Gripal enfeksiyona karşı ‘TIP' önlemi

Gripal enfeksiyona karşı ‘TIP' önlemi

26 Şubat 2013 Salı 11:16
Gripal enfeksiyona karşı ‘TIP' önlemi

Yaklaşan kış mevsimi havaların da yavaş yavaş soğumasıyla birçok hastalığı beraberinde getiriyor. Virüsün etkisiyle kendilerini iyi hissetmeyen hastalar hastanelere akın ediyor. Kış mevsiminin yaklaşması ve havaların da soğumasıyla birlikte birçok kişi gripal enfeksiyona yakalanıyor. Virüsün etkisiyle vücut direnci zayıflayan kişi yatağa bağlanıyor.    

 

Bu arada birçok kişi ise kendilerine göre tedavi yöntemi buluyor. Eş-dosttan duydukları ilaç tavsiyelerine göre, eczaneden ilaç alarak tedavi olmak istiyorlar. Gripal enfeksiyona neden olan virüs normalde 5 ya da 7 gün içinde insan vücudundan çıkıp gidiyor. Peki bu tedavi yöntemleri doğru mu, insanlar sürekli gripal enfeksiyona yakalanır mı,  ne kadar sürede hastalığı atlatabilir, hastalıktan nasıl kurtulabilinir @f0

 

Bu soruların yanıtı için Flashaber Gazetesi olarak Özel Unutmaz Tıp Merkezi İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Nevzat Unutmaz'a bu sorularımızı yönelttik. Unutmaz, yaptığı açıklamada grip ve korunulması, tedavisi konusunda  şunları söyledi:

 

“Grip olduğumuzda mutlaka doktora gitmeliyiz. Grip zannettiğimiz hastalıklar zamanla başka bir hastalığa sebebiyet verebiliyor. İnsanlarımız kendi başlarına kesinlikle ilaç almamalı, aksi takdirde farklı ilaçlar yan etki yapabilir ve daha çok hasta olmamıza sebebiyet verebilir. Grip, bir virüs enfeksiyonudur, antibiyotikle hiç bir ilgisi yoktur . Hastalarımız kendi isteklerine göre antibiyotik alırlarsa, nereden bilecekler bakteri enfeksiyonu olup olmadığını. Bunu kimse anlayamaz.

 

Antibiyotik kullanımı son derece önemlidir.  Hangi antibiyotiğin seçileceği ve ne kadar sürede kullanılacağı, dozu çok önemlidir. Verilen antibiyotikte vücut mikrobu öldürebilmelidir. Antibiyotik doğru alınmadığında doktorun izniyle verilmeyen antibiyotikler vücutta virüse karşı savaş açar. İyileştiniz derken daha kötü olabilirsiniz. Doktor izniyle alınan antibiyotikler ise hastalığı anında öldürür.

 

Gripal enfeksiyona karşı iyi beslenilmeli, bolca sıvı alınmalı, C vitamini içerikli gıdalar alınmalı. (Örneğin; ıhlamur, portakal, limon vs. ) gibi besinler çok yararlıdır. İstirahat, hastalık için bire bir etkilidir. Alınan ilaç ve gıdalar yanında asıl önemli olan yatak istirahatidir. Aşının ne kadar etki edeceği sezon içerisinde belli olur. Aşı olan insan da hasta olabiliyor, fakat gribi daha hafif olarak geçirebiliyor.

 

Aşının kaynağı Almanya'dır. Almanya'da mevsimine göre aşı yapılmakta ve aldığı enfeksiyon gücüne göre aşının dozu ayarlanmaktadır. Çünkü mikrop, sürekli şekil değiştiriyor ve şekline göre dozu belirleniyor.  Ayrıca aşı olmadığınızda grip, vücut direncini düşürüyor.”       Haber: Aşkın Akkuş

 

Son Güncelleme: 26.02.2013 11:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72