Bakırköy, Bülent Kerimoğlu'na emanet

Bülent Kerimoğlu, 2014 yerel seçimlerinde CHP'den Bakırköy Belediye Başkan...

Bakırköy, Bülent Kerimoğlu'na emanet

Bülent Kerimoğlu, 2014 yerel seçimlerinde CHP'den Bakırköy Belediye Başkan...

20 Şubat 2014 Perşembe 16:22
Bakırköy, Bülent Kerimoğlu'na emanet

Bakırköy, Bülent Kerimoğlu’na emanet 

Bülent Kerimoğlu, 2014 yerel seçimlerinde CHP'den Bakırköy Belediye Başkan Adayı olarak gösterildi. Hekim olarak isminden sıkça söz ettiren Kerimoğlu’nun siyasette de başarılı olacağı ve Bakırköy’de büyük başarılara imza atacağı inancı yönünde ortak görüş var.

CHP, İstanbul’daki belediye başkan adaylarını belirledi. 2 dönem Bakırköy Belediye Başkanlığı yapan Ateş Ünal Erzen’in yerine sürpriz bir atama yapıldı. 10 yılı aşkın bir süre İstanbul'un değişik hastanelerinde uzman hekim olarak görev yapan ve aynı zamanda CHP’de siyaset yapan Bülent Kerimoğlu CHP Bakırköy Belediye Başkan Adayı olarak atandı. Hekimlik yaptığı dönemde vatandaşla olan iletişimi Kerimoğlu’nun popülaritesini artırmıştı. Bir dönem CHP İstanbul İl Başkan adayı da olan Kerimoğlu, iş yaşamının dışında sosyal projelerde yer almasıyla da dikkat çekiyor.

CHP’nin kalesi olan ilçelerden biri olan Bakırköy’de Bülent Kerimoğlu ismi kısa sürede kabul gördü. İlçe kamuoyu ve parti tabanı Kerimoğlu ismine sıcak bakarken, kendisinin ilçedeki CHP oylarını da artıracağı görüşünde. CHP’nin banko kazanacağı ilçelerde biri olan Bakırköy’de Bülent Kerimoğlu’nun seçimi rahat kazanacağı ve dikkat çeken bir oy oranına ulaşacağı görüşü hakim. Öte yandan adaylığının açıklanmasının ardından hızla çalışmalarına başlayan Bülent Kerimoğlu, genç ve dinamik bir ekiple sahaya indi.

 

 

Bülent Kerimoğlu kimdir?

 

Kerimoğlu, 1970 Ardahan – Damal doğumlu. İlk orta ve lise öğrenimini Ankara'da tamamladıktan sonra 1985–1991 yılları arasında Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden Tıp Doktoru olarak mezun oldu. Bülent Kerimoğlu, 1992–1997 yılları arasında İstanbul Yedikule Göğüs Cerrahisi ve Koşuyolu Kalp ve Damar Cerrahisi Merkezi'nde ihtisas yaptı. Asistanlık döneminde 1994-1995 yılları arasında General Medical Council (UK)'ın denizaşırı ülkelere verdiği bursu kazanarak 16 ay İngiltere Leeds Klingbeck Hospital Pediatric Kalp Göğüs Cerrahisi Merkezi'nde Research fellow olarak çalıştı.1999 yılında Diyarbakır'da askerlik yükümlülüğünü tamamladı. 

10 yılı aşkın bir süre İstanbul'un değişik hastanelerinde uzman hekim olarak görev yaptı. Halen hekim arkadaşları ile ortak olarak kurdukları Esenyurt Avrupa Cerrahi Tıp Merkezi'nde başhekimi ve yönetim kurulu başkanı olarak çalışmaktadır. Bülent Kerimoğlu İyi derecede İngilizce biliyor. Esenyurt Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Şube Başkanı olup, aynı zamanda Atatürkçü Düşünce Derneği, Hasta Haklarını Koruma Derneği ve Türk Tabipleri Birliği üyesidir. Dr. Kerimoğlu aynı zamanda Lozan Mübadilleri Derneği Üyesidir. Op.Dr. Bülent Kerimoğlu Ömür Kerimoğlu ile evli ve "Ulgar" isminde bir erkek çocuğu var.

 

Son Güncelleme: 20.02.2014 16:22
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72