ÇEKMEKÖY’DE HER ZAMAN UMUT VAR... İLÇEMİZ İLK SEÇİMDE SOSYAL BELİDEYECİLİKLE TANIŞACAK

CHP Çekmeköy ilçe başkan adayı Hüseyin Kızıldaş, Neden aday olduğunu, hedeflerini, hakkındaki eleştirilere merak edilen her konuya gazetemiz aracılığı ile cevap verdi. Kızıldaş, “Çekmeköy bizim yıllardır sosyal belediyecik hayalini kurduğumuz bir yer. Halkımızın ve örgütümüzün bir özlemi bir beklentisi var. Bende bu beklentiyi boşa çıkarmamak için aday oldum”.

ÇEKMEKÖY’DE HER ZAMAN UMUT VAR... İLÇEMİZ İLK SEÇİMDE SOSYAL BELİDEYECİLİKLE TANIŞACAK

CHP Çekmeköy ilçe başkan adayı Hüseyin Kızıldaş, Neden aday olduğunu, hedeflerini, hakkındaki eleştirilere merak edilen her konuya gazetemiz aracılığı ile cevap verdi. Kızıldaş, “Çekmeköy bizim yıllardır sosyal belediyecik hayalini kurduğumuz bir yer. Halkımızın ve örgütümüzün bir özlemi bir beklentisi var. Bende bu beklentiyi boşa çıkarmamak için aday oldum”.

24 Aralık 2019 Salı 10:00
ÇEKMEKÖY’DE HER ZAMAN UMUT VAR... İLÇEMİZ İLK SEÇİMDE SOSYAL BELİDEYECİLİKLE TANIŞACAK

5 Ocak’daki Çekmeköy ilçe başkanlık seçimine sayılı günler kaldı. Birçok adayın yarışacağı ilçe kongresinin sonucu büyük merak uyandırıyor. İlçe başkan adaylarından Hüseyin Kızıldaş, kongreye sayılı günler kala gazetemize dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Biz sorduk, Hüseyin Kızıldaş merak edilen tüm konulara cevap verdi.

İlçe başkanıydınız ve istifa ettiniz. Şimdi tekrar adaysınız..

Bilindiği gibi bir buçuk dönem ilçe başkanlığı yaptım. Son dönemde belediye başkanlık adaylığı için ön seçim kararı alarak ilçe başkanlık görevini bırakmıştım. 39 ilçe arasında ön seçim kararı alan ilk ilçe biz olduk. Parti örgütü, belediye başkan adayına karar versin istedik.

‘Yeni bir başlangıç’ sloganı ile yola çıktınız. Daha öncede ilçe başkanlığı yaptınız. Neden ‘yeni bir başlangıç’ diyorsunuz?

‘Çekmeköy’de yeni bir başlangıç’ sloganı ile yola çıktık. Çekmeköy’ü CHP’ye kazandırmak gibi bir iddiamız vardı. Eksik kalan, bitirmek istediğimiz noktalar vardı. Eksik kalanları tamamlamak ve bir sonraki yerel seçimleri partimize kazandırmak için aday oldum.

CHP Çekmeköy’de sürekli kaybediyor. Partide bu yönde bir umutsuzluk hakim. Neden aday oldunuz, umutsuzluğu kırmak için mi?

Çekmeköy bizim yıllardır sosyal belediyecik hayalini kurduğumuz bir yer. Halkımızın ve örgütümüzün bir özlemi bir beklentisi var. Ben bu beklentiyi boş çıkarmamak için, bu adına aday oldum. Sokakta gezerken yurttaşlarımızdan destek görüyorum. Hem delege hem de partililerimizin bu adaylık talebini geri çevirmek bize yakışmazdı. Gerek tecrübe ve birikimle gerekse kucaklayıcı bir dille ilçemizdeki bu gidişi ilk seçimde değiştireceğiz.

Bu açıklamadan ‘Bir sonraki yerel seçimlerde yeniden adayım’ sonucunu çıkartabilir miyiz?

İlla ben aday olacağım diye bir şey yok. Çekmeköy’ü kimle kazanacaksak o aday olmalı. Biz bir şekilde bunun alt yapısını oluşturacağız ve bunu gerçekleştireceğiz. Öte yandan Çekmeköy kamuoyu aday olmamız noktasında eğilim gösterirse partimizin bize vereceği görevi de onurla taşırız.

Çekmeköy’de örgütün içinden bir aday yerine atama adayla seçime giriliyor. Bunu değiştirebileceğini mi söylüyorsunuz?

Bir sonraki seçimde Çekmeköy örgütünden bir aday çıkmalı. Örgütün içinden çıkan bir aday da karşılık ve destek bulur. Evet bunu değiştireceğiz.

Son yerel seçimlerde CHP yarışı çok geride bitirdi. Sizce yanlış bir aday mıydı?

Adaylar netleşmeden önce kamuoyu yoklamalarında kafaya kafaya bir görüntü vardı. Ancak seçimi çok geride bitirdik. Örgütün kabul görmediği yanlış bir adaydı.

Koltuk sevdalısı olduğunuzu söyleyenler var. Gerçekten koltuk sevdalısı mısınız?

Eğer Hüseyin Kızıldaş koltuk sevdalısı olsaydı. O koltuktan istifa etmezdi. İstifa ettiğimde ilçe başkanıydım. Biz koltuğa değil, Çekmeköy’e, hizmete sevdalıyız.

Birde İBB’nin el değiştirmesi var. Bu durum ilçeye nasıl yansır?

