AK Parti'den Maltepe'de gövde gösterisi

AK Parti Maltepe İlçe Teşkilatı tarafından Cevahir Otel Asia'da 10 Şubat...

AK Parti'den Maltepe'de gövde gösterisi

AK Parti Maltepe İlçe Teşkilatı tarafından Cevahir Otel Asia'da 10 Şubat...

26 Şubat 2013 Salı 11:17
AK Parti'den Maltepe'de gövde gösterisi

AK Parti Maltepe İlçe Teşkilatı tarafından Cevahir Otel Asia'da 10 Şubat Pazar günü düzenlenen 'AK Parti Sivil Toplum Buluşmaları' toplantısı AB Bakanı Egemen Bağış'ın katılımıyla gerçekleştirildi.

AK Parti Maltepe İlçe teşkilatı tarafından Cevahir Otel Asia'da 10 Şubat Pazar günü düzenlenen 'AK Parti Sivil Toplum Buluşmaları' toplantısında konuşan AK Parti Maltepe İlçe Başkanı Kamil Barkır, STK'ları demokrasinin lokomotifi olarak gördüklerini söyledi. STK'larla birlikte yönetme düşüncesi ile sık sık bir araya geleceklerini kaydeden Barkır, yine STK'lar yoluyla Maltepe'nin gücünü de ortaya koyacaklarını kaydetti. AK Parti Maltepe İlçe Başkanı Barkır yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Maltepe, hizmette fakir…

Maltepe, 2004-2009 yılları arasında AK Parti ile buluşunca hem büyükşehir, hem hükümet merkezli politikaların uygulanması çok hızlı bir şekilde gelişmiş ve Maltepe büyük bir hızla büyümüştür. 2009'dan sonra ne yazık ki Maltepe'de bir büyüme göremiyoruz. Bütün ülke ekonomisi büyürken, Büyükşehir hızla büyüyüp dünya metropolleri ile yarışırken ve AK Partili belediyecilik anlayışı ile yönetilen ilçelerimizde hızla büyüme yaşanırken, Maltepe ne yazık ki 2009-2013 arasında yüzde 20 oranında küçülmüştür.

2009'dan sonra Maltepe Belediyesi 4 yılda 800 trilyon kullanmış, fakat bizler Maltepe'de herhangi önemli ve kalıcı yatırımlar göremiyoruz. (Başkan Zengin'in birçok önemli ve kalıcı hizmetlerini nedense görmezlikten geliyorlar. Ayrıca AKP'li Büyükşehir Belediyesi, Maltepe Belediyesi CHP'li olduğu için buraya yatırım sunmuyor, daha önce kendi partili belediyesine yatırım imkanı sunuyordu) Fakat biz 2009'da kaybettiğimiz Maltepe'yi asla bırakmadık. Ne yaptık il özel idaresi ve Büyükşehir imkanlarını sürekli Maltepe ile buluşturmaya çalıştık”.

AK Parti İlçe Başkanı Barkır, muhalefette olmalarına karşın ilçeye kazandırdıkları hizmetleri de anlattı. Barkır, Maltepe sahilde yapılan ve Avrupa'nın en büyük park projesi olduğunu ileri sürdüğü park, meydan ve miting alanı projesinin Maltepe Belediyesi tarafından uzun süre engellendiğini de kaydetti. “Bu proje, bir vizyon projesidir. Ancak bu vizyonu herkesin anlaması mümkün değil” diyen Barkır, proje çerçevesinde bir de anfi tiyatronun ilçeye kazandırılacağını da sözlerine ekledi.

 

Bakan Bağış: "Maltepe ve İstanbul'u alacağız”

 

Maltepe'de partisi tarafından düzenlenen etkinliğe katılan AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış önümüzdeki yıl yapılacak yerel seçimlerde İBB Başkanlığı için CHP'nin hiç şansı olmadığını ileri sürdü. 2009 seçimlerinde İBB adayı olan ve daha sonra CHP'nin Genel Başkanı seçilen Kemal Kılıçdaroğlu'na seslenen Bağış, “Kemal Bey, koltuğu kaybetmek istemiyorsa, yüreği yetiyorsa gelsin bir daha aday olsun. Bizim adayımızın kim olacağı çok önemli değil. Biz inşallah yüzde 60-70 oy alacağız” diyerek, İstanbul Belediye Başkanlığı'nı AK Partinin büyük bir farkla kazanacağını belirtti.

 

“Sarıgül CHP'de olsa ancak partiyi böler”

 

CHP içinde çatışmalar yaşandığını belirten AB Bakanı Egemen Bağış, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün partiye alınması için Kemal Kılıçdaroğlu'na adeta bir tuzak kurulduğunu da öne sürerek şunları söyledi: “Kılıçdaroğlu, zor durumda. Kemal Bey, çok kötü bir tuzağa düştü. Belirli çevreler tuzak kurdular, adamcağızı mayına bastırdılar. Bir fenomen yarattılar: Sarıgül fenomeni. Öyle bir ortam oluştu ki Sarıgül'ü partiye alsa, koltuğu kaybedecek, almasa adamı kahraman yapacak, yani her şartta kaybediyor. Sarıgül'ü partilerine alsalar parti ikiye bölünür, daha önce de Sarıgül CHP'deyken bunları görmedik mi?”.

 

AB Bakanı: “Başkanlık sistemi bir sorumluluktur”

 

Toplantıda konuşan AB Bakanı Egemen Bağış, başkanlık sisteminde hükümetlerin uzun ömürlü olduğunu kaydetti. Türkiye'nin bugüne kadar başkanlık sistemiyle yönetilmesi durumunda bu kadar çok hükümetin kurulmayacağını da ifade eden Bağış; “Bu, Türkiye'nin kaybıdır, zaman kaybıdır. Türkiye'de her koalisyon döneminde ülke geriye gitmiştir, her darbe döneminde ülke geriye gitmiştir. Cumhuriyet'ten bugüne 60 hükümet kurulmuştur Başkanlık sistemi olsaydı bu 25 civarında olurdu ve halk durmadan sandık başına gitmez, hem ekonomik hem de zaman olarak da kayıp olmaz, hatta darbe senaryoları da yaratılmazdı. Koalisyon ve darbeleri engellemenin, sonsuza kadar o ihtimali ortadan kaldırmanın en kestirme çözümü, başkanlık sistemidir” diye konuştu. Başkanlık sisteminin dikta getireceği yolundaki iddiaları da yalanlayan Bakan Bağış sözlerini; “Başkanlık sisteminin en güzel örneği ABD. Adam büyükelçi atamak istiyor, bir senatör onu engellemek istediği zaman büyükelçi atayamıyor. Obama dikta mı yapıyor. Bütçesini geçirmeye çalışıyor. Mecliste muhalefet ikna olmazsa, bütçesini geçiremiyor. Önemli olan, başkanlık sisteminin nasıl kurgulanacağıdır. Yasama, yürütme ve yargı erkleri arasında gerçek denetimin, gerçek kontrolün sağlandığı başkanlık sistemi Türkiye'yi uçurur” diyerek tamamladı. Bakan Bağış, AB bakanı başkanlık sisteminin günümüzde Türkiye için bir lüks değil zorunluluk olduğunu da sözlerine ekledi. Toplantıya; bazı AK Parti Milletvekilleri, Maltepe Kaymakamı Ahmet Okur, Faik İçmeli, Maltepe eski belediye başkanı Fikri Köse, partililer, bölge muhtarları, spor kulüpleri başkanları ve yerel medya temsilcileri katıldı. Bakan Bağış Maltepespor'un tesisleşmesi ve bölgede faaliyet gösteren 16 spor kulübünün sorunlarını da Spor Bakanı'na ileteceği sözünü verdi.

Son Güncelleme: 26.02.2013 11:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72