Ataşehir'e Metro müjdesi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Ataşehir'in imar sorununu...

Ataşehir'e Metro müjdesi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Ataşehir'in imar sorununu...

24 Mart 2014 Pazartesi 15:34
Ataşehir'e Metro müjdesi

 

Ataşehir'e Metro müjdesi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Ataşehir'in imar sorununu çözeceklerini vurgulayarak, metro ve ulaşım ile ilgili müjdeler verdi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, "Planlarla spor tesisleri, kadın ve aile sağlığı merkezleri kuracağız ve farklı bir Kent dokusunu ortaya çıkaracağız" dedi. 

Ataşehir Örnek Mahallesi'nde düzenlenen mitingde konuşan Topbaş, Ataşehir'in imar sorununu çözeceklerini vurgulayarak, metro ve ulaşım yatırımlarıyla ilgili müjdeler verdi.

AK Parti Belediye Başkan adayı Nimetullah Topu ile Ataşehir'in imar sorununu çözeceklerini ifade eden Topbaş, şöyle devam etti: "Yönetimlerin yanlışlıklarından dolayı bugün imar, tapu konuşuyoruz. Zamanında bu planlamalar yapılsaydı düzenli şehirler kurardık. Dürüst siyasetçinin siyaset yapması zor. Yalan söyleyemezsiniz, iftira atamazsınız. Karşınızda her şeyi söyleyecekler. Şimdi size ‘evlerinizi boşaltın’ diye gelip Kadir Topbaş imzalı sahte tebligatlar dağıtabilirler. Sakın inanmayınız. Kadir Topbaş olarak vatandaşımızın boynunu büktürmem, gözyaşını döktürmem. Hiçbir konuda sizi mağdur edecek, geleceğinizi karartacak karara imza koymam. Büyükçekmece ve Silivri bölgesi planları askıya çıkmıştı. İmar komisyonu başkanını çağırdım. 'Bu planları halka sordunuz mu?' dedim. 'Hayır' dediler. 'Kararı geri çekin' dedim. İtiraz varsa bir sorun var demektir. 'Planları artık halk ile beraber yapacaksınız' dedim. Asla kapalı kapılar ardında plan istemiyorum. Yeni Sahra ve Barbaros Mahallesi'nde planlar yapıldı, itirazlar var. 'Orada yaşayan insanlarla görüşerek üzerinde çalışın ve planları öyle yapın' dedim. Aşık Veysel Mahallesi ve Mustafa Kemal Mahallesi planları da aynı şekilde. Örnek Mahallesi ve Esatpaşa Mahallesi imar artışıyla ilgili gerekiyorsa oturur konuşuruz. Bunu Fikirtepe'de yaptık."

"Yeni planlarla farklı bir Ataşehir ortaya çıkacak"

"Planlarla spor tesisleri, kadın ve aile sağlığı merkezleri kuracağız ve farklı bir Kent dokusunu ortaya çıkaracağız" diyen Topbaş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Nasıl plan gerekiyorsa, ofisler kurup insanların görmesini sağlayacağız.  İnsanlar parseli, arsası nasıl oluyor görsün. Birileri araya girip milleti aldatmasın. Çünkü siz bize güvendiniz. Hele şimdi 'İstanbul'un Kadir Abisi' dediler ki abi demek büyük bir sorumluluk. Her birinizi kardeş olarak, aile bireyi olarak düşünmek zorundayız. Bana yetki verirseniz bir 5 yıl daha size hizmet edeceğim. Nimetullah Topu kardeşim çok değerli bir insan. Yetki verirseniz bakın Ataşehir ne hale gelecek, sizin mahalleleriniz ne hale gelecek. Birileri TOKİ'yi bahane ederek siyaset yapıyor, inanmayın. Tapular konusunda gerekirse ilçe belediyesine verilen yetkiyi geri aldırır, Büyükşehir olarak biz ve TOKİ ile birlikte yapar, sizleri asla üzmeyiz"  

Topbaş, Ataşehir'e yapılacak metro hatları ve ulaşım projelerinden de bahsederek, "Ataşehir'e çok daha farklı hizmet vereceğimizi söylüyoruz. Libadiye Caddesi Esatpaşa Mahallesi otoban girişi isteniyor, bununla ilgili çalışmalarımız sürüyor. Ataşehir'e 3 ayrı metro hattı geliyor. Sultanbeyli-Kadıköy metro hattı ki, E-5'e paralel geçecek. Örnek Mahallesi ile Fetih Mahallesi bundan istifade edebilecek. Bir başka hattımız da Göztepe-Ümraniye Hastane Hattı. Yeni Sahra'dan, Barbaros Mahallesi, Finans Merkezi'nden geçecek olan bir hat. Bir metro hattımız da Bostancı İDO'dan Çekmeköy'e gidecek ve İçerenköy'den geçiyor. Havaray'dan bahsetmiyorum bile. Onlar çalışılıyor. Ufak yatırımlar onlar" diye konuştu.

İşitme engelliler için merkezler 

Çalışan kadınlar için de her ilçeye birkaç tane olmak üzere ilk etapta 100 kreş yapacaklarını aktaran Topbaş, bu sayının artacağını söyledi.

İşitme engelli çocuklar için tedavi merkezleri kuracaklarını belirten Topbaş,  "İşitme engelli çocuklar için bir merkezi ziyaret ettiğimde çok etkilendim. Bir tanesi, 'İlk defa ezan sesi duydum' dedi, çok duygulandım. 0-4 yaş arası müdahale edilirse çocuklar konuşabiliyor. İstanbul'da yeterli sayıda bu tip merkezleri yapacağız" dedi.

 

Son Güncelleme: 24.03.2014 15:34
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3