Faranjitin düşmanı sigara

Faranjit hastalarının mutlaka sigarayı bırakması gerektiği belirtildi.

Faranjitin düşmanı sigara

Faranjit hastalarının mutlaka sigarayı bırakması gerektiği belirtildi.

26 Şubat 2013 Salı 11:17
Faranjitin düşmanı sigara
Faranjit hastalarının mutlaka sigarayı bırakması gerektiği belirtildi.
Burdur Devlet Hastanesi KBB Hastalıkları Uzmanı Opr.Dr. Aydın Tunç Uzel,özellikle kış mevsiminde görülen faranjit hastalığı hakkında bilgi verdi. Uzel, bu hastaların kesinlikle sigara kullanmamaları, çok soğuk ve kirli havalarda dışarıya çıkmamaları gerektiğini söyledi. Opr.Dr. Aydın Tunç Uzel, faranjit hastalığı hakkında şu bilgileri verdi: “Mevsim itibariyle üst solunum yolları enfeksiyonları çok sık görünen hastalıklar, üst solunum yolları denilince açmak gerekirse faranjitler, bademcik iltihabı, tonsilit, sinüzitler, orta kulak iltihapları bunun içinde faranjitlerden bahsedersek, faranjitleri akut ve kronik diye ikiye ayırıyoruz, akut faranjitler genelde hastalar daha çok boğaz ağrısı, yutkunma güçlüğü, boğazda gıcıklanma hissinden bahsederler ve ayrıca ateş, halsizlik gibi genel belirti olabilir. Kronik faranjitler ise çok sık tekrarlayan veya sürekli şikayeti olan hastalardır. Kronik faranjitte genel belirtiler pek olmaz ama sürekli boğazda bir gıcıklanma, bir yanma, bir yabancı cisim hissi olur. Bu hastaların tedavisi biraz daha zordur. Akut faranjit viral hastalıktır virüs ve bakteriyeldir, onlarda antibiyotik kullanıyoruz ama viral olanlarda semptomatik tedavi dediğimiz gargaralar, spreyler, ağrı kesiciler gibi ilaçlarla tedavi ediyoruz.”

SİGARAYI BIRAKIN
Faranjit hastalarının en büyük düşmanının sigara olduğunu dile getiren Opr.Dr. Aydın Tunç Uzel, faranjit hastalarına hava kirliliği ve sigara konusunda uyarıda bulundu. Faranjit hastalarının kesinlikle sigara kullanmamaları, çok soğuk ve kirli havalarda dışarıya çıkmamaları gerektiğini söyleyen Opr.Dr. Aydın Tunç Uzel, sözlerini şöyle sürdürdü: “Faranjitlerde sadece birtakım çevresel faktörlerde bu hastalıkların olmasında veya olduktan sonra gelişmesinde önemli bir rol oynuyor. Sigara özellikle önemli bir faktör dolayısıyla faranjitin daha sık olmasını sağlıyor veya olduktan sonra kronikleşmesine neden oluyor. Bunun yanında hava kirliliği bir etken, alerjik problemleri olan kişilerde faranjiti biraz daha sık görüyoruz. Mutlaka akut faranjit ve kronik faranjitte ilaç tedavisi bir yol ama onun dışında korunmakta önemli, birinci korunma yolu sigara içmemektir."

Sigarayı kesinlikle bırakmak gerektiğini anlatan Uzel, sözlerini şöyle tamamladı: "Daha sonra hava kirliliğini engellemek, kirli havadan korunmak bununda tabi birey olarak kirli havada dışarıda durmamak, çok soğuk havada dışarıda durmamak özellikle spor yapıyorsak hava kirliliğinin olduğu yerlerde spor yapmamak gibi önlem alınabilir. Vitamin takviyelerini hap olarak tavsiye etmiyor daha doğal yollarla meyve ve sebze tüketimine ağırlık vererek bol C vitamini alarak biraz daha kendimizi koruyabiliriz.”
Son Güncelleme: 26.02.2013 11:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3