PENDİK, sağlıkta kapasite arttırıyor!

15 yıldır Pendik'teki kamu hastanelerinde doktorluk ve yöneticilik yapan,...

PENDİK, sağlıkta kapasite arttırıyor!

15 yıldır Pendik'teki kamu hastanelerinde doktorluk ve yöneticilik yapan,...

26 Şubat 2013 Salı 11:16
PENDİK, sağlıkta kapasite arttırıyor!

15 yıldır Pendik'teki kamu hastanelerinde doktorluk ve yöneticilik yapan, son 8 aydır da aile sağlık hekimliği görevini sürdüren Dr. Mecnun Yıldız, geçtiğimiz ay Pendik Sağlık Grup Başkanlığı görevine getirildi. Anadolu yakasının gelişen ve genişleyen bir ilçesi olarak Pendik, sağlık alanında çok büyük yatırımlar alıyor.

Birinci basamakta; şu an 33 aile sağlığı merkezi var. Bu merkezlerde 153 doktor görev yapıyor. İkinci basamakta; 160-170 civarındaki doktor sayısı, uzman hekimleri ve aciliyle Pendik Devlet Hastanesi hizmet veriyor. Üçüncü basamakta ise; Marmara Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Pendiklilerin şansı oldu. Koordineli şekilde bir hastanede, personel Marmara Üniversitesi, idare ise Sağlık Bakanlığı'na ait olan apilizasyon yöntemi, ilk defa Pendik'te denenmiş oldu.

Hem eğitim-araştırma hastanesi, hem de üniversite hastanesinin aynı anda bir çatı altında olması, Pendikliler için sağlık alanında çok büyük bir gelişme. Bunun yanında, ilçede 5 özel hastane mevcut. Yeni açılacak 2-3 özel hastane daha var. Tüm bunların yanında poliklinik ve tıp merkezleri de var. Sağlık merkezlerinin hemen hemen hepsinin sağlık hekimliği uygulaması için gerekli tadilat ve yenileme çalışmalarını Pendik Belediyesi yaptı.

 

 

 

 

 

 

Son Güncelleme: 26.02.2013 11:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72