Ümraniye Belediyesi 15 Temmuz'un çizgi filmini yaptı

Ümraniye Belediyesi 15 Temmuz'un çizgi filmini yaptı

05 Mart 2017 Pazar 17:55
Ümraniye Belediyesi 15 Temmuz'un çizgi filmini yaptı
Ümraniye Belediyesi, 15 Temmuz gecesi gerçekleştirilmek istenen hain darbe girişimini püskürten ve vatanı uğruna canını feda eden şehitlerin hikâyelerini gelecek nesillere aktarmak amacıyla ‘Evlat’ isimli çizgi filmi basın mensuplarına tanıtmak için bir program gerçekleştirdi.

Ümraniye Belediyesi, 15 Temmuz gecesi gerçekleştirilmek istenen hain darbe girişimini püskürten ve vatanı uğruna canını feda eden şehitlerin hikâyelerini gelecek nesillere aktarmak amacıyla ‘Evlat’ isimli bir çizgi film hazırladı.  ‘Evlat’ isimli çizgi film o gece köprüde şehit düşen Muhsin’in oğlu Ömer’in gözünden 2023 Türkiye’sini ve dedesinin anlatımıyla sağlanan geri dönüşlerle o geceyi gözler önüne seriyor. Çocuklara anlatılmakta zorlanılan bu hain girişim en anlaşılır dille çizgi sinemaya aktarıyor. 15 Temmuz darbe girişimini unutmamak, unutturmamak ve yeni nesillere doğru aktarabilmek amacıyla yapılan çizgi filmin tanıtım toplantısına Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can’ın yanı sıra, Belediye Başkan Yardımcıları, birim müdürleri ve basın mensupları katıldı.

Programda ilk olarak ‘Evlat’ çizgi filminin fragmanı katılımcılara izletildi. 15 Temmuz gecesi şehit olan Muhsin adlı şehidin oğlu Ömer’in gözünden dedesinin hatıralarıyla darbe girişiminin anlatıldığı çizgi film, 2023’ten bir bakışla 2016’dan o vakte kadarki değişimi konu alıyor.

Başkan Can: Bu filmdeki ‘Evlat’ tüm vatan evlatlarını kapsamaktadır.



Programda bir konuşma gerçekleştiren Ümraniye Belediye Başkanı Hasın Can; daha önce de Çanakkale Zaferi’yle alakalı ilk olma özelliği taşıyan bir çizgi film yaptıklarını dile getirerek “Eski darbeleri yaşamış bir insan olarak; 15 Temmuz gecesi yaşadığımız hadisenin püskürtülmesinin vatan için çok önemli olduğunu söyleyebilirim. Bu ülke, vatanına sahip çıkmak için tarihin her döneminde olduğu gibi o gece de canını sakınmadan büyük bedeller ödedi. O gece; Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız, medyamız, vatandaşımız dik durarak vatanlarının birliğinin bozulmaması için seferber oldu. Evlatlarımız hain kurşunlara göğüslerini siper ederek canlarını bu vatan uğruna feda ettiler. Bu filmdeki ‘Evlat’ tüm vatan evlatlarını kapsamaktadır. Onların unutulmaması için yaptığımız bu çizgi film tarihe tanıklık edecektir” dedi.

 
Son Güncelleme: 05.03.2017 17:55
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72