“Arayışlar İlk” Sergisi Kartal'da

Resim sanatçısı Ayten Öztürk'ün 1. Kişisel Sergisi, Kartal Belediyesi Fuaye...

“Arayışlar İlk” Sergisi Kartal'da

Resim sanatçısı Ayten Öztürk'ün 1. Kişisel Sergisi, Kartal Belediyesi Fuaye...

15 Eylül 2014 Pazartesi 15:15
“Arayışlar İlk” Sergisi Kartal'da

 “Arayışlar İlk” Sergisi Kartal Belediyesi Sergi Salonunda Açıldı

Resim sanatçısı Ayten Öztürk’ün 1. Kişisel Sergisi, Kartal Belediyesi Fuaye Salonu’nda açıldı. “Sanat Sonu Olmayan Bir Arayıştır - Arayışlar İLK” adıyla sanatseverlerin beğenisine sunulan sergide Ayten Öztürk’ün 39 resmi sergileniyor. Açılışını Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ün yaptığı sergideki eserlerin 6 yıllık bir çalışmanın ürünü olduğunu belirten sanatçı Ayten Öztürk, farklı zamanlardaki gözlemlerini tablolara yansıttığını söyledi.

 

Resim çalışmalarına Pera Sanat’ta başladığını ve daha önce katıldığı 3 karma serginin ardından ilk kişisel sergisini açmaya karar verdiğini söyleyen İnşaat Mühendisi Ayten Öztürk, resimlerinde çeşitli tarzlar ve farklı teknikler denediğini söyledi. Kartal Belediyesi’nin sanata yaklaşımının çok olumlu olduğunu belirten Öztürk, bu nedenle Başkan Op. Dr. Altınok Öz’e teşekkür etti.

 

Serginin açılışını gerçekleştiren Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz ise “ Çeşitli yerlerde ifade ediyoruz. Şu sıralarda Kartal, değişim ve dönüşüm içinde. Kartal’daki yatırımcıya şunu söylüyorum. Eğer binalara bir ruh vermezseniz, o binalara kültür sanat veremezseniz Pazar günleri ölü binalar görürsünüz. Biz Sosyal Demokratların alfabesidir kültür sanat. Bu bina yapılırken, bu alanın sergi alanı olması planlandı. Burası Kartallıların. Sanatı içselleştirmek lazım çünkü sanat, düşünen beyinlerin ürünüdür. Sanatçı bir taşı alıp ona, kafasındaki düşünceye ve ruhuna göre şekil veriyor. O eser o sanatçının ruhunu yansıtıyor. Karşısına geçip çeşitli yorumlar yapabilirsiniz. Zaten amaç, robotlaşmışlıktan çıkmış ve düşünen insan yaratmak demek değil midir? Düşünen beyinlere ihtiyacımız var” dedi.

 

Son Güncelleme: 15.09.2014 15:15
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner3