MS Hastalığına Refleksoloji Tedavisi

Son günlerde Serdar Ortaç'ın yakalandığı MS hastalığı Türkiyenin gündemine...

MS Hastalığına Refleksoloji Tedavisi

Son günlerde Serdar Ortaç'ın yakalandığı MS hastalığı Türkiyenin gündemine...

30 Haziran 2014 Pazartesi 11:37
MS Hastalığına Refleksoloji Tedavisi

Son günlerde Serdar Ortaç’ın yakalandığı MS hastalığı Türkiyenin gündemine oturdu. Nedenleri ve tedavisi tam olarak belli olmayan MS’li hastaların birçok tedavi yöntemi var bunlardan birtanesi de bir tamamlayıcı tıp dalı olan refleksoloji. Türkiye’de Refleksoloji denilince akla ilk gelen Kurum olan Psikoakademi 10 Yıldır Refleksoloji hizmeti veriyor. Yurt içi ve Yurt dışında yaptıkları çalışmalar nedeniyle defalarca ödüllendirilmiş bir kurum. Psikoakademi Yetkilileri  MS ve Refleksoloji üzerine birçok çalışma yaptıklarını ve çok ciddi olumlu gelişmeler elde ettiklerini belirtiyor.

Serdar Ortaç’la da çalışmak istediklerini belirten yetkililer halihazırda iki üniversite ile birlikte yürüttükleri bir çalışmanın mevcut olduğunu, yurt dışında konuyla ilgili çok ciddi çalışmalar olduğunu belirtiyor.

‘’Özellikle Amerikan Nöroloji Akademisi ( AAN) Yayınladığı bir raporda refleksolojinin  Ms hastalarındaki parastezi üzerine etiklerini açıkladı. Kanıta dayalı verilerden yola çıkılarak hazırlanan raporda Ms’li hastalarda Refleksolojinin %33 - %80 arasında olumlu etikileri olduğu belirtildi.

Uyuşma ve Karıncalanma/iğnelenme ‘Parestezi’ Ms hastalığının çok yaygın bir belirtisidir. Öncelikli olarak ayak ve ellerde gözlemlense de vücutta her yerde oluşabilir.

Bu ve diğer birçok MS Semptomları altıncı duyu/iç algı olarak da adlandırılan propriyosepsiyonu etkiler. Yani merkezi sinir sistemi ile periferik sistem arasındaki koordinasyon etkilenir. Merkezi sinir sistemi sinirler boyunca vücudun çeşitli bölgelerine elektriksel mesajlar gönderen sistemdir.

Bu mesajlar bilinçli ve bilinçsiz olmak üzere tüm hareketlerimizi kontrol ederler

Multipl Skleroz mesajların düzgün iletilmesini bozan bir rahatsızlıktır.  

Sağlıklı sinir elektiriksel mesajların iletilmesini kolaylaştıran miyelin denen yağlı bir madde ile çevrelenmiştir. 

MS'de miyelin parçalanır ve miyelinin yerini nedbeleşmiş (sertleşmiş) doku alır. Bu bozulma mesajın iletimini saptırır ya da tümden bloke eder. 

Vücut fonksiyonları kontrol edilemez hale gelir, çünkü: 

  • Mesajlar gerektiği gibi iletilemez

 

  • Mesajlar yanlış bölgeye gider 

Rapora göre Ayaklardaki periferik sonlanmalarının elle uyarılması anlamına gelen refleksolojinin duyu sinirleri ve yapıları üzerinde olumlu etkisi olduğunu kanıtlandı. Refleksolojinin Ms hastalarında kullanımı ile ilgli 4 makale Amerikan Nöoloji Akademisi tarafından incelenmesi sonucunda

Parastezide anlamlı olarak daha fazla azalma, üriner semptomlar ve spastisitede de ciddi gelişmeler olduğu belirtildi.

Raporda Refleksoloji 11 hafta boyunca uygunadığında Parestezi azaltmak için etkilidir. Denildi Bunların çok önemli gelişmeler olduğunu belirten Psikoakademi Yetkilileri; Bunun gibi Başta Rusya, Çin, Amerika, İsrail ve İrlanda başta olmak üzere Ms ve Refleksoloji üzerine birçok çalışma yapılmış. Çalışmaların geneline bakıldığında özellikle MS semptomları üzerine çok ciddi gelişmeler gözlemlenmiş. Hastanın yaşam kalitesini arttırması ise en çok tercih edilen yöntemlerden biri olmasının öncelikli sebebi.

Türkiye’de de birçok MS hastası Refleksoloji uygulamasını tercih ettiğini belirten yetkililer. İlerleyen dönemlerde daha güzel gelişmelerin olacağını belirtti.

 

Refleksolog Ömer Yalçın

http://www.psikoakademi.com.tr/

 

Son Güncelleme: 30.06.2014 11:37
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72