz’da seçimi büyük bir farkla kaybeden Coşkun Tosun, 30 yıldır koltuk derdinde olan Şevket Arıkan, ilçe başkanı adayı olacağım diye yola çıkıp sonra geri çekilen Devrim Altuntaş. Kısaca kaybedenler kulübü biraya toplanmış.

Son Güncelleme: 09.01.2020 11:52
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72