Yeni bir başlangıcın birde Çekmeköy boyutu var. İBB Başkanımız Sayın Ekrem İmamoğlu başkanlığında ki büyükşehirin Çekmeköy’deki proje ve hizmetlerinin gözlemcisi olacağız. Çekmeköy’de ne eksik var onları büyükşehirimize taşıyıp destek isteyeceğiz.

İlçe başkanı iken muhalefet noktasında eleştirilere de maruz kaldınız. Sizce size haksızlık mı yapıldı?

Geçtiğimiz kongrede söz vermiştim. Çekmeköy Hamidiye Mahallesi’nde İETT garajının olduğu arsanın satışını iptal ettireceğim demiştim. O sözümü tutum. İlçe başkanı olarak söz konusu arsayı mahkemeye taşımıştım. Mahkeme hem yürütmeyi durdurdu hem de arsa satışın iptal etti. Arsa kamunun malı olarak belediyede kaldı. Yine merkez mahallemizde yıkılan gecekondular için çok mücadelemiz oldu. Bunlar saydıklarımın sadece bir kaçı.

Yeni dönemde nasıl bir muhalefet anlayışınız olacak?

Bu dönemde de meclis grubumuzla birlikte ilçemizdeki kamu mallarının kişilere verilmesine izin vermeyeceğiz. Kaçak yapıların gözlemcisi olacağız, yanlış yapılanlara izin vermeyeceğiz.

Merkeze bağlı köyler biraz unutuyor mu?

Sadece merkezde değil, köylerimizde de çalışmalarımız oldu. Mesela Hüseyinli ve Sırapınar arasındaki su toplama havzasının hafriyatla dolduğunu tespit ettik. Ve bu yönde çalışmalarımız oldu. Ama yeni dönemde bu bölgelere daha çok önem vereceğiz. Bu mahallelerdeki mahalle komitelerimizle koordineli çalışmalarımız olacak. Bu güne kadar yeterlimiydi bu çalışmalar elbette değildi. Şimdi bu eksikliklerimizi tamamlayacağız.

Yönetiminizde kadınlar ve gençler ne kadar yer alacak?

Kotaların üzerinde bu işi götürmeye çalışacağız. Gençler ve kadınlar partimizin güçleridir ve olmazsa olmazlarıdır.

Yeni isimler sürprizler de olacak mı?

Kazandığım takdirde yönetimde de elbette yeni isimler olacak. Eski yönetimimde ki birçok arkadaşımız bu dönemde görev almak istemiyor. Ağırlıklı yeni arkadaşlar olacak. Sürpriz isimler olacak diyebilirim.

İlçe başkanlığı için çok sayıda aday var. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?

Bizim parti farklı. Bizde demokrasi ve çokseslilik var. O yüzden her insanın aday olma hakkı var. ‘Ben daha iyi yapabilirim’ diyen herkes neden aday olmasın. Neticede bu kongrelerini kaybedeni olmaz. Kazanan partimiz olur. Biz kim kazanırsa kazansın o arkadaşımızın sonuna kadar yanında olacağız. Bu bir bayrak yarışı. Yarışlar kongre salonunda bitmeli.

Adaylarla görüşüyor musunuz?

Bütün aday arkadaşlarımızla konuşuyorum. Hiç kimse ile yakın veya uzak değiliz.

Seçilmeniz takdirde ilçede neyi başaracaksınız, neyi değiştireceksiniz?

Genel başkanımız Sayın Kemal Kılıçtaroğlu bir adalet ürüyüşü başlattı. Partiye bir yol açtı. Sonrasında partileri biraya gelerek bir ittifak kurdu, her kesimdeki insanları biraya getirdi ve bunun başarısı da yerel seçimlerde meyvesini verdi. Bizde tam genel başkanımızın açtığı bu yolda partili partisiz tüm kesimleri biraya getireceğiz. Herkesin hakkını hukukunu gözeten, herkesi kucaklayan çağdaş ve sosyal belediyecilik kimliğini bu güzel ilçemizin her taşına taşıyacağız.

İl Başkanınız Canan Kaftancıoğlu hakkındaki görüşlerinizi merak ediyorum!

Canan hanım başarılı bir seçim dönemi yürüttü. Özellikle parti örgütünün 31 Mart seçimlerinde ıslak imzaların eksiksiz olarak partiye götürmesini önemli bir iş olarak görüyorum. Bir sene kendisi ile çalıştım hiçbir sorun yaşamadık. Neticede partimizi kim temsil ediyorsa il başkanımızdır.

Çekmeköy’de yeni eksik görüyorsunuz, sizce hizmetler yeterli mi?

Çekmeköy’de ciddi anlamda eksiklikler var. Mesela bir hayvan barınağı ihtiyacı var. Sırapınar Koçullu, Ömerli gibi mahallelerimizde tarım alanları değerlendirilmeli. Organik ürün yetiştirilmeli, halk marketlerle bu ürünler satılır. Bir sinema salonumuz bir tiyatromuz yok. Nerden baksak çok eksik var.

Sürekli siyasetin içindesiniz. Ailenize vakit ayırabiliyor musunuz?

Asıl mesleğim sınıf öğretmenliği. Yıllardır ticaret yapıyorum. Tabi siyasetten dolayı aileme çok vakit ayıramıyorum. Sağ olsunlar ailemden hep destek gördüm.

Spor yapıyor musunuz?

Her sabah sporumu yaparım.

Son olarak Çekmeköylülere, ilçe örgütüne ve delegelere ne mesaj vermek istersiniz?

Çekmeköy’de her zaman umut var. Bu umutları hayata geçirmek için elimizden geleni yapacağız. Bana oy verecek, vermeyecek tüm delege arkadaşlarıma sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

Son Güncelleme: 24.12.2019 12:32
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3