Sancaktepe Genç Gelecek Şehir-Medeniyet Kulübü çalışmalarına start verdi

Sancaktepe Belediyesi'nin ödüllü projelerinden...

Sancaktepe Genç Gelecek Şehir-Medeniyet Kulübü çalışmalarına start verdi

Sancaktepe Belediyesi'nin ödüllü projelerinden...

26 Şubat 2013 Salı 11:16
Sancaktepe Genç Gelecek Şehir-Medeniyet Kulübü çalışmalarına start verdi

Sancaktepe Belediyesi'nin ödüllü projelerinden olan Genç Gelecek, gençlere bireysel ve sosyal katkıda bulunmaya devam ediyor. Genç Gelecek projesinin yeni kulüplerinden Şehir-Medeniyet Kulübü Dr. Lütfü Özşahin'in katılımıyla bir açılış programı gerçekleştirdi.  Sancaktepe Gençlik Merkezi'nde gerçekleştirilen programa öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.

Şehir-Medeniyet Kulübü'nün davetlisi olarak programa katılan Dr. Lütfü Özşahin, gençlere şehir ve medeniyet kavramlarının gerçek anlamlarını aktardı. Özşahin, İslamiyet'le beraber gerçek anlamda medeniyetin oluştuğunu söyleyerek Kan davasının bittiğini, kardeşlik ruhunun oluştuğunu, yardımseverlik kavramının geldiğini dile getirdi.

Özşahin "Dünyadaki tüm medeniyetleri, kültürleri, dilleri ortadan kaldırmak batı medeniyetini tek bırakmak düşüncesi vahim bir durumdur" diyerek batılıların bu düşüncesinin büyük bir yanlış olduğunu ve bu düşüncede olan batılıların ayrıştırıcı, ırkçı ve ötekileştirici olduğunu söyledi.

Şehirlerin ruhları olduğunu söyleyen Özşahin, yüksek binaların, alışveriş merkezlerinin bu ruhu zedelediğini insanların bu yapılar arasında hem korku duyduğunu hem de yapıların yaşam koşullarını zorlaştığını belirtti.

Özellikle alışveriş merkezlerinin şehrin en işlek caddelerine yapılmış olmasının trafiği zorlaştırdığını söyleyen Özşahin, bu yapıların şehir merkezlerinin dışına yapılmasının daha uygun olduğunu ifade etti. İnteraktif bir şekilde gerçekleşen söyleşi, Edebiyat Kulübü'nün çeşitli ikramları ile son buldu.

 

Son Güncelleme: 26.02.2013 11:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3

banner72