Yazar Ayten Turan'dan çok özel açıklamalar

Kalemiyle gündeme damga vuran yazar Ayten Turan duygu ve düşüncelerini...

Yazar Ayten Turan'dan çok özel açıklamalar

Kalemiyle gündeme damga vuran yazar Ayten Turan duygu ve düşüncelerini...

02 Haziran 2014 Pazartesi 14:46
Yazar Ayten Turan'dan çok özel açıklamalar

Yazar Ayten Turan ile “Yazılarımla insanlara faydalı olmaya çalışıyorum”

Kalemiyle gündeme damga vuran yazar Ayten Turan, düşüncelerini Flashaber Gazetesi’ne anlattı. Ayten Turan, “Gücümün yettiği yere, ömrümün bittiği noktaya kadar yazmaya devam edeceğim” dedi.

Yazar Ayten Turan, yazarlık hayatını ve hedeflerini gazetemiz aracılığı ile okuyucularına paylaştı. Ayten Turan, kendini ve yazarlık serüvenini şöyle anlattı: “Almus İlçesi’nin Cihet Köyü’nde doğdum. Küçük yaşta İstanbul’a geldim. Babamı erken yaşta kaybettikten sonra eğitimimi yarıda bırakım ve iş hayatına başladım. Çıraklıktan başlayan iş hayatımda yönetici modelist oldum. Halen bir şirkette yönetici  modelistlik yapıyorum.  Evli ve bir kız çocuğu annesiyim.

‘Yaşanılanlara ayna oldum’

İlk kitabım Gölge Nesil, 2013 Ocak ayında yayınlandı. Gölge Nesil, kadınların gerçek hikâyelerinden yola çıkarak kaleme aldığım bir kitap oldu. Türkiye’de kadınlarımızın çektiği sıkıntıları; aldatılmalarını, hala bu zamanda dahi yaşatılan kumalık olaylarını yazdım. İkinci kitabım İstanbul Karası, 2014 Şubat ayında yayınlandı. İstanbul Karası, yine gerçek bir hayat hikâyesinden yola çıkarak yazdığım, kurgularımla harmanladığım bir kitap oldu.

""

‘Yazmak, beni yaşama bağladı’

Kitap yazmak, her zaman hayallerimde olan bir projeydi. Kendimi bildim bileli üzüntümü, sevincimi hep kaleme aldım. Yazmak, benim yaşama kaynağım gibi oldu.  Yazmak, okumak her zaman hayata beni daha çok bağladı. Yaşama sevincim oldu. Gazetelerdeki köşe yazılarım tamamen benim düşüncelerimin dışında gelişti. İlk olarak Tokat Gündem Gazetesi’nde yazdım. Şimdi Anadolunun Sesi Tokat, Demokrat Arayış gazetesi ve Doruk Türk Haber’de makale yazıyor, haber yapıyorum. Bu saydığım gazetelere teşekkür etmek isterim. Hepsi de hayatıma birçok şey kattı.

""

‘Yazmaya devam edeceğim’

Diğer taraftan sosyal kişiliğim ağır bastığı için birçok yardım kuruluşunda ve derneklerde görev alıyorum. Kendi derneğim Cihet Köyü Derneği’nde kadınlar kolu yönetimindeyim. TOSKEP ( Tokat Sanat Kültür Edebiyat Platformu)’nda basın danışmanlığı görevini yürütüyorum.

3. kitap çalışmalarına başladığımda buradan yazmak istiyorum.  Hayalim sadece yazmak. Adından söz ettiren kitaplar yazmak, kendi birikimimi insanlarla yazı yoluyla paylaşmak istiyorum. Sanırım gücümün yettiği yere ömrümün bittiği noktaya kadar yazmaya devam edeceğim” dedi.

Durmuş Acar

 

Son Güncelleme: 02.06.2014 14:46
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3