Harvard Üniversitesi uzmanlarının balığın sağlığa etkileri üzerine yaptığı
çalışma, balığın insan vücuduna olan faydalarını ortaya koydu. Son 20 yılda bu
konuda yapılan araştırmaları bir araya getiren uzmanlar, balığın yararları
yanında zararının çok az olduğu sonucuna vardı. Araştırma sonuçlarına göre
balığın faydaları saymakla bitmiyor. Araştırmalar, balık yemenin kalp
hastalıklarından ölüm riskini yüzde 36 oranda azalttığını ortaya koyuyor. Yağlı
balığın daha fazla omega3 içermesi nedeniyle de sağlığa daha yararlı olduğu
çalışmadan çıkan bir başka sonuç. Uzmanlar, sağlıklı bir yaşam için hafta iki
öğün balık yenmesini tavsiye ediyor.
İşte balığın insan vücuduna yararlarından bir kaçı:
- Balık, protein, D vitamini ve eser elementler açısından mükemmel bir besin
kaynağıdır.
- İçerdiği fosfor, sülfür, vanadyum gibi mineraller sayesinde büyümeyi ve
dokuların iyileşmesini sağlar.
- Sağlıklı diş etleri ve diş yapısı oluşmasına yardımcı olur.
- Cilt rengini güzelleştirir.
- Saçların daha dayanıklı olmasını sağlar.
- Bakteriyel enfeksiyonlarda mücadeleye katkıda bulunur.
- Kandaki kolesterolü düzenleyici etkisiyle kalp krizinin önlenmesinde önemli
rol oynar.
- Nişasta ve yağların parçalanarak vücutta kullanılmasına yardım eder.
- Eklem sağlığına faydalıdır.
- Şeker hastalarının tedavisinde kullanılır.
- Depresyon ve şizofreni belirtilerini hafifletir.
- Yanık tedavisinde faydası vardır.
- Migren hastalarında faydası kanıtlanmıştır.
- Glokom (göz içinde basınç artması nedeniyle meydana gelen körlük) tedavisinde
faydası vardır.
26 Şubat 2013 Salı 11:17
Lezzetiyle günlük hayatta sofraları
süsleyen balıklar, sayısız hastalığa da şifa oluyor. Balık eti, yüksek
kolesterolün düşürülmesinden, metabolizmanın güçlenmesine, cilt güzelliğinden,
eklem sağlığına kadar birçok rahatsızlığa şifa oluyor. Düzenli bir şekilde
balık yemek ise kalp hastalıklarında ölüm riskini yüzde 36 oranında azaltıyor.
Son Güncelleme: 26.02.2013 11:17