Dinçer Çekmez hayatını kaybetti

Dinçer Çekmez hayatını kaybetti

17 Mart 2013 Pazar 18:02
Dinçer Çekmez hayatını kaybetti

İBB Şehir Tiyatroları, internet sitesinden Dinçer Çekmez'in vefat haberini "İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, emekli sanatçısı Dinçer Çekmez'i yitirmenin üzüntüsünü yaşıyor...." mesajıyla duyurdu.

Bir süredir lösemi hastası olan ve tedavi gördüğü hastanede geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybedentiyatro ve sinema oyuncusu Dinçer Çekmez, 15 Mart Cuma günü toprağa verilecek.

Bir süredir lösemi hastası olan ve tedavi gördüğü 
İstanbul'daki Başkent Üniversitesi Hastanesi'nde geçirdiği kalp krizi sonucu dün hayatını kaybeden tiyatro ve sinema oyuncusu Dinçer Çekmez için ilk tören, cuma günü saat 10.00'da Kadıköy Haldun Taner Sahnesi'nde düzenlenecek. Çekmez, öğle vakti Üsküdar'da Şakirin Camii'nde kılınacak cenaze namazından sonra Karacaahmet Mazarlığında toprağa verilecek.

DİNÇER ÇEKMEZ KİMDİR?

Dinçer Çekmez(d. 8 Ekim 1940 - ö. 12 Mart 2013), özellikle 1970'li yıllarda rol aldığı güldürü filmleriyle tanınan aktör, tiyatro oyuncusu.Özellikle Kemal Sunal'la birlikte oynadığı Şark Bülbülü, Tarzan Rıfkı, 
İnekŞaban, Şaban Askerde, Süt Kardeşler, Şabanoğlu Şaban,Atla Gel Şaban gibi film ve TV dizilerinde aldığı rollerle, filmlerde kullandığı kültleşmiş replikleriyle ("O kadar!" ve "Mazlum'u getirin bana!" gibi) ve "Kadırgalı Eşref" adlı bir kabadayıyı oynadığı Şabanoğlu Şaban filminde attığı nârâlarıyla meşhurdur.
Uzun yıllar İstanbul Şehir Tiyatrosu kadrosunda pek çok oyunda rol almıştır.
Sinema ve tiyatro oyuncusu Metin Çekmez'in ağabeyidir.

Son Güncelleme: 17.03.2013 18:02
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